Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jestem pewna 29

W ciąży na wakacje ? Czy wyjeżdżałyście lub macie taki zamiar ???

Polecane posty

jasne do zakopanego czy bałtyk ? a jak chcesz tam dotrzeć ? jadąc kilka godzin w samochodzie mało wygodne ?! akurat Europa południowa nie różni się niczym od naszego klimatu. U nas też temperatury sięgają 30 , 35 stopni. Wiadomo ze nie można sie opalać i siedziec na słońcu w godzinach 10-15.00 W hotelu też są przecież klimatyzacje...

Gość Mamuśka007
No cóż, w góry mam blisko. Nad morze dalej, ale zawsze można jechać dwa dni i zatrzymać się po drodze na nocleg. My nawet bez ciąży tak robiliśmy. Poza tym można jechać pociągiem - kuszetką np. - wtedy trudno się zmęczyć. Co do klimatu, to na południu nie ma w sezonie 30-35 stopni, tylko często 40. A na wakacje nie jedzie się pi to, żeby siedzieć w klimatyzowanym pomieszczeniu. Poza tym u nas fale upałów przeplatają się z chłodniejszą pogodą. A nad Bałtykiem jest ogólnie parę stopni chłodniej niż na południu kraju.

Pociągiem ? Ja mieszkam w górach i niestety nad morze jadąc musze przejechać całą Polskę... 10,11 godz samochodem , a pociągiem to nie mam pojecia... W samolocie jestem niecałe 3 godz. Pogode mam murowaną. Wybrałam czerwiec i nie jest to środek sezonu. W grecji byłam już 4 razy. Nigdy nie leżałam na plaży godzinami. Nie popadaj w krytykę bo mnie sie wydaje wyczynem jazda nad polskie morze niz lot samolotem...na Rodos..

Gość khm
W ubieglym roku bedac w 5 m-cu wyjechalam z mezem i znajomymi do Hiszpanii wlasnym autem... Droga troche meczaca, ale warto bylo. Jesli czujesz sie dobrze, to mysle ze przeciwskazan nie powinno byc. Tylko odpowiednie wybierz ubezpieczenie dla siebie...

Gość Podobnie
Ja też w 5 miesiącu byłam za granicą. 17h jazdy samochodem w jedną stronę, ale dobrze się czułam, tylko tyłek bolał :D ale za przykazem lekarza robiliśmy co 2h przestanki na rozprostowanie kości. Musicie pamiętać o wykupieniu ubezpieczenia i że kobiety w ciąży mają zapewnią opiekę lekarską zwykle tylko do 100 euro, resztę trzeba dopłacić z własnej kieszeni.

Gość Mamuśka007
Jestem pewna...- ależ rób, jak chcesz. Ja wyraziłam jedynie swoje zdanie. W moim wypadku lot do Grecji trwał z przesiadką znacznie dłużej niż 3h. Poza tym tu nawet nie o długość lotu chodzi, a o różnicę ciśnień czy ryzyko zakrzepicy. Tak jak mówię, ja wolałabym pojechać nad Bałtyk, robiąc sobie przerwę na nocleg, klimatyzowanym autem niż wzbijać się w przestworza.

Gość nwertop
No jak ktoś jest po przejściach, to wiadomo że inaczej się podchodzi do ciąży...Na jakiś egzotyczny kraj nigdy bym się w ciązy nie zdecydowała, bo jak ktoś pisał nie ma żadnej pewności, że w razie czego, a wszędzie coś się może stać, otrzyma się fachową pomoc lekarską. dorosła osoba powinna rozpatrzyć niebezpieczeństwa i podjąć decyzję. ja osobiście nie mogłabym gdzieś powiedzmy w Azji spokojnie wypoczywać w ciąży...no ale nie neguję kobiet które myślą i robią inaczej i wyjeżdżają...

Gość jajko niespodzinka
Moje drogie samolot jest znacznie wygodniejszym i bezpieczniejszym środkiem niż samochód ! Na Rodos leci się 2 godz 40 min. Kobiety w 8,9 miesiącu nie powinny latać bo może ale nie musi to grozić przedwczesnym porodem. Co do 1,2 trymestru to zależy od tego czy kobieta ma komplikacje i dobrze się czuje. Nie są wskazane wakacje w krajach afrykańskich i arabskich takich jak: Egipt, Tunezja, Maroko, Izrael.. a to ze wzgledu na liczne zatrucia pokarmowe i różnego rodzaju zarazki jakie tam są...

Gość w 4 miesiacu góry
6 miesiąc wysypy kanaryjskie ciaza to nie choroba, jeśli nie ma przeciwskazan można wszystko

Gość mamapooodluszka
no nie ppowiedziałabym, ze jesli nie ma przeciwskazan, tomozna wszystko w ciazy.

Gość Mamuśka007
Ja znam taką, co w 5. moesiącu na nartach jeździła i paliła jak smok, bo ciąża to nie choroba. Każda kobieta postępuje, jak uważa. Ja wolę dmuchać trochę na zimno

Gość góraleczkaaa
A o co chodzi z tym basenem? Mój lekarz doradzał basen -wspaniale relaksuje w ciąży, dobrze wpływa na ciało, sylwetkę itp. A co do możliwych infekcji, to albo ma się do nich skłonność albo nie...Ja akurat z basenu nic nie przywlekłam, a kąpiel w Bałtyku - murowana grzybica:O

Gość góraleczkaaa
A o co chodzi z tym basenem? Mój lekarz doradzał basen -wspaniale relaksuje w ciąży, dobrze wpływa na ciało, sylwetkę itp. A co do możliwych infekcji, to albo ma się do nich skłonność albo nie...Ja akurat z basenu nic nie przywlekłam, a kąpiel w Bałtyku - murowana grzybica:O

Gość nie karmisz macica nie ma
ciaza to nie choroba,ale nie nalezy przesadzac.jesli przebiega ok mozna poelciec ogrzac sie nad cieple morze.ja z wielkim brzuchem lecialam na grecka wyspe.bylo super.

Gość ciekawe to
podnoszę

Gość jukaaa11
Jestem obecni w 6 tc. W lipcu wybieram sie do Chorwacji jesli lekarz nie bedzie miał zadnych przeciwskazań.

My wyjezdzamy nad nasz Baltyk,znajomi polecili nam niewielka miejscowosc gdzie nie ma scisku na plazy,zeby tylko nie lalo...bede wtedy w 6miesiacu,wolalabym jechac do Horwacji czy Monako..ale daruje sobie takie podroze,wole tu w Pl,bede sie czula bezpieczniej

Gość Kotka 35
Jaki ma sens tłuczenie się autem ponad 5-10 godzin skoro wylot do Turcji, Egiptu, Chorwacji wychodzi szybciej i taniej ?! http://www.wakacje.pl/lastminute/?do-1400zl,samolotem,all-inclusive,HB,FB Pytam bo mnie to dziwi..