Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piwo z rana jak smietana

co faceci maja do feministek?

Polecane posty

zaraz trza uporzadkowac Niewiasty takie same maja prawa , diety i glos ich tak samo wazy. wiec o zadnej dyskryminacji mowy nie ma. natomiast ze strony zarowno Niewiast jak i krokodyli moze dojsc do zachowan swksistowskich zara tam seksistowskich ot sie poklocily dzieci o lopatke bo na kacu bo zly humor ale praw niczyich to nie umniejsza.

"To jest forum dyskusyjne a nie ring ;] Uznałeś że Tomaszewski jest seksistą i męskim szowinistą i taka też była jego wypowiedz, a jednocześnie uznajesz że nie ma dyskryminacji kobiet w sejmie ? Wytłumacz mi to proszę." Tak, ale Ty piszesz o dyskryminacji slownej. Taka rzeczywiscie istnieje w stosunku do kobiet nie tylko w sejmie, ale takze w zyciu codziennym, gdzie tego rodzaju pseidozarty sa czesto na porzadku dziennym. To sie zgadzam z Toba. Ja pisalem, ze nie ma dyskryminacji prawnej, ze prawnie kobiety nie sa dyskryminowane, bo moga obejmowac takie same stanowiska jak mezczyzni, czy byc wybierane do parlamentu. Ja wiem o co Tobie chodzi i co do zasady sie z Toba zgadzam, ale Ty usilnie starasz sie stworzyc miedzy nami konflikt:)

Gość Kornela89
A co to za różnica jako forma dyskryminacji jest stosowana ? Fajnie by Ci się pracowała w zakładzie w którym kierowniczka poklepywałaby Cię po pupie lub mówiła "no tak, facet, oni się do takiej pracy nie nadają". Tak obok tematu, myślisz że jak się poczuł Biedroń kiedy posłowie rechotali z jego przemówienia ? Albo potem kiedy żartowali o zoofilii ? To nie są niewinne słowa i niewinne żarty, one wynikają z mentalności którą trzeba zmieniać. Dyskryminacja prowadzi do agresji.

choidzło mi o to że biały zdrowy facet rzadko ma do czynienia z dyskryminacja swojej osoby, ja gdzie nie pojde i co nie zrobie jestem widziana najpierw jako kobieta- potem człowiek i to z bagażem stereotypowych negatywnych cech. Tak samo jak geje, murzyni, cyganie itp itd nie maja wpływu na to jacy sie urodzili a z niewiadomych przyczyn musza ponosic tego konsekwencje.

Caly czas piszesz do mnie jak do przeciwnika z jakas dziwna pretensja w tonie:) Zaczynam odnosic wrazenie, ze jestes do mnie z gory uprzedzona:) "A co to za różnica jako forma dyskryminacji jest stosowana ?" Sa po prostu rozne formy dyskryminacji, o to mi chodzilo. Zadna nie jest dobra. " Fajnie by Ci się pracowała w zakładzie w którym kierowniczka poklepywałaby Cię po pupie lub mówiła "no tak, facet, oni się do takiej pracy nie nadają". " Nie, niefajnie. Chociaz z drugiej strony ja do krytycznych uwag pod swoim adresem podchodze z duzym dystansem, ale pominmy to. "Tak obok tematu, myślisz że jak się poczuł Biedroń kiedy posłowie rechotali z jego przemówienia ? Albo potem kiedy żartowali o zoofilii ? To nie są niewinne słowa i niewinne żarty, one wynikają z mentalności którą trzeba zmieniać. Dyskryminacja prowadzi do agresji. " Zgadzam sie w 100%.

Gość luzik2544
dzieki feministkom bedziemy musiały jebac do 67 roku zycia, rola kobiety nie jest praca zawodowa a opieka nad dziećmi, domem i mezem, to facet ma zarabiać tyle kasy żeby na wszystko starczyło a kobieta powinna leżec i pachnieć, dzieki tym lesbijskim sukom z których każda jest szpetniejsza od drugiej, mamy to co mamy! :(

nie wiem jak, ja robie swoje i staram sie nie dawać stereotypom, ale czasem to jest męczące i bardzo przykre. Dlatego też nie rozumiem skąd taka na nagonka na kobiety którym chce sie z tym aktywnie walczyć, czasem może róznymi dziwnymi metodami, ale problem jest, istnieje. Nie widze wiekszej różnicy- kobieta- nadaje sie do siedzenia w domu, rozemocjonowana, słaba, zalezna/ murzyn- złodziej, krętacz/ gej- zoofil, pedofil, zboczeniec. To wszystko to są tylko łatki, które bardzo utrudniaja zycie.

