Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chodzi mi o polski morze

hej ..gdzie jedziecie z 3-4 -5 letnimi dziecmi na wakacje ?

Polecane posty

Gość chodzi mi o polski morze

chetnie bym cos poczytałaa

Gość mama dwulatka
Ja co prawda mam młodszego,ale jak będziemy jechać to będzie miał 2.5 roku ;) jedziemy do Ustki. Wynajmujemy mieszkanie 2pokojowe w bloku. Okolica fajna,blisko do stadniny koni. Jest tu wiele atrakcji-co roku przyjeżdża wesołe miasteczko, jest ładna i czysta plaża,fajna promenada. ogólnie polecam te rejony.

Gość mama dwulatka
A i dodam,że jedziemy tam już 3 raz :)

Gość wakacje z dziecmi
to dla mnie nie wakavje-szczegolnie z takimi małymi-podziwiam matki,ktore jeżdżą na wczasy i co?biegają za dziecmi tak samo jak w domu.... wole poczekac kilka lat i pojechac sama!!

A ja mieszkam w uk i jedziemy do wielkopolski do swojego prawdziwego domu;-)

Mieszkam trzy km od morza powiem ci że dla dzieci super

Gość gorz
jedziemy na wies do babci, i to bedzie taka prawdziwa wies, z krowami, swiniami, kaczkami, kurami, kroliki w klatcwe, konik itd. jestesmy zapracowanymi mieszczuchami wiec czesto tam nie bywamy. niewazne gdzie sie jedzie z takim maluchem, wazne, zeby bylo cos innego niz dziecko widzi na codzien, wtedy takie wakacje pamieta sie dlugo :)

Gość my jedziemy...
my jedziemy z 4,5-latkiem i 1,5-roczniakiem do Jastrzębiej Góry, do hotelu Primavera. Atrakcji dla dzieci mnóssstwo, praktycznie można nie wychodzić z hotelu :)

Gość dziecko trzeba umieć wychować
Jak dobrze wychowany malec,to i wakacje z nim przyjemne. My z 2 miesięcznym synem jechaliśmy 12 godzin do Kołobrzegu-nie było to dla nikogo uciążliwe. Podobną wyprawę powtarzaliśmy jak miał rok i dwa lata. Teraz jedziemy kolejny raz. I dla mnie wypoczynek całą rodziną to prawdziwy wypoczynek. Jak komuś dziecko przeszkadza na urlopie to po co się o nie starał? Wyjazd taki jest potrzebny wszystkim żeby się oderwać od codzienności-dziecku też. I ja za swoim nie biegam-bierzemy zabawki do piasku i siedzimy na plaży. Pożyczamy rowery i jeździmy na wycieczki. Chodzimy na spacery,zwiedzamy i syn jest grzeczny. W domu jest różnie,ale na urlopie nie płacze-nie licząc pierwszego,bo wtedy nie mówił jeszcze i płakał-a w zasadzie kwilił,jak chciał jeść,pić czy jak zrobił kupę.

5 latek w tym roku Egipt do tej pory morze i centrum Polski

nie wyobrażam sobie jechac na 2 tyg wypoczynku bez dziecka bo ja mam urlop od pracy codzienności dziecko też ma odpoczynek a tak co ja byłam synuś tam a ty z babciami się kisiłeś po za tym nie widzę by było to w jakiś sposób uciązliwe

Gość no tak,ale jak ja
mieszkam w miejscowosci nad dwoma jeziorami ,rowery i cala reszta to standard-wypoczynek dla mnie to WYPOCZYNEK-OD WSZYSTKIEGO I WSZYSTKICH I NIE CHODZI TU O WYCHOWANIE DZIECKA,BO NIE WIEM KTO PUSCI 3 LATKA SAMOPAS,4 LATKA TEZ NIE-TRZEBA PILNOWAC,A JAK JEST DWOJKA DZIECI? WOLĘ SOBIE TO ODBIC ZA JAKIS CZAS a co do pamieci-watpie by dwulatek pamietał,ze byl na wczasach....

Gość no tak to jest
I ja za swoim nie biegam-bierzemy zabawki do piasku i siedzimy na plaży noo suuper atrakcje:(( a co robisz dla siebie na tych wczasach poza zajec z dzieckiem?masz dla siebie choc jeden pełny dzien?na pooczytamie?plażę itp-bez nikogo?

Gość no tak to jest
poczytanie

Gość wczasy z dziećmi
to masakra i tragedia

nie o to chodzi, żeby dwulatek coś zapamiętał tylko, żeby chłonął nowe - wiadomo, że na urlopie oprócz tego co trzeba zrobić wokół dziecka robi się też inne rzeczy, są inne atrakcje, zmiana srodowiska... mam teraz dwójkę na głowie i nie ma czegoś takiego jak odpoczynek (chyba, że zostawię babciom co grozi totalnym rozpuszczeniem i bolesnym powrotem do rutyny po urlopie) i jeszcze długo nie będzie, ale to nie znaczy, że cały czas należy siedzieć w domu - niech dzieciaki przywykają do podrózy, nowego otoczenia, nowych ludzi... my póki co też bierzemy jeden dłuższy urlop i jeździmy do Polski, żeby dziadkowie mogli się nacieszyć, a morze i plażę mamy pod nosem:)

