Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatta78234

Pyszny kurczak!

Polecane posty

Gość agatta78234

Aż się podzielę przepisem, bo wczoraj zrobiłam i wyszedł REWELACYJNY. Cała rodzina na grillu pałaszowała aż się uszy trzęsły. A przepis banalnie prosty: 2 kostki rosołowe rozpuściłam w pół szklanki gorącej wody i wyszła taka fajna gęsta ciecz. Tym smarowałam piersi kurczaka i obtaczałam w francuskiej zupie cebulowej winiary. Tak przygotowane piersi na grilla (chociaż z patelni chyba też się udadzą) i podałam z sałatką gyros i frytkami. PYCHA!!!!! W zyciu bym nie wpadła na pomysł kurczaka w zupie:)

Gość iiiiilona19
A wiesz ile chemii w tym było?!

Gość 65yh56y5
kostki rosołowe,i zupa Winiary.Tfu,sama chemia.

Gość agatta78234
A sałatkę gyros robię tak: kurczaka kroję w kawałki i obsypuję przyprawą gyros i smażę. Do miski daję poszatkowaną kapustę pekińską, na to mięso, kukurydzę z puszki, pokrojone ogórki konserwowe, cebulę. Przy czym każdą warstwe posypuję dodatkowo przyprawą gyros (dobrze jest kupić dwie paczki) i polewam całośc sosem. Sos robię mieszając majonez z keczupem, solą, pieprzem i przyprawą gyros. Sałatka rewelacyjna, polecam:)

Gość haha a wiecie ile
jecie tej chemii w żarciu? :D rozpjerdalacie mnie

Gość agatta78234
Wiem, ile chemii i fizyki. Mój chłop ruchał mnie jak dziki.

Gość agatta78234
A myślicie, ze np. w kupnych wędlinach nie ma chemii? Jak smakuje to jemy, dużo rzeczy jest niezdrowych.

Gość agatta78234
A jest to na pewno dużo lepsze i zdrowsze niż oklepana kiełbasa z grilla, która jest bardzo tłusta. Poza tym u mnie w rodzinie jest wieczny problem z dziećmi, które nie lubią kiełbasy i karkówki, a mojego kurczaka jadły z dokładkami:)

Gość 0ko Saurona
musiał byś przekurwitnie słony :classic_cool:

Gość haha a wiecie ile
no dokladnie, poza tym tu jest zawsze duzo pierdzenia a o tym, przy czym ci co najwiecej pierdzą wpjerdalają chipsy przed monitorem, żrą wędline i mieso ze sklepu mysląć że jest taka super zdrowa. teraz we wszystkim jest chemia

Gość agatta78234
Nie był wcale słony:) A mnie to własnie osłabia, że wszyscy tak się burzą o kostki rosołowe czy wegetę, a niby jak ugotowac dobrą zupę czy sos bez tych przypraw? A ci co się tak burzą sami jedzą niezdrowe rzeczy, palą papierosy czy piją alkohol i w tym niczego złego nie widzą.

Gość l;aKS
strasznie duzo tego kurczaka... w sałatce i z grilla.. dla mnie bez sensu zupełnie...

Gość agatta78234
Dlaczego bez sensu? U nas nikt nie lubi sałatek z samych warzyw, musi być kurczak albo szynka. A że gyros bardzo szybko schodzi to zdecydowałam się na tą właśnie sałatkę. Nic nie zostało po grillu, więc był to dobry pomysł:)