Gość Kornela89
Ten temat jest z natury skonstruowany konfrontacyjnie, ale nie traktuję Cię jak wroga tylko jak oponenta. Trudno żebym traktowała jak sprzymierzeńca kogoś kto nie rozumie po co istnieje jeszcze feminizm i jakimi tematami zajmują się feministki. Myślę, że poruszanie tematu Euro na Manifie jest jak najbardziej na miejscu, to prostytutki jadą razem z drużynami piłkarskimi na to Euro a nie odwrotnie. Tak więc określenie "męskie igrzyska" jest adekwatne. Tak naprawdę to dopiero po Euro zobaczymy czy zainwestowane pieniądze nam się zwrócą i czy rzeczywiście będzie to promocja Polski na świecie. Znając naszych kiboli, i widząc stan naszych dróg i pociągów to szczerze w tą promocję wątpię ;) Poruszanie tematu KRK też jest potrzebne, gdyby nie wpływ kościoła na politykę to już dawno mielibyśmy i ustawę zezwalającą na aborcję i ustawę o in-vitro, a także więcej pieniędzy zostało by do rozdysponowania w budżecie np. na żłobki gdybyśmy ich nie marnotrawili na Kościół ( nie mylić z zabytkami ).

luzik> ja sie ciesze z tego co mam, z mozliwości pracy i edukacji, rozwijania sie, samostanowienia o sobie. Być na utrzymaniu kogoś kiedy jestem zdolna do pracy i zdrowa jest dla mnie upokarzające

Gość Kornela89
luzik2544, ale to nie feministki wprowadzają tą ustawę emerytalną tylko PO. Premier Tusk podpiera się argumentami feministycznymi bo mu tak wygodnie. Jeśli chodzi o emerytury to jest feministą ale już z in-vitro nic nie zrobi :D Lis farbowany :D

Gość Kornela89
Piwo, no dla mnie też taka sytuacja byłaby upokarzająca, ale co poniektórzy faceci z tego topicu uważają że jakbyśmy nie musiałby to wcale byśmy nie pracowały i nie chodziły do szkoły/na uczelnie :D To te cholerne feministki nas zmuszają ! Przewróciło nam się w głowie ! Kobieta do garów :D !

Nawet moja babcia, która pracować nie musiała bo takiej presji społecznej nie było a kobieta w domu to była norma, żałuje do dzisiaj, że tak krótko pracowała bo była doceniana i swoja prace lubiła. Chociaż dziadek dawał jej wszystko i troszczył o nią jak potrafił, chciała sie rozwijać i odnosić swoje sukcesy, dla własnej satysfakcji. W kazdym człowieku drzemie naturalna potrzeba akceptacji i bycia podziwianym. Ja kobiety które realizują sie w domu staram sie rozumieć i szanować, chociaż to dla inna bajka a w drugą strone często słysze że mam mozg wyprany przez feministki :o

Gość migdał w czekoladzie
Co do tego że feministki sa brzydkie i wąsate- wystarczy spojrzeć na Agnieszkę Szulim czy Paulinę Młynarską by obalić ten absurdalny stereotyp. co do Ministry Muchy- owszem, jest niekompetentna jako minister sportu (bo tak ogólnie, jako polityczka { jest doktorem ekonomii o czym nie każdy wie} uważam, ze jestem kompetentna ), ale argumenty odnośnie jej urody były seksistowskie. czy ktos słyszał, aby komentowano urodę jakiegoś polityka i z tego tytułu że jest przystojny mu ujmowano? a w kontekście Muchy non stop było słychać odniesienia do jej urody (, ze będzie na co popatrzeć itd.) dzieki sufrażystkom i emancypantkom mamy prawa wyborcze, mozemy studiowac i pracowac zawodowo. wspólczesne feministki walcza o równe płace, prawo do aborcji, więcej żłobków i przedszkoli. nie mam wrażenia, ze feminizm rozwala rodzinę. my kobiety, wiele mu zawdzięczamy. a co do Magdy Żuraw- kiedy słyszę dyrdymały jej i jej podobnych (np. Joanna Najfeld)to mi wstyd, ze takie kobiety ( rośnie nam następczyni Anny Sobeckiej heh) wypowiadają się na forum publicznym chcąc nie chcąc takze w moim imieniu. Nie zabraniam im oczywiscie wygłaszania swoich poglądów, ale dla mnie- kobiety wykształconej i znającej swoją wartość- jest to co gadają po prostu uwłaczajace.

Gość migdał w czekoladzie
jasne, wyraziłam tylko swoje zdanie:) innym moze być wstyd za Środę mnie jest wstyd za Żuraw i Najfeld

Gość hgtgh
racja-a kaplani i politycy uwazaja kobiety za nic

Gość abriennea
hahha

Gość abtillka
up