Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja823

Chrzest 2 latki, jak trzymać dziecko??

Polecane posty

Dziecko do chrztu podobno powinno leżeć na rękach. Moja ma już dwa lata i trudno będzie mi ją "położyć" bo nie cierpi tej pozycji. A tak wogule na kogo rękach powinno być dziecko podczas chrztu?

Gość takie dziecko
podczas chrztu stoi normalnie,a jak jest namaszczenie olejami itp. to ksiądz się pochyli albo któreś z rodziców podnosi dziecko do góry i już ;)

Nie wyobrażam sobie trzymać tak dużego dziecka w pozycji leżącej ;) Niemowlaki trzyma u nas matką (tak ksiądz u mnie chciał).Ale szczerze .....niech trzyma ten komu wygodniej :P

ja trzymałam małego normalnie na rekach, w pionie :P miał 2,5 roku. nie wiem kto powinien dziecko trzymac. u nas sytuacja była taka ze najpierw mielismy nasz slub, a po nim chrzest synka. syn straszliwie boi sie kosciołów i cały czas płakał i czekał kiedy bedzie mógł do mnie isc (nie było mowy zeby wyszedl na dwor, bo nie chciał nas zostawic i siedział lekko łkajac u mojej mamy na kolanach) wiec jak tylko mógł to wtulił sie we mnie.szatke normalnie mu przyłożylismy na piersi, woda ksiadz polal głowe normalnie, a on ta szatka zaczał sie wycierać :P

Pamiętam jak kilkanaście lat temu moje kuzynostwo w wieku około 5-6 lat miało chrzest to chrzestni brali je na ręce. Głupio to wyglądało, dlatego pytam. Dzięki za zainteresowanie :)

Gość wróżka esmeralda :P
mojej przyjaciółki córa sama podreptała do chrztu i była trzymana za łapki przez chrzestnych miała 3 latka

W zeszłym miesiącu była chrzczona moja chrześniaczka- dziecko ma ponad rok. Normalnie w ławce siedziała na kolanach, gdy było trzeba stać to była trzymana na rękach,- w pionie, dopiero w czasie samego chrztu do polania wodą i oliwą była została przechylona do pozycji poziomej. Trzymał ją ojciec. Mój synek był chrzczony w zeszłym tyg. i też proboszcz nakazał żeby dziecko trzymane było na rękach przez ojca.

Gość oretyorety
To po kija czekać, aż dziecko urośnie tak, że idiotycznie wygląda trzymanie go na rękach w czasie udzielania sakramentu jak niemowlaka. Rozumiem, że są różne powody, ale nie chcecie mi powiedzieć, że u was chodziło o świadomość dziecka ... bo tej w wieku ani 2 ani 3 lat nie miało. :-o

Gość Myszka Miki w pantalonach
oretyorety To po kija czekać, aż dziecko urośnie tak, że idiotycznie wygląda trzymanie go na rękach w czasie udzielania sakramentu jak niemowlaka. a co to ma za znaczenie jak to wyglada? :D

Gość teodorcia
Oretyorety -ciemniara ograniczona z ciebie. gowno z tego,jak to wyglada.

Gość fgfdgfsd
Jak chrzciłam córkę a miała 15mieś. to ja ją trzymałam, bo tak chciał ksiądz, ale zapewne to zależy od parafii :) 2l to już duże dziecko i nie ma co się wygłupiać z trzymaniem na rękach i pochylaniem. Ksiądz równie dobrze może to zrobić na stojąco :)

Gość ja pierdoleeeeeeeeeeeeeeee
huj cie obchodzi dlaczego tak pozno chrzcze:d jaka frajerzynA, sama pobiegła chrzcic biedne dziecko jak mialo 3 dni i sra dupa na forum :D:D:D