Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula555666777

waga w ciąży

Polecane posty

Gość kasiula555666777

Witam serdecznie. Do ciąży przygotowałam się dość porządnie. W ciągu 6 mcy schudłam 20 kg. Zaszłam od razu. Jestem pod stałą opieką endokrynologa, wyniki mam dobre. Moją wyjściową wagą było 106,5 kg. Przeciągnęłam ciutkę dietę i do 16 tc miałam 2 kg mniej. 19 tc 107,5 , 23tc 110 i bardzo opuchnięte nogi nawet po nocnym wypoczynku. Jem mało, bez słodyczy i zachcianek, piję tylko niegazowaną wodę, czasami nawet się trochę przegłodzę, trzymam się jeszcze paru zasad dukanowskich, nie jem ziemniaków, maseł, olejów, majonezów itp. Moja gin zarzuciła mi, ze obżeram się kluskami i żrę. Na moje żylaki i obrzęki nie zwraca uwagi, nawet w karcie nie zaznacza tego faktu. Proszę o pomoc co do diety w ciązy, może robę coś nie tak

Gość mmLena07
nie odchudzaj się w ciąży głupia, bo dziecko będzie chore i dopiero nieszczęście gotowe... na całe życie skarzesz własne dziecko na cierpienie, byleby ważyć kilka kilo mniej. Po ciąży odchudzaj się do woli, ale nie w czasie... słodycze możesz sobie darować, słusznie, ale nie można się głodzić, czy stosować dukana! jedz produkty z każdej grupy, ryż/kaszę, mięsa, ryby, owoce, warzywa. W czasie ciąży chcesz schudnąć? :D to absurd, teraz jest czas, żeby o dziecko zadbać, a nie swoje egoistyczne zachcianki. Po co Ci dziecko, skoro tylko odchudzanie Ci w głowie?

Gość mmLena07
a to, że masz głupią lekarkę, to już inna sprawa - w Polsce jest niestety sporo takich, trzeba ignorować takie niesprawiedliwe słowa... dziecko jest teraz najważniejsze, wbij to sobie do głowy. Trzeba się nacierpieć, trudno. Warto, żeby dziecko było potem zdrowe.

Gość kasiula555666777
Nie zrozumiano mnie. Przed ciążą sie odchudzałam, teraz bardzo pilnuję wagi, żeby lekarze się nie czepiali, bo wg nich max 6 kg w ciąży powinnam przybrać. A jednak, pilnuję masy ciała a i tak dużo przybieram na wadze

Gość mmLena07
widocznie nie jesteś typowym przykładem tabelkowym, weź dbaj dalej o siebie, odżywiaj się zdrowo, a że nie tyjesz w idealnym tempie, to co? widać taki masz organizm, nie ma co się stresować, to może tylko zaszkodzić dziecku. Ważne, że nie masz sobie nic do zarzucenia, nie objadasz się. Jest też ważny fakt, że odchudzałaś się przed ciążą, a po odchudzaniu się, zawsze szybciej przybiera się na wadze. Daj sobie na luz, odżywiaj się zdrowo, trochę ruchu i będzie dobrze.

może jedz 5 mniejszych posiłków i nie jedz po 19 (choć nie wiem czy w ciąży to możliwe), jeśli przed ciążą zrzuciłaś aż 20 kg to po porodzie też zrzucisz na pewno bo już wiesz, że umiesz! głowa do góry, lekarka może chce dobrze ale przecież jesteś w ciąży i to troche trudne nie przytyć. dobrze, że odrzuciłaś słodycze i niezdrowe produkty.

Gość yyyyyyy6yyyyyy
zmien natychmiast lekarza. po 1 obrzeki ktore nie schodza nawet po nocnym wypoczynku moga oznaczac zatrucie ciazowe. po 2 chyba ginekolog na kazdej wizycie cie wazy wiec powinien widzec ze nie tyjesz. a skoro tego jie widzi to debil jakis a nie ginekolog.

Gość co myślicie o tej
e tam, ginekolog mojej znajomej kazał włączyć dietę bo do 7 miesiąca przytyła ... 8kg! przed ciążą ważyła 65 kg i miała 168 cm, uznał, że się roztyła w ciąży i kazał jeść same jogurty, tacy lekarze też są tylko trzeba mieć zdrowy rozsądek, znajoma wzięła sobie do serca jego słowa i się odchudza, straciła już 2 kg. no i jest w ciąży dalej.

Gość kasiula555666777
Nawet nie wiecie jak potrafią uderzyć słowa lekarza pomimo, że się staram minimalnie przytyć.

Gość bababuba
Ja jestem za normalnym zdrowym odżywianiem w ciąży Sama jem ciemne pieczywo, warzywa, owoce, mięso, nabiał Jak mi się chce pizzy czy bagietki to też jem, ale pilnuję, żeby tego zdrowego było zdecydowanie więcej niż zachcianek Jestem w 7 mc mam +9 kg - 6 kg wpadło mi do 20 tc jak przestałam uprawiać sporty i zaczęłam jeść kolacje, przez ostatnie 8 tygodni wpadło mi +3. Zobaczymy jaka będzie waga końcowa, w każdym razie uważam, że ciąża to nie czas na diety.

Moim zdaniem czasem toile sie przytyje w ciazy lezy gdzies w genach jedne tyja 8kilo inne 40kilo, jedz zdrowo 5posilkow, pij wode i nic wiecej nie mozesz, po ciazy mozesz sie odchudzac!

Gość Majka258
Bardzo polecam odchudzające zioła Tybetańskie- na prawdę działanie rewelacyjne!!!

Gość srfgdgtrfg
Ja zaczynałam z wagą 44 kg, a teraz ważę 58kg i jestem w 32 tc. Ostatnio czekając na swoją kolej u gin. czytałam ulotki w poczekalni i była jedna dosyć ciekawa ogólnie o każdym miesiącu ciąży i w niej było zapisane, że kobieta w ciąży powinna przytyć ok 12 kg. I uwierzcie mi, że to wcale nie jest tak dużo, bo to nie Wy tyjecie tylko Wasze maluszki. Co prawda ja nie mówię przytyłam dużo, ale fakt jest taki, że musiałam bo byłam bardzo szczupła i żeby mi nie poszło ani w tyłek ani w nogi to wyglądałabym jak szkielet z mega brzuszkiem, co naturalnie wykończyłoby moje ciało. Liczcie się z tym, że dziecko waży swoje ( moje w tym momencie ok. 2 kg) do tego łożysko i wody też nie są lekkie i tak szczerze my jako kobiety tyjąc te 12 kilo w nas idzie ok może 5;) Bo reszta to Wasze maluszki. Myślcie o dzieciątkach, a nie o tym, że macie rozstępy czy o 5 kg. więcej niż koleżanka. Na prawdę wszystko w ciąży jest rzeczą indywidualną.