Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabawkowa mama

czym bawią się wasze dzieci na dworze?

Polecane posty

Gość zabawkowa mama

mam 14 miesięczna córkę,jeszcze nie chodzi sma i nie mam pomysłu na zabawki, napewno kupię piaskowniće,grabki łopatki itp, ma piłkę i co jeszcze? czym takie dziecko się zainteresuję na dworze?dodam,ze nie mamy duzego podwóka, Proszę o przykłady czym wasze dzieci się bawia.

Gość zabawkowa mama
huśtawka jest ale w domu,nie mamy gdzie jej zawiescić na dworze

moja ma 15 mies i tez nie chodzi jeszcze. Uwielbia siedziec w piaskownicy, raczkowac po trawie. Kocha psa- tarmoci go i przytula :) No i bawi sie różnymi pierdółkami typu konic bez glowy, autko bez kółka- wszystko co nie typowe ;) A hicior nr 1 to basenik kocha sie w nim pluskać.

a zapomnialam jeszcze o jeździku- żyrafce. Wsiada na niego, zsiada, popycha go, ogląda. Bardzo go lubi choć odpychać umie sie tylko do tyłu :)

Gość zabawkowa mama
myślałam jeszcze o namiociku ale nie wiem czy to się sprawdzi bo córeczka jest bardzo ruchliwa,nie lubi siedziec w miejscu.

w namiocie bedzie duszno i gorąco dziecko nie bedzie chciało w niem siedzieć. Tzn z tego co ja widze po swoich. Mają taki domek ogrodowy ale nie bawią sie w nim bo im tam goraco. Wolą basen albo piaskownicę przy której ustawiam parasol ogrodowy.

Gość zabawkowa mama
też często chodzimy na plac zabaw ale chciałabym żeby miała jakieś zabawki na podwórku,żeby cos ją zainteresowało na dworze i trochę posiedziała bo teraz 2 razy przejdzie po podwórku i ciągnie do domu.

a jeszcze z rzeczy godnych polecenia jest wózeczek dla lali takie nieduzy. Tylko to po trawie i pod nadzorem bo wozek odjezdza, ale moja uwielbia z nim spacerowac :)

Gość zabawkowa mama
dziękuje za propozycję;) czekam na dasze opinię:)

Gość zastanawiam sie ile trzeba zar
abiac aby 3 dzieci utrzymac? wiosenna mamo odpowiesz mi na pytanie?

nie odpowiem bo to zalezy od wielu czynników ;) Jedni żyją bardzo skromnie inni bardzo rozrzutnie. Jedni lubią wakacje w 5 gwiazdkowym hotelu inni biwak w lesie. Koszty utrzymania też są inne w malej miejscowości a inne w Warszawie więc wybacz ale po prostu nie da się określić ile trzeba mieć pieniędzy. Z nimi jest taka zasada (z pieniędzmi) że ile by się ich nie mialo to i tak nie pogardziłoby się większą ilością ;)

Gość do wiosennej mamy
wiosenna, twoje dziecko ma 15 m-cy nie nie chodzi??? chore jest? c zy to jakies opoznienie? bylas u lekarza? wiesz, pytam bo ty to taka wiesniara troche jestes bez pojęcia...

No bo u nas na wsi weterynarz (bo w naszej wsi to weteryniarza mamy i on i krowy i dzieci i stare baby bada) mówi ze dzieci to do 18 miesiąca powinny zacząć same chodzić. Wcześniej nie muszą ;) Ale jak do miasta zajedziemy to pewnie skonsultuje z jakimś lepszym dochtorem. Dziękuję za radę :)

Gość fewfwefwf
Ja obserwowałam co moja córa chce od innych dzieci, i sprawiałam jej coś podobnego. Sprawdził się wózek dla lalek, zabawki do ciągnięcia, zabawka na patyku do pchania, wszystko co do piasku. Obecnie moje dziecko ma już 2,5 rok i tamte zabawki wciąż są na topie, no i doszedł rowerek, piłka i inne.

