Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rottana

przyszłe mamusie 2013r. Zapraszam:)

Polecane posty

Gość ciezarowka_83
ilka - ten R3? sliczny tylko mi kolorystycznie nie by nie pasowl wogle, mojego worku nie wiem dlczego nie mam- moze ost egzemplarz kupilam a kupilam taki niebiesko- zolty ze zwierzetami afrykanskimi bo ja mimo ze bedzie coreczk to sie nie bede bawila w roze bo mi sie to nie podoba

Gość ciezarowka_83
sorry p3

tak P3 jest cudne, a mi sie kolr i wzór bardzo podoba. Ciężarowka ile wydalas łącznie na łózeczko pościel, akcesoria i matrac? Bo ja sie waham ciagle nad tym czy kupic gotowy zestaw czy kompletowac oddzielnie.

Gość ciezarowka_83
hmmm na razie wydalismy ok 200pln bo na sie trafilo ze lozeczko z materacem itd dostaje od kolezanki, ubranka tez na razie to sme "co lask" :P zorientuj sie w swoim otoczeniu- popytaj rodzicow itd czy ktos nie m malego dziecka i nie chche odsprzedac lub oddac albo wyporzyczyc tego sprzetu bo wtedy jak da rade to masz pare stowek w kieszeni

Kurcze powiem Ci ze juz myslalam o znajomych, ale kazdy ma albo noworodka, albo male roczne dziecko wiec jedynie odkupienie ciuszkow wchodzi w gre. Gdzie tez wiekszosc znajomych ma dziewczynki a ja ciuszkow na chlopca bede potrzebowala- chyba ze mi ze mi zrobi psikusa i sie baba urodzi :P Mojego łóżeczka niestety nie ma juz bo bym sobie je odrestaurowala i by bylo jak ta lala :)

Gość rottana
hejo laseczki ja po wizycie u lekarza, wczoraj byłam. łzy szczęścia mi poleciały:P pokazał nam buzię mój synuś i najpierw sobie ziewną, za chwile wystawił i język i tak buźkę otworzył jakby się uśmiechną. jakie to było słodkie!!!!!!!!! w tej chwili wazy wg usg 566g i jest zdrowiutki, wszystkie narządy itd zdrowe, serduszko bije jak dzwon:) jak ja weszłam wczoraj na wagę to karpia złapałam:P prawie 3 kilo przytyłam od ostatniej wizyty!!:P co prawda od początku ciąży nie przytyłam dużo bo tylko kilogram i teraz mnie tak wywaliło.

rottana to ja sie wazylam w czoraj i od poczatku ciazy 5 kg przybralam i cos czuje ze tylko przybiore na wadze tyle co mi dzidzia przybierze na wadze i wody plodowe przybędą. Ale to dobrze nie bede musiala za bardzo garderoby zmieniac i szybciej wroce do formy po porodzie :) Ciezarówka dzisiaj z ciekawości zajrzalam do anonsów zeby zobaczyc czy tam nie ma łóżeczek tanich i faktycznie sa. Luzdie oddaja za symboliczna złotówke albo za marne 50 zł :)

hej dziewczynki... ciezarowka fajnie masz...już kupujesz rzeczy dla małej:)Ja nie mam od kogo odkupić ubranka czy łóżeczko:(Na szczęście stać nas na nowe:)...Ja już wypatrzyłam łóżeczko dla córci http://allegro.pl/2w1-kolyska-lozeczko-z-pelnym-wyposazeniem40wzorow-i2599952339.html kolor jak na głównym zdjęciu:) rottana zapewne to wspaniałe uczucie gdy widzi się swoje maleństwo jak stroi różne minki:)który tydzień u Ciebie?? lilka ja jestem w 24 tyg i przytyłam podobnie jak ty 5,5kg:)Boję się że jeszcze dużo przytyję a potem ciężko będzie to zrzucić:)IObyś nie przytyła więcej:)

hejka:) no co do wagi to ja na ostatniej wizycie niestety ważyłam 1,5 kilo mniej niż miesiąc wcześniej... ale idę we wtorek i czuję że się to zmieni bo cały czas coś wcinam i co najgorsze mam smaka na wszystko co słodkie :P właśnie zjadłam naleśniki na słodko :/

aha byąłm dziś jednak u swojej pani ginekolog.Zadzwoniłam rano i zgodziła się mnie przyjąć.....dalej miałam boleści pod brzuszkiem,jajniki bardzo mnie kuły.Zbadała mnie,pobrała przy okazji cytologie i na szczęście z małą wszystko dobrze:)Waży 700g :)

