Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawi mnie to

Kogo z kafe widzieliście na żywo lub na zdjęciu? Jak wrażenia?

Polecane posty

hmmm :D jesteś większy hardcore niż ja:) nie macie dżogurtów w Holandii?

Mamy ale nie ma to jak prawdziwy kefir naturalny których tutaj jest jak na lekarstwo i nie smakują tak jak rodzime :D

Gość Zuzanna Amelia & 2
Jestes w Holandii Pavlo ? Co tam sie dzieje? Bo czytalam niedawno o jakims podpalaniu hoteli ? Naprawde tak groznie czy to tylko propaganda ?

Gość IkeYou
Pablo mogę spytać jak tam z pracą w holandi? Pracowałem tam ze 2 lata wstecz i szczerze mówiąc będę chyba musiał znowu wyemigrować? Czym się zajmujesz?

Gość IkeYou
Pracowałem dla sieci pobliskich kofishopów...testowali na mnie wszystko zanim wprowadzili do sprzedaży;)

Zuzanna z tymi podpaleniamy to nie bajka.Od tamtego roku spłonęło 20- kilka polskich aut i jeden bądź 2 hotele pracownicze polaków. You nie polecam wracać do Holandii coraz bardziej przypomina to Londyn gdzie kurwa słychać na każdym kroku :d Sam emigruję stąd do Niemczech bo coraz mniej perspektyw tutaj i coraz większe problemy rząd holenderski robi "obcokrajowcom" od mieszkań po zasiłki.

kiedyś miałam takie zapędy.... ale od tamtego czasu minęły lata świetlne - bałam się, że nie znajdę pracy i chodziły mi po głowie takie różne pomysły... :)

Gość Zuzanna Amelia & 2
Podpalenia samochodow czy hoteli to mi bardziej wygladaja na dzialalnosc Arabow a nie Holendrow. Odbieracie im prace ?

Zuzanna Amelia & 2 Podpalenia samochodow czy hoteli to mi bardziej wygladaja na dzialalnosc Arabow a nie Holendrow. Odbieracie im prace ? . To nie jest tak że im ktoś odbiera ale skoro Turek przychodzi do pracy i kobieta (kierowniczka) prosi go czy może pomóc jej z czymś a on na to że ona jako kobieta nie ma prawa się do niego odzywać póki on jej nie przyzwoli to coś jest nie tak:D

Gość Zuzanna Amelia & 2
Stukniety - zanim Polska wstapila do EU , w krajach tak zwanego beneluxu juz dawno bylo zatrzesienie Marokanczykow czy czarnych Afrykanczykow, ktorzy stanowili trzon przestepczosci. Nie wiedziales o tym ?

Zuzanna Amelia & 2 Stukniety - zanim Polska wstapila do EU , w krajach tak zwanego beneluxu juz dawno bylo zatrzesienie Marokanczykow czy czarnych Afrykanczykow, ktorzy stanowili trzon przestepczosci. Nie wiedziales o tym ? Taka prawda. A spróbuj na któregoś zaczepkę odpowiedzieć a zobaczysz jego meczetę z bardzo bliska

Gość Zuzanna Amelia & 2
Pavlo - A jak wyglada sam rynek pracy ?

Zuzanna Amelia & 2 Pavlo - A jak wyglada sam rynek pracy ? Na dzień dzisiejszy - nie znasz języka nie jedź bo wszystkie oferty dla obcokrajowców poprzejmowały polskie pośrednictwa pracy . W większości firm nie wystarczy już dobra ani bardzo dobra znajomość języka angielskiego czy niemieckiego - do tego musisz jeszcze przynajmniej rozumieć w pełni holenderski

21:12 Pavlo1985 Nadzieja do mnie chcesz przyjechać w odwiedziny?? :)mam przyjaciółkę z klasy pojechała kiedyś z orkiestrą, pewien tubylec się w niej zakochał i została jego żoną mają dwoje dzieci i mieszkają nad morzem :)

Gość Zuzanna Amelia & 2
Czyli tak jak wszedzie. Jeszcze pare lat temu wystarczal angielski. A szanse na stale zatrudnienie ?

Gość Zuzanna Amelia & 2
Nadzieja - mieszkac nad morzem w Holandii to wcale nie takie trudne.

czasami jak dzwoniła, to mnie wkurzała tymi umlautami :D szok, jak można śpiewać w takim języku?:)

Nadziejo ja też pojąć tego nie mogę :D Ten język jest nie do ogarnięcia :D Zresztą znam już angielski, niemiecki i francuski więc chyba wystarczy już nauki języków. tym bardziej że do Niemczech uciekam stąd :D

Myślałem że niemiecki jest trudny ale holenderski to dopiero język skomplikowany. Jak dla mnie zbyt duzo trzeba chrypieć i gardłowego akcentu używać

Gość Zuzanna Amelia & 2
Pavlo - do tej pory fajnie pisales wiec nie fantazhuh chlopie. Jak sie zna dobrze angielski , niemiecki i francuski to nauczenie sie holenderskiego zajmuje trzy miesiace. Tym bardziej jak jestes na miejscu. Holenderski jest bezposrednio spokrewniony z niemieckim.

Gość ikeYou
...holenderski jest spokrewniony z marsjańskim już prędzej niż z niemieckim:P

Zuzanna Amelia & 2 Pavlo - do tej pory fajnie pisales wiec nie fantazhuh chlopie. Jak sie zna dobrze angielski , niemiecki i francuski to nauczenie sie holenderskiego zajmuje trzy miesiace. Tym bardziej jak jestes na miejscu. Holenderski jest bezposrednio spokrewniony z niemieckim. Jesteś w wielkim błędzie :D Znajomośc tych języków utrudnia naukę z tego powodu , że w jednym słowie masz początek angielski a końcówkę niemiecką bądź początek słowa niemiecki a końcówkę francuską, a wymówić tego to się nie da bo z przyzwyczajenia wymawiasz tak jak się uczyłas w tych 3 językach