Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boniffffacy

jaki prezent od chrzestnego - pilnie

Polecane posty

Gość Podobnie
Mój synek od chrzestnego dostał krzyżyk i łańcuszek które poświęciliśmy po chrzcie. Moim zdaniem super prezent - koszt ok 1000 zł, dla dziewczynki lepiej medalik i delikatniejszy łańcuszek wtedy zapłacisz jakieś 700 zł. Od chrzestnej dostał 1000 zł książeczkę z bajkami i "Biblię dla Malucha" - prześlicznie wydana. Są też takie srebrne obrazki - dostałam takie dwa na ślubie - dla mnie osobiście troszkę obciachowe. Kolczyki też super pomysł. Z cyrkoniami to koszt ok. 300 zł.

Gość gość
Mi bardzo podobają się srebrne obrazki np. ze Świętą Rodziną, Matką Boską lub Aniołem Stróżem - uważam że to super pomysł i w olbrzymim przedziale cenowym. Jako chrzestna kupowałam taki obrazek za ok 150zł bo udało mi sie dostac całkiem duży i ładny w tej cenie + dokupiłam książeczkę 'moje pierwsze 5 lat' czy jakoś tak. Takie było życzenie matki mojej chrześniaczki. Mój mąż jako chrzestny dla chrześniaczki (rodzina) chce kupić złoty medalik z łańcuszkiem. I pewnie jakąś książeczke do tego dokupimy na pamiątkę. Nie mam dzieci (więc może jeszcze nie wszystko rozumiem ;) ), ale uważam że chrzest to wyjątkowa uroczystość religijna dla dziecka i warto coś religijnego na pamiątkę dać. Myślę że nawet jak dziecko nie będzie nosić tego medalika to kiedyś sobie może przetopi np. na obrączki czy coś innego. A łańcuszek zawsze może się przydać :)

Gość gość
Coś związanego z zainteresowaniami. My np. daliśmy chrześnicy kurs tenisa i jazdy konnej - na Prezent Marzeń w sumie kosztowało to grosze, a prezent na pewno zapamięta na lata. Czego chcieć więcej?

Gość gość
cześć polecę ci sklep z zabawkami http://jokomisiada.pl. Jak wejdziesz na to stronę to będziesz miał prezenty na chrzest popatrz może coś znajdziesz