Gość rottana
kamilki09---> o to ta kołyska którą pokazywałam wam wcześniej:) z całym wyposarzeniem, uważam że nie jest to duża cena za taki kąplet:) ja w poniedziałek 24tc. dobrze że z twoją córeczką wszystko dobrze:) duża mała:)

Gość ciezarowka_83
moje konto- uwazaj z tym smakiem na slodkie- ja sie w ten sposob wrabalam w cukrzyce ciazowa i teraz dupa ze slodyczami ciesze sie ze z waszymi dziadzimi ok a ja szaleje z zakupami wyprawkowymi na allegro itd

ja tez na poczatku mialam kupowac ten caly zestaw ktory pokazujecie z kolyska ale jak zobaczylam ile osob oddaje za bezcen łóżeczka i materace to stwierdzilam z kupie tylko posciel i akcesoria i w taki sposob bede jakies 200-300 zł do przodu. Bede miala wiecej kasy na kupowanie ubranek :) chociaz na takiego niemowlaczka to nie ma co za bardzo szalec z ubrankami nie wiadomo jakimi bo i tak szybko urosnie :) a po za tym termin mam w zimie wiec jak juz to max pół godz na spacer i do domu wiec tez z grubymi ubrankami nie bede szalala kupie jeden kaftanik a tak to na cebulke ubierca i bedzie najlepiej- jak nase mamy nas ubieraly :) co do slodkiego to powiem wam ze ja to tak dziennie rabliczke czekolady wciagam, ale mialam tez tak samo w sumie przed ciaza ze jadlam duzo slodkiego. Ja dzwonilam dzisiaj sie dopytac o usg 4D i Panie mi powiedzialy ze najlepiej 22-24 tydz wiec jeszcze poczekam 2 tyg :)

Ojj ale tu sie cisza zrobiła :) korzystacie Kochane z weekendu?? My tez rozglądamy sie za używanymi łóżeczkami na allegro i rzeczywiście niektórzy sprzedają je bardzo tanio ale niektórzy chcą zatkie pieniądze że dołoży sie niewiele i ma sie nowe. Trzeba trafić na dobrą ofertę :) ale lika masz rację wtedy więcej kasiorki zostaje na ciuszki :) Ja tak patrzę na moją koleżankę która urodziła 2 tyg temu jak chodzi z wozeczkiem i też bym tak już chciała :) ale nam niestety dane nie będzie na początku mieć dłuższych spacerków bo to jednak zima... Mój mąż pojechał na popołudniówkę a ja dziś spędzam niedziele sama, no może nie calkiem - z rodzicami :D

hejka:) no cisz cosik przez weekend :P ja właśnie leżebo po spacerku boli mnie coś kręgosłup :/ była dzisiaj u mnie koleżanka z córką i powiedziała że część rzeczy może mi dać a częśc pożyczyć jak coś, jakiś bujaczek matę edukacyjną itp :P podjadę do niej moze któregoś dnia i zobaczymy co mi da a co ba dokupić :P ja we wtorek wizytę mam już nie mogę się doczekać :)

Gość ciezarowka_83
Hej dziewuszki po weekendzie ja dzis startuje z p-szymi zeciami w Szkole Rodznia- planujecie sie na to wybrac?

Cięzarówka powiedz jak bylo> Ja sie juz zgłosiłam na utworzenie grupy teraz czekam na telefon kiedy zaczyam bo maja mnie przydzielic do tych stczniowych mamusiek, ale z tego co mowila polozna ktora mnie zapisywala to tak pazdziernik/listopad. Chyba wszystkie kobietki zobaczyy slonko i zapomnialy o naszym forum :)

Hej dziewuszki, ja byłam na działce w weekend u kolezanki, w sumie bylo fajnie :) tylko wszyscy pili, a ja.. heh 1 karmi wypilam przez pol dnia :D wrocilam po weekendzie jakas zmeczona, a w sumie tylko jadlam i siedzialam :P a czulam sie jeszcze dzis rano jakbym balowala i miala kaca :P Powiem wam, ze duze te wasze dzieciaczki. jak bylam pod koniec sierpnia na usg, moj maluszek mial ok 360 g, a u was ponad 500, nawet 700 :D Nie wiem w koncu czy bede szla na ta szkole rodzenia. Ciezarowka a gdzie zamierzasz rodzic?

