Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konserwatysta

Mleko to TRUCIZNA !!!

Polecane posty

Gość Konserwatysta

Jeszcze niedawno byliśmy świadkami potężnej kampanii "Pij mleko, będziesz wielki". Dzisiaj trąbi się, że mleko jest niezdrowe, powoduje całą listę chorób, w tym stwardnienie rozsiane, a ludzie, którzy podają dzieciom mleko to barbarzyńscy.

Gość xendźia
mleko jest zdrowe ale tylko dla noworodków i niemowląt , najlepiej od matki a mleko do picia każdy mądry wie że jest niezdrowe , człowiek kilkuletni a juz dorosły tymbardziej nie posiada enzymów do trawienia mleka mleko powoduje tworzenie się alergii, uczuleń , chorób wogóle tego się nie pije ewentualnie je , dodane w naleśnikach itp

ja pije mleko krowie i jest ze mna ok, tak przynajmniej mysle;P

laktaza enzym trawiacy laktoze- cukier mleczny, moze zaniknac, gdy sie przestani..e pic mleko. jesli sie nie przestanie nie zanika. a produkty mleczne przyczyniaja sie miedzy innymi do szczuplej talii, zdrowych kosci, czy rozwoju biustu u dziewczynek

Gość Konserwatysta
Chciałem napisać MLEKO prosto od krowy,czyli bez całej tej długiej i naszpikowanej chemią drogi produkcyjnej, jest zdrowe. Ludzie przez tysiące lat piją mleko, ale dzisiejsza cywilizacja, wyścig konkurencji itd. zepsuły to co kiedyś uchodziło za zdrowe.

czlowiek jest jak szczur przystosowuje sie do srodowiska w jakim zyje jak by nie bylo ludzie zyja coraz dluzej:)

Gość zupełnie nie rozumiem
mo tutaj ktośka mówisz do rzeczy i masz moje poparcie.