Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksennaa

Uderzylam podbrrzuszem w kant stolu:(

Polecane posty

Gość ksennaa

Jestem w 10 tygodniu ciazy...czy maluszkowi moglo sie cos stac?? Boje sie:(

Gość MamaZuzkiii
Nie, nie martw sie, dzieciaczek jest dobrze chroniony. Wlasnie przed takimi przypadkami. Moja kolezanka zjechala na brzuchu po schodach i maluchowi nic nie bylo. Chronia go miesnie macicy i wody plodowe. Co najwyzej troche nim zamachalo, nic poza tym. :)

Gość kankadu
Zawsze możesz zadzwonić do lekarza i ew. umówić się na pozaterminową wizytę, żeby sprawdzić czy na 100 % jest ok. Będziesz spokojniejsza, a to najważniejsze.

Gość ksennaa
dziekuje mamo zuzki az sie poryczalam z nerwow, to moja pierwsza ciaza, i strasznie sie boje

Gość Mnie lekarz tak tłumaczył
To tak jakbyś włożyła jajko do balonu wypełnionego wodą i próbowała go stłuc;) A ile razy ja się uderzyłam w ciąży hoho :P taka ze mnie niezdara była:D

Gość MamaZuzkiii
Nerwy pewnie teraz gorsze niz to uderzenie. :) Ps. Jestem w 23 tc, mialam ostatnio podobnie, z tym ze w krzeslo, az mnie zgielo w pol. Dzieciaczkowi nic nie jest. :) A kolezanka kiedys przyciela sobie brzuszek drzwiami, w 8 mc, nie wiem jak to zrobila, ale jednak.. ;)

Gość ksennaa
Dziekuje dziewczyny, juz mi lepiej :). Nastepnym razem musze bardziej uwazac:)

Mnie się gdzieś na połówce ciąży udało brzuch oparzyć parą::P miałam pręgę niezłą. Na szczęście dzieci są dobrze chronione. Ale gdyby coś się działo, jakiś ból czy krwawienie to na pogotowie.

Gość ellena_
dziecko w łonie matki jest chronione jednak trzy pierwsze miesiące są najdelikatniejsze i najważniejsze i trzeba na siebie uwazac, moja kolezanka poroniła gdy uderzyła się w brzuch(mocno) bylo to na samym pocżatku ciąży

ja też bym się nie martwiła ;) dzdziuś jest dobrze chroniony!

Gość MamaZuzkiii
Jesli ciaza jest zagrozona to i podniesienie 2 kg siatki moze spowodowac poronienie, albo zbyt szybkispacer. Gdy ciaza jest zdrowa to nie tak prosto poronic.