Ja ide na usg za tydzien w czwartek i bede miala robione wszystkie pomiary dzidziusia i wtedy poznam jego dokladna wage, wymiary itp itd :)

hejka mamuśki:) Jak tam po wekendzie?? ale mamy świetną pogodę....aż się chce z domu wyjść:) Mi weekend minął hucznie....żegnaliśmy kuzynkę policjantkę bo przenoszą ją na inną komendę 700km od nas:(Były tańce itp.Oczywiście ja wiele nie skorzystałam bo musiałam na dzidzie uważać,ale dziś czuję się kiepsko:(Mała kopie i sie wierci a ja odpoczywam:)Idę zaraz no polko pokołysać się na huśtawce:) Co do szkoły rodzenia to ja nie będę chodzić z tego względu,że musiała bym 27km dojeżdżać.W okolicy niema szkoły rodzenia:( Głodek no moja mała już duża hehe:) 700g waży.....ginekolog mówiła,że to prawidłowa waga jak na 25 tydzień ciąży:) lilka pewnie doczekać się nie możesz wizyty:)informuj na bieżąco:)

dziewczynki aktualizujmy tabelkę:) Starające się: nick......................cykl starań................ostatnia @ manawi.......................1.......................18.0 4.2012 nati0587.....................1.......................17.0 4.2012 gaja_86......................2.......................03.0 6.2012 enel...........................1.......................09 .05.2012 dreaminggirl................3........................17.0 5.2012 poziomka-n..................1.......................19.05 .2012 Lorealka .................... 2 ...................... 07.07.2012 Zafasolkowane: Nick......cykl starań......termin porodu.........tydz. ciąży.......płec.. rottana............6.............08.01.13........22... ......chłopczyk 100% viola150...........8............ 06.01.13.............20.......... chłopiec Mafijna ...........1............grudzień/styczeń................. ....... marta2387......2lata.........ok.18.01.2013........ 10. ............. moje konto .......6...........ok.22.01.2013......................... .. -ania-m-...........2............30.10.2012............ .................. Juustaaa..........2............04.01.2013.............17. .......dziewczynka Głodek 86.......2 lata..........03.01.2013...........21.........chłopiec ciezarowka_83....3............11.11.2012................. ......dziewczynka kamilki09..........3lata........25.12.12...............25 .........dziewczynka magdulinska_83....8........... 3/4.02,13............10................. kati =)...............1.............08.02.13.............13. .............. lika1987.............7..........30.01.2013............17 tydz....chłopiec Papi88...............1...........17.01.2013............20 .........chłopiec takakala............?............14.02.2013............15 .........?........ milanjass...........1............6-8.01.2013...........23 .....chłopiec

Starające się: nick......................cykl starań................ostatnia @ manawi.......................1.......................18.0 4.2012 nati0587.....................1.......................17.0 4.2012 gaja_86......................2.......................03.0 6.2012 enel...........................1.......................09 .05.2012 dreaminggirl................3........................17.0 5.2012 poziomka-n..................1.......................19.05 .2012 Lorealka .................... 2 ...................... 07.07.2012 Zafasolkowane: Nick......cykl starań......termin porodu.........tydz. ciąży.......płec.. rottana............6.............08.01.13........22... ......chłopczyk 100% viola150...........8............ 06.01.13.............20.......... chłopiec Mafijna ...........1............grudzień/styczeń................. ....... marta2387......2lata.........ok.18.01.2013........ 10. ............. moje konto .......6...........ok.22.01.2013......................... .. -ania-m-...........2............30.10.2012............ .................. Juustaaa..........2............04.01.2013.............17. .......dziewczynka Głodek 86.......2 lata..........03.01.2013...........24.........chłopiec ciezarowka_83....3............11.11.2012................. ......dziewczynka kamilki09..........3lata........25.12.12...............25 .........dziewczynka magdulinska_83....8........... 3/4.02,13............10................. kati =)...............1.............08.02.13.............13. .............. lika1987.............7..........30.01.2013............17 tydz....chłopiec Papi88...............1...........17.01.2013............20 .........chłopiec takakala............?............14.02.2013............15 .........?........ milanjass...........1............6-8.01.2013...........23 .....chłopiec

