Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniq28

Kto z Was ma trądzik?

Polecane posty

Gość Moniq28

Czy jest na forum osoba, która skutecznie wyleczyła trądzik i może podzielić się doświadczeniem?

Gość Jaguska27
Tutaj http://www.tradzik.info.pl masz wiele wiadomości o trądziku. Na tej stronie wiele osób opisuje swoje doświadczenie z tą chorobą. Od siebie dodam, że również przechodziłam przez trądzik. Chodziłam do wielu dermatologów, ale udało mi się wyleczyć.

Gość wioleta!!
ja mam i jeszcze nie udalo mi siewyleczyc,tzn nie mam bo stosuje leki ale jak przestaje to powraca dodam ze pojawil sie jak mialam 23 lata terazmam 31:))

Gość Moniq28
Jaguska27 dzięki za link, naprawdę przydatna strona ;) wioleta a jakie dermatolog Ci preparaty przepisał?

Gość mam lek na trądzik
butelka leku robionego w aptece kosztuje 79 zł. Udzielę za noc pełna uniesień :)

Gość ja mam trądzik i mam
dobra maść a właściwie żel nazywa się Dauc zapisał mi to dermatolog smaruję co wieczór i efekty widać tradzik znika :)

żel DUAC sorki

Gość Moniq28
A jak długo stosujesz ten żel? I kiedy zauważyłaś pierwsze efekty stosowania?

żel stosuję od tygodnia i wszystko ładnie sie goi ale on jest na receptę,poproś rodzinnego może Ci zapisze

Gość Moniq28
A co do blizn po trądziku to są jakieś domowe sposoby na pozbycie się ich?

Gość Jaguska27
Na tym forum Co Ci podałam tj. http://www.tradzik.info.pl jest parę działów poświęconych usuwaniu blizn po trądziku. Zajrzyj ;)

Gość edfwefwrf
bylam leczona przez dermatologa na tradzik a okazalo sie ze to cos innego, a leczenie mi zaszkodzilo :( wymuszajcie na lekarzach koniecznie wymazy!

Gość polecam peelingi, mikrodermabr
azje tez taka do kupienia lub zrobienia samemu ze skladnikow ogolnie peelingi na bazie kwasow sa bardzo dobre z kremow aptecznych acederm plus koniecznie tonik, sok marchwiowy rowniez bardzo pomaga i maseczka z glinki zielonej, bardzo polecam

acnederm

Gość edfwefwrf
mikrodermabrazja oraz peelingi są zabójstwem przy czynnym trądziku.

zalezy ktore, peeling migdalowy jest bardzo lagodny i spokojnie mozna stosowac, mikrodermabrazje rowniez oczywiscie przy wiekszym stezeniu konieczny zabieg u dermatologa

i konsultacja u mnie bardzo dobrze dziala polaczenie peelingu migdalowego z stosowanym od czasu do czasu kwasem mlekowym na wypryski bezposrednio tonik&acnederm ew. kwas salicylowy (tylko miejscowo)

migdalowy i mlekowy sama przygotowuje sobie toniki (na peelingu migdalowym u dermatolog rowniez bylam i mi pomoglo, raz rowniez na glikolowym, ale to lekarz decyduje, ktory lepszy)

Gość edfwefwrf
co do migdalowego to moze ale mikroderm zdecydowanie nie najpierw konsultacje derm i wymaz, koniecznie wymaz.

uwielbiam rowniez maseczka z glinki zielonej:)

kkazdy przypadek jest indywidualny, ale mi takie metody bardzo pomogly, a bylam u wielu dermatologow, ktorzy przepisywali mi rozne masci i nic nie dzialalo czy nawet antybiotki bez wyniku teraz stosuje 'domowe' metody i jest znacznie lepiej:)

Gość edfwefwrf
najwazniejsze ze dziala. ja teraz juz tez nie ufam dermatologom a cera mimo ze nie jest idealna to jest o niebo lepsza niz w trakcie i po "leczeniu"

wlasnie, tak samo u mnie staram sie tez pic herbate z bratku i od czasu od czasu lykam suplement z drozdzy ze skrzypem&pokrzywa(niedrogi)

ja wyleczylem po 5 latach robienia w chuja przez dermatologow pijawek ktrzy chcieli mnie co tydzien widziec i apisywac chuj dajace leki....to wyleczyl mnie w pol roku za pol darmo dermatolog z ubezpiecenia przpeisujac mi izotec. nic poza izotekiem ci nie pomoze jesli masz up 20 lat i nadal pryszcze.

Gość ktos co wie co nie co
gówno prawda, po co szprycowac sie lekami. weźcie ściśnijcie dupe i idzicie na diete! żadnego cukru, żadnych napoi gazowanych, fajek, piwa, nic z drożdżami, jeść owoce i warzywa i 50% trądziku od razu zniknie. a każdy szuka tylko "pigułek" co robotę za was zrobią...

mi dieta nie pomagala, wazylam 48kg i nadal mialam, szczegolnie przed okresem i w czasie wiekszego stresu (chociaz na pewno warto unikac niezdrowego jedzenia plus ostrego i duzo pic)

" 01:04 [zgłoś do usunięcia] ktos co wie co nie co gówno prawda, po co szprycowac sie lekami. weźcie ściśnijcie d**e i idzicie na diete! żadnego cukru, żadnych napoi gazowanych, fajek, piwa, nic z drożdżami, jeść owoce i warzywa i 50% trądziku od razu zniknie. a każdy szuka tylko "pigułek" co robotę za was zrobią..." debilna rada totlanie nie zycowa:O cal;le zycie kurwa na diecie??:D:D:D::D jedyne rozwiaznei problemu skuteczne trwale bez nawrotów to izotec.

izotec to ostatecznosc, poniewaz to silny antybiotyk, ale fakt mojemu koledze pomogl

to nie jest antybiotyk:D i dlatego wlasnie jest kuteczny! to nie jest lek na pryszcze tzn on nie rozwiązuje problemu w orgnizmie ...ale w baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo skutecznie niweluje niemal calkowicie (u niektorych w 100%) objawy w postaci krost, cyst, pryszczy, zmian skórnych o charakterze zapalnym jak? zmienia strukturę skóry tak ze pryszcze nie maj jak się zrobic🖐️