Gość zabawkowa mama
to,że dziecko 15 miesięczne nie chodzi to nic dziwnego,nie wszystkie dzieci chodzą w wieku 9 miesiecy. Może faktycznie jakieś zabawki do ciągnięcia by się jej spodobały

Gość margo***
Moje dziecko lubiło w tym wieku zabawy foremkami w piaskownicy, zabawy piłką, samochód - jeździk (super sprawa!), zabawy z wodą w małym baseniku.

Gość moje 14 miesieczne
dziecko na placu zabaw bawi sie w paiskownicy, na hustawce, na konikach, piłka, z tymze juz chodzi wiec jest łatwiej :)

Gość moje 14 miesieczne
wiosenna - :D:D:D tekst o wetryniarzu ;) zajebisty :D:D trzeba być niezłym ignorantem zeby nie wiedziec, ze dzieci maja czas do 18 miesiaca :D pozdrawiam

Gość zabawkowa mama
nie pomyślałam o małym baseniku,mam z tamtego roku taki malutki,może się bawić wodą przecież,bo większego jeszcze nie rozkładałam.

Gość zabawkowa mama
macie jeszcze jakieś propozycję? byłam na zakupach i chciałam cos kupić a tu wqogóle nie ma wyboru:( jedyne co kupiłam to wiatraczek,krzesełko plastikowe dla dzieci i zestaw do robienia babek z piasku i tyle:(

Gość wiosenna mamo..
coś strasznie tu podpadłas kafeteriankom, bo już w kolejnym temacie czytam jak na ciebie psioczą. Ale masz śliczne dzieciaczki:)) te w stopce. synek jest przeuroczy:))) a wracając do tematu - autorko a czym sie twoja córcia bawi w domu/? dlaczego po kilku minutach tam wraca? może wystarczy jej wynieść ulubione zabawki z domu?

Gość plum o plum
wiosenna wam nie pisala ze Zosia ma zespol downa? myslalam, ze wiecie:O

Gość ale słownictwooo
akurat ta najmniejsza to sliczna dziewczynka do "hahhahahha::DD:" i do "haliny mamy jakska czy kogos tam" niestety downy to chyba wy jestescie , owszem macie mozg ale niestety tylko jeden wspolny- polglowki

Gość osoby piszące takie rzeczy
do plum o plum oraz innych nicków których tu użyłaś - nawet jeśli wiosenna mama miałaby chore dziecko jakim prawem z taką pogardą piszesz o chorych na zespól downa? Kim ty jesteś? Degeneratem? Socjopatą? Jak można naśmiewać się z choroby, czyjejś ułomności?????? Kto cię tak bardzo skrzywdził w życiu, że jesteś pozbawiona empatii i uczuć wyższych? To smutne, że ktoś bardzo niedowartościowany, zakompleksiony i skrzywdzony przez los poprawia sobie samopoczucie pisaniem takich rzeczy :o Tylko życiowe zera naśmiewają się z niepełnosprawnych. Pamiętaj że ty jesteś bardziej chora, bo wewnętrznie totalnie pusta ...nic......takie zero .....:O Pamiętaj, że los bywa przewrotny, a zło wypowiedziane czy wyrządzone zawsze powraca. Na miejscu wiosennej mamy nie zostawiłabym tak tego. Pisałaś obraźliwe rzeczy o jej dziecku. Współczuję ci, bo widać że jesteś samotną, nieszczęśliwą osobą. Nawet jeżeli wokół ciebie są ludzie to widać że czujesz się samotna i nieszczęśliwa :O Niestety mam podejrzenia, że jesteś matką (ktoś kto nie ma dzieci nie siedzi na forum o macierzyństwie i nie zna wiosennej mamy). Tym bardziej mi przykro, bo nie wyobrażam sobie co wyrośnie z twoich dzieci.

Gość dajcie spokój przeciez
to dno :D:D:D:D intelekt ponizej zera :D na szczęście nie jest anonimowa :D:D baw się dobrze :D:D wiosenna ;)

Gość Błagam Cię !
plum o plum ostatnio próbowała jakiejś tam wmówić, że poroniła, a pod innym nickiem wręcz kazała jej się do tego przyznać :o

Gość dsjaaaaaaaa
tym razem się doigrała :D:D:D:D:D szkoda, że brak mózgu jest nieuleczalny ;) :D ;)

Gość Błagam Cię !
sram morda