Gość male ciche
My z corka jezdzimy do pensjonatu bryza w lebie, moja corka pojechala pierwszy raz jak miala 2 lata, bylo super, mala zachwycona, ja wypoczelam, mimo, ze dziecko mam bardzo energiczne to tez grzeczne, corka super bawila sie z tata ( maz na codzien duzo pracuje) i jakos nie rozumiem podejscia, ze z dzieckiem sie nie da wypoczac, jestesmy rodzina i spedzamy czas razem, do tego pensjonatu jezdzimy co roku, w tym roku tez malym synkiem. p.s.leby samej w sobie nie polecam, duze tlumy, ciut za duzo atrakcji, mysle, ze jakies mniej popularne miejsce bedzie lepsze, my tam jezdzimy troche z przyzwyczajenia troche z lenista;-)

Gość okaciee
ta primaverw wyglada niezle ale pewnie ceny co ?!!

Gość Biankasa
Raczej nie polecałabym wycieczek objazdowych - ale już wypoczynek np. w Bułgarii, jak najbardziej. Ja prawdopodobnie pojadę w tym roku z Almaturem:)

Gość qubass
Ja polecam każdemu kto szuka ciszy i spokoju Hotel Przedwiośnie w Mąchocicach Kapitulnych. To doskonale miejsce na rodzinny urlop. Mimo, że wygląda jak z pocztówki z okresu PRL-u to wbrew pozorom pokoje ma dobrze wyposażone, kuchnię smaczną a skorzystać można z basenu, siłowni, oraz sauny. Ofertę można znaleźć pod adresem hotelprzedwiosnie.pl.

Gość gość
ja w tym roku mam ambitny plan, chyba dosć nietypowy, znalazłam spa, które stawia na przyjazd całej rodzinki - Unitral w Mielnie - i biorę i meżą i córki, mam nadzieję, że się wszystkim spodoba. Spa podobno bardzo dobre, więc i ja jestem dobrej myśli :D

Gość gość
No tak, z dziećmi w takim wieku najlepiej jechać nie za daleko, gdzieś po Polsce. My właśnie wybieramy się do Ustki, do Grand Lubicza http://www.grandlubicz.pl/. Mają tam świetne udogodnienia dla najmłodszych. Jest nawet specjalne menu dla nich w restauracji, jest pokój zabaw no i panie opiekunki, ktore w razie czego mogą zająć się dzieciakami. No i to wszystko mnie przekonało żeby własnie tam pojechać, jak wrócimy to dam znać :)

Gość gość
My te wakacje mamy w Planach spędzić na Podlasiu, odciąć się troszkę od świata, pracy, stresów. I oczywiście dzieci pędzą z nami! Jeżeli szukacie noclegów, to sprawdźcie sobie tutaj - http://www.infoturystyka.pl/wojewodztwo/podlaskie.html - my własnie tutaj znaleźliśmy nasze noclegi w bardzo dobrych cenach!

Gość snapppiks
Częstym gościem jestem w parku wodnym Aquapark Reda. Odkryłam ich w sumie niedawno, koleżanka mnie tam zabrała swego czasu i już teraz jeżdżę tutaj regularnie, najczęściej z synkiem, który mógłby właściwie nie schodzić ze zjeżdżalni. Zjeżdżalnie trzeba przyznać, że mają bardzo długie, ta największe gdzie się przepływa koło rekinów to ma jakieś 60 metrów o ile dobrze pamiętam.

Gość gość
U nas to bedą wakacje u dziadków :D też musimy sobie trochę odpocząć :D jeżeli chodzi o takie wyjazdy dalsze, to planujemy do rabkolandu w któryś weekend jechać, podobno jest tam jeszcze lepiej niż rok tamu i ludzie niesamowicie sobie chwalą ten park rozrywki

Gość gość
Rabkoland na jedno czy dwudniowy wypad jest po prostu rewelacyjnym miejscem!! Tam się tyle dzieje. No i jeszcze w tym roku przybyło atrakcji! Dla każdego coś się znajdzie, tego jestem przekonana. Ceny dobra, dobre jedzenie na miejscu, po prostu park rozrywki na naprawdę super poziomie

Gość arla33s
Bardzo długa ścieżka edukacyjna jest w parku Mikrokosmos, bo w okolicach kilometra. Dobrze omówione szczegóły ekspozycji. Byłam z uczniami już dwa razy na ekspozycji owadów. Właściciel stale coś nowego wprowadza, więc park się rozwija. Żywe zwierzęta przeplatają się z ekspozycją sztucznych owadów w naprawdę dużej skali. Jak chcesz w oryginalny sposób spędzić czas wolny z dzieckiem to dobre i dość tanie miejsce.

Gość Coroczna
W jakieś miejsce z animacjami dla dzieci po polsku. W rainbow można już 4-letnie dziecko zostawić w grupie z animatorami, mają tam swoje zabawy i zajęcia i się im nawet podoba. A jeśli nie to może Kołobrzeg?

Gość Masahasa
a od kiedy zaczyna się sezon z animacjami w rainbow? wtedy kiedy rozpoczynają się wyjazdy w sezonie letnim (czyli w maju) czy też animacje wchodzą dopiero po zakończeniu roku szkolnego, czyli pod koniec czerwca?