Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniq28

Kto z Was ma trądzik?

Polecane posty

Gość najwazniejsza jest eliminacja
przyczyny a nie dorazne niwelowanie skutkow 🖐️

ta ale w teorii w praktyce dermatolodzy i tka nei lecza pani przycyzny ani skutkow bo jestes tylko jeleniem z ktorego ssa kase w neiskonczonosc... powodó, przyczyn staonow zapalknych kory, pryszczy po 20 roku rzycia jest tak duzo ze nie da rady ich wyeliminowac w pelnie. mozna probować ale ja osobiscie wolalem sie za to zabrac mając twarz bez pryszczy a nie jak gra w polącz kropki🖐️ izotec sprawil ze nabralem chęci do żcycia i przestalem sie wstydzic ludzi.... gdybym wczesniej wzial izotek nie stracilbym 2 lat zycia.

Gość ala202020
kurcze tak sie zastanawiam... co chlopaki wola? dziewczyne taka z dlugimi dopietymi wlosami czy moze taka naturalna z troszke krotszymi, z lekkim makijazem czy tapete? ubrana na sportowo, dziewczeco modnie czy z cycami na wierzchu??

Gość ala202020
no nic tak se glosno mysle, anie moja wina, ze nie mam syfow.:P:P

Gość ala202020
no to okay... no syfy yyy.. no nie wiem wspolczuje no;p mozecie mi pozazdroscic i koledze od piwa.;p kurde tyskie tylko jest... brac??

"powodó, przyczyn staonow zapalknych kory, pryszczy po 20 roku rzycia jest tak duzo ze nie da rady ich wyeliminowac w pelnie." no, twoje myslenie wprost zniewala 😴 to ze jest duzo przyczyn nie znaczy ze u danej osoby wystepuja wszystkie naraz. wystarczy zrobic odpowiednie, podstawowe badania, zeby te przyczyne poznac i wyleczyc.

Gość ala202020
ohoho to bd moje nowe motto zyciowe... otworzyles mi oczy!!xP

:" no, twoje myslenie wprost zniewala to ze jest duzo przyczyn nie znaczy ze u danej osoby wystepuja wszystkie naraz. wystarczy zrobic odpowiednie, podstawowe badania, zeby te przyczyne poznac i wyleczyc." widac ze nie masz dowiadczenia z dermatloghami , ja mam. wiesz jak to dziala.???? przychodzisz, placisz lecza cie baaaaaaaaaaaaardzo powoli, po chuj ma cie prywatnie bioracy 100 za wizyte derm wyleczyc po miesiacyu??? nie, on zleca ci 325243234badan wkonkretnym lab z ktorego ma procent za zlecienenie...bedzie leczyl latami, wizyty co 2 tyg 345234234 lekow, masci , kremow z ktorych tez ma kase od firm farmaceutycznych itd... jk derm nei ejst twoimznajomym rodzicóew czy oghos i masz ponad 20 at na dzien do bry chcrsz izotec. ps. zapisz sie do derma z ubiezpieczenia!!!!! poczekasz miesiac albo trzy w kolejce ale wyleczy cie w rok tak ze pozniej na wspomnienei dermow prywatnych tylko bys ich ocharchala i nasrala im na biurko \\

"widac ze nie masz dowiadczenia z dermatloghami , ja mam." mialam doswiadczenia z dermatologami poniewaz od dziecka mialam rozne przypadlosci skorne. leczylam sie tylko panstwowo. ipanstwowo, i prywatnie mozesz trafic na niekompetentnych ludzi ktorzy bez odpowiednich badan beda stawiali diagnoze. wiem ze lekarze nie zawsze przepisuja badania, dlatego tez trzeba na nich wymusic, chociazby podstawowe jakim jest wymaz.

ps. dzieki dermatologowi PANSTWOWO stan mojej skory sie dramatycznie pogorszyl. ale takze dzieki innemu lekarzowi tez panstwowo moja skora doszla do ladu i skladu. nie tylko skora, bo u mnie problemy skorne maja podloze autoimmunologiczne, czego dermatolog nie wzial pod uwage.

moze nie wiem nie nzam sie ale jelsi nie chcesz miesc zmain skoornych w sensie pryszczy na mordzie, n i nie masz medycnzych przeciwskzań, to bierz izotek. zobczzysz ajaka to ulga rano sie obudzic , zobaczyc siebie w lustrxze i nie mysleć "kurwa mac wtf nie wycodze dzisaj z domu"

Gość Moniq28
Dziękuje za takie zainteresowanie tematem ;) Na tym forum co podała Jaguska27 tj - http://www.tradzik.info.pl przeczytałam o peelingu yellow peel. Ktoś z Was miał robiony ten zabieg? Jakie efekty po nim?

Gość Floriannnn
Swego czasu miałem robiony ten zabieg na blizny potrądzikowe. (Yellow peel jest na ślady po trądziku a nie na trądzik i może go wykonać dermatolog dopiero po całkowitym wyleczeniu skóry). Mi na drobne blizny po trądziku pomógł.

Gość Moniq28
A czy pojedyńcze wypryski lepiej jest wycisnąć czy może zostawić do czasu aż same zejdą, co o tym myślicie?

Gość Ferrero19
Nie wolno wyciskać wyprysków ponieważ mogą zostać Ci paskudne blizny potem.

Gość TymonTymon
Dokładnie - nigdy nie wolno wyciskać jakichkolwiek syfków.

Gość Olau
Mam a właściwie miałam trądzik dziś mam już praktycznie same blizny. A co się do tego przyczyniło? ISOTREXIN Smarowałam nim skórę dwa razy w tygodniu przez trzy miesiące. Jest cudownie! Lecz nie polecam go na same blizny tylko na zmiany ropne. Był tani, jest ekonomiczny, nie pamiętam tylko czy na receptę czy nie. Warto naprawdę warto. Już wogłóle super jak macie miesiączkę wq tedy hormony ustają mi się tak stało i to także przyczyniło się do tego.

izotek :classic_cool: izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:izotek :classic_cool:

Gość tamara777
Nie wyciskać tylko dezynfekować, jeśli wyciskać to niech to zrobi profesjonalista (jakaś kosmetyczka). Z żeli polecam epiduo ja stosowałam i pomogło.

Gość tetracykl2
Izotek jest przereklamowany:) Ja chodzę do kosmetyczki regularnie i myślę, że to najlepsza opcja ewentualnie coś jako wsparcie (lekarz przepisał mi epiduo w małych dawkach).

Gość to pomaga
nie czytałam całości, więc jeśli ktoś już o tym napisał to sory. Mój znajomy od wielu lat zmagał się z ogromnym trądzikiem. Wiecie, plecy, klatka piersiowa, twarz. Wszystko, naprawdę, wszystko wypróbował. Tylko Aknenormin mu pomógł. Porozmawiajcie o nim z lekarzem. Lek może wywołać wiele skutków ubocznych. On ma tylko suchosć skóry no i nie może się na słońce w ogóle wystawiać. Lek ten zawiera w sobie ogromnę dawkę witaminy A. I to ona pom,aga

Gość gnusia
U mnie sprawdził się w zasadzie tylko jeden produkt, mianowicie Aplikator przeciw wypryskom HB. Złagodził podrażnienia, zmniejszył zaczerwienienia i od dłuższego czasu problemu nie ma. Mam nadzieję, że to już nie wróci, bo wyglądałam po prostu tragicznie ;/