Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Muuuurra

Do Pan w ciazy

Polecane posty

Gość Muuuurra

Byla wczoraj u mnie kolezanka w ciazy, zostala do dzisiejszego ranka i pouczyla mnie, ze.... glodze sie w ciazy. Jestem w 23 tc i wczoraj np. zjadlam: -omlet z warzywami i serem - na malej patelni (brokuly, fasolka, kukurydza, groszek) - banan - 5 pomidorkow koktajlowych - golabek duzy z chlebem pelnoziarnistym - jablko - 3 rzodkiewki - gruszka - 2 kanapki z twarozkiem i szczypiorkiem Powiedzcie prosze co wy zwyczajowo jadacie w ciazy i czy to tak malo?

Gość anika 28047
jesz normalie i zdrowo - tak dalej a nie spasiesz sie jak krowa i nie beziesz miala zlej samooceny - by wiecej kobie tak jadlo .

Gość dodałabym do twojej
diety jeszcze mięso i jakieś kasze ryż ziemniak od czasu do czsu też cię nie zabije.

Osobiście nie jem dużo a mam normalny przyrost wagi maluszka. Nie jadam mięsa, ryb (jestem wegetarianką) i pomimo moich obaw co do tego, lekarz wcale nie zalecił żebym jadła mięso itd. Także nie martw się i jedź kiedy masz ochotę :)

Gość Muuuurra
Oczywiscie jem kasze, makaron, ryz i ziemniaki, ale akurat wczoraj nie zjadlam nic z tych rzeczy. Oprocz tego pije duzo mleka. I to wlasnie nie byla pierwsza osoba, ktora mowi mi, ze mam jakas dziwna diete w ciazy, dlatego pytam,l bo moze rzeczywiscie jakies to dziwne zywienie..

Gość Muuuurra
Mieso tez jadam, ryb niestety nie lubie, ale staram sie dostarczac kwasy omega 3. Biore tez witaminy, wyciskam sama soki, nie pije tych kartonowych. I czasem zjem tez cos slodkiego, zwykle jest to batonik bounty lub milky way :)

nie jestem w ciąży ale mam dwie za sobą :) ja w obu ciążach kierowałam się dwoma zasadami: 1). jam dla dwojga ale nie za dwoje 2). mój organizm najlepiej wie czego potrzebuję i jadłam to co mi kazał i kiedy kazał :) dodam że obie ciąże skończyłam na minusie wagowym

Gość Muuuurra
Ja jak na razie mam 4 kg na plusie, dziecko tez jest wieksze o tydzien, wiec chyba wszystko ok, nie?