Gość ciezarowka_83
Tez aktualizuje, bo mi sie termin troche zmieni Starające się: nick......................cykl starań................ostatnia @ manawi.......................1.......................18.0 4.2012 nati0587.....................1.......................17.0 4.2012 gaja_86......................2.......................03.0 6.2012 enel...........................1.......................09 .05.2012 dreaminggirl................3........................17.0 5.2012 poziomka-n..................1.......................19.05 .2012 Lorealka .................... 2 ...................... 07.07.2012 Zafasolkowane: Nick......cykl starań......termin porodu.........tydz. ciąży.......płec.. rottana............6.............08.01.13........22... ......chłopczyk 100% viola150...........8............ 06.01.13.............20.......... chłopiec Mafijna ...........1............grudzień/styczeń................. ....... marta2387......2lata.........ok.18.01.2013........ 10. ............. moje konto .......6...........ok.22.01.2013......................... .. -ania-m-...........2............30.10.2012............ .................. Juustaaa..........2............04.01.2013.............17. .......dziewczynka Głodek 86.......2 lata..........03.01.2013...........24.........chłopiec ciezarowka_83....3............05.11.2012................. ......dziewczynka kamilki09..........3lata........25.12.12...............25 .........dziewczynka magdulinska_83....8........... 3/4.02,13............10................. kati =)...............1.............08.02.13.............13. .............. lika1987.............7..........30.01.2013............17 tydz....chłopiec Papi88...............1...........17.01.2013............20 .........chłopiec takakala............?............14.02.2013............15 .........?........ milanjass...........1............6-8.01.2013...........23 .....chłopiec

Gość ciezarowka_83
Hej, w szkole rodzenia ok, b fajnie, ale to bylo bardziej spotkanie organizcyjne i jestem ogolnie zdziwiona bo wiekszosc to byly dziewczyny bardziej na waszym etapie ciazy czyli ok 22-24 tc tak na oko glodek- planuje rodzic najchetniej na woloskiej w mswia a jak tam nie bedzie miejsc to na pl starynkiewicza wogole jak tsm idzie kompletowanie wyprwki? :)

ciężarowka a u Ciebie w szkole rodzenia nie ma tak ze polozne ze szpitali ktore prowadza zajecia moga zaklepac miejsca? ja rozmawialam z dziewczyna ktora chodzial do tej samej szkoly do ktorej ja sie zapisalam i mi powiedziala ze mozna sie dogadac z poloznymi ze szpitali zeby miejsce zaklepaly i podobno bardzo pomagaja. Dala jej tez jakies tabletki na rozwarcie, byla pod tel o kazdej porze dnia i nocy no i odbierala porod. Oczywiscie sie odwdzieczyla za pomoc ale i tak twierdzila ze sie oplacalo :) a ja sie ide jutro upiekszac moze tez jakies ciuszki dla maluszka zakupie. Matka polka, matka polka ale to że jestesmy w ciazy to nie znaczy ze mamy o siebie nie dbac :) Dziewczyny a co sadzicie o depilacji woskiem w ciazy? Myslicie ze to dopuszczalne? Bo ja mam dosc golenia sie w ciazy moje hormony tak szaleja ze musze sie golic dzien w dzien i chetnie oddalalbym sie w rece kogos innego :D

Gość rottana
hej dziewuszki:* ja się do szkoły rodzenia nie wybieram:) nie potrzebne mi to już:P ależ wczoraj się zeźliam... aż płakać mi się chciało. najlepsza fumfela mojej siostry miała ciuszki po swoim synku. mówiła mi że nie są nowe-ok, mówiła że przez pare lat leżały na strychu w worku-ok ale mówiła że niczego im nie brakuje i ma dużo małych (bo miałam wziąć od niej 2 duże wory od śmieci na wiek ok 0-3lat) no to sobie myśle 2 takie wory za 100zł to nie dużo no i wzięłam od niej te ciuszki. wieczorem wzięłam się za oglądanie... totalna porażka... 3/4 z tego wyrzuciłabym na śmietnik... w życiu bym nie ubrała w to dziecko... dzieci w patologicznych rodzinach mają lepsze ubranka... ja się spodziewałam że te ubranka nie będą idealne, że musze je wyprać ale czegoś takieo się nie spodziewałam... moja siora do niej zadzwoniła żeby oddała mi kase a ja jej przywioze te ubranka... poraszka... wczoraj była u mnie pani położna-środowiskowa. bardzo miła babeczka mi się trafiła:) pośmiałyśmy się pogadałyśmy, zmierzyła mi ciśnienie i serduszko mojego synka, sprawdziła obwód brzuszka i dno macicy. wytłumaczyła od czego tak naprawde jest i czym będzie się zajmować. siedziała u mnie godzinę ale tak miło się gadało że myślałam że minęło z 20 minut:P nooooo iiiiii dzwoniłam wczoraj do prokuratora i wkońcu koniec dochodzenia!!!!!!! teraz będzie tworzył akt oskarżenia i papierki idą do sądu.... w końcu!!!!! no i co najlepsze jak to pan prokurator powiedział że wszystko na to wsazuje że sprawa trafi na wokande. do końca miesiąca mają przysłać mi postanowienie... uh ale się rozpiasałam:P

Gość rottana
Starające się: nick......................cykl starań................ostatnia @ manawi.......................1.......................18.0 4.2012 nati0587.....................1.......................17.0 4.2012 gaja_86......................2.......................03.0 6.2012 enel...........................1.......................09 .05.2012 dreaminggirl................3........................17.0 5.2012 poziomka-n..................1.......................19.05 .2012 Lorealka .................... 2 ...................... 07.07.2012 Zafasolkowane: Nick......cykl starań......termin porodu.........tydz. ciąży.......płec.. rottana............6.............08.01.13... .....24.........chłopczyk 100% viola150...........8............ 06.01.13.............20.......... chłopiec Mafijna ...........1............grudzień/styczeń................. ....... marta2387......2lata.........ok.18.01.2013........ 10. ............. moje konto .......6...........ok.22.01.2013......................... .. -ania-m-...........2............30.10.2012............ .................. Juustaaa..........2............04.01.2013.............17. .......dziewczynka Głodek 86.......2 lata..........03.01.2013...........24.........chłopiec ciezarowka_83....3............05.11.2012................. ......dziewczynka kamilki09..........3lata........25.12.12...............25 .........dziewczynka magdulinska_83....8........... 3/4.02,13............10................. kati =)...............1.............08.02.13.............13. .............. lika1987.............7..........30.01.2013............17 tydz....chłopiec Papi88...............1...........17.01.2013............20 .........chłopiec takakala............?............14.02.2013............15 .........?........ milanjass...........1............6-8.01.2013...........23 .....chłopiec

Gość ciezarowka_83
Hej dziewuszki rottana- super ze sparwy sie powoli ukladaja, oby ten lekar w dupe dostal bo na maksa zasluzyl a ta laska od ubranek to jakas nienormalna, dobrze zrobilas ze jej zwrot dajesz ja dalej czekam na te paczke z ubrankami juz miesiac... szalu dostaje, laske zjebalama na maksa bo tak si po prostu nie robi lilka- ta polozna z mojej szkoly rodzenia jest w szpitalu w pruszkowie a ja bede rodzic w wawie wiec mi taki papier nic nie da poza tym te papiery nie sa jakos bardzo skuteczne bo: - jak zaklepac miejsce skoro nie da sie przewidziec na sztywno dnia porodu, to przychodzi zazwyczaj nagle i spodziewanie :) - kolezanka miala taki papier z "zaklepanym miejscem" od poloznej do szpitala sw zofii w wawie i gowno to dalo bo jej nie przyjeli bo nie bylo miejsc poza tym ona nie wykazywala inicjatywy do lacenia za polozne, zniezulenia itd wiec tym bardziej ja wypedzili (ponoc pierwsze pyt bylo o te oplaty) jestem troche wrogiem wykupywania tych poloznych bo one sobie sporo spiewaja (w wawie ok 1000pln) za rzecz ktora musza wykonac bo na tym polega ich praca . Poz tym nie chche byc trakowana jak ksiezniczka tylko jak normalny czlowiek w dosc wyjatkowej sytuacji smieszna wogole sytuacja jest w wawie ze znieczuelniem, ktore wg mnie nalezy nam sie za darmo- pytalam w 2 szpitalach o podobnym standardzie i w 1- bylo za darmo a w 2-gim za 700pln- chore :) milego dnia dziewuszki