Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spiekłam dziecko 0_0

spiekłam niemowlaka na słonku !

Polecane posty

Gość spiekłam dziecko 0_0

witajcie moja głupota nie zna granic ;/ przedwczoraj zachciało mi się długiego spaceru no a jak wiadomo było bardzo gorąco córka ma 9 miesięcy była w spacerówce miałyśmy parasolkę przeciwsłoneczną na główce kapelusik ale córka upodobała sobie lewą stronę tzn opierała się na rączce i ta rączka była na słonku jak ją poprawiłam to od razu krzyk no to powiedziałam ok może nic jej nie będzie ale jednak... ma czerwoną tą rączkę smaruję kremem nivea sensitiv tym w tubce i jest mała poprawa ale mało więc może coś inne pomoże ? jak dotykam to nie zabiera tej ręki i tak samo jak smaruję to się przygląda więc jak da się dotknąć to chyba ją to już nie boli ani nie piecze

jak nie boli to nie ma w zasadzie problemu najwyrażniej nie spiekłaś tak bardzo jak ci się wydaje :) ja smarowałam oliwką bo mocno nawilża :)

Gość Peria....
a czemu nie smarujesz odkrytych czesci ciala dziecka kremem z wysokim filtrem najlepiej 50? To co ze ma parasolke i kalepusz? Spiekla skore to juz trudno, ale skora to dlugo "pamięta" i mimo ze zaczerwienienie minie to jednak bedzie sie dlugo regenerowac szczegolnie taka cienka i delikatna jak u malego dziecka.

Gość wczorajszydzienamoze jutrzejsz
pentanol jeszcze

Gość sssaasasasaa
to masz smażonego niemowlaka :P

To o której Ty z dzieckiem na spacery chodzisz? Dziecko małe ma delikatną skórke, w takie upały dziecko powinno być albo w domu albo w cieniu albo wychodzi się w późnych godzinach popołudniowych gdy słońce nie jest już takie ostre. Idz może chociaż do apteki i powiedz co zrobiłaś napewno coś Ci polecą.

Gość kremy nawilżające
a ja bym zamieniła ten nivea sensitiv na zwykły nivea. Nie wiem co jest w tym sensitiv, ale spróbuj sobie nim posmarować np spierzchnięte usta -strasznie piecze, a zwykły przynosi ukojenie. Dla mnie to jest najlepszy "test" kremów. Dobry może być też ten z filtrem uv, albo ten na każdą pogodę (chociaż ten pierwszy jest denerwujący, bo jakieś takie białe ślady zostawia)

Gość 32221
Ludzie jeszce nie raz dziecko sobie spiecze skore,przeciez nie bedziecie je non stop w domu trzymac lub z dlugimi rekawami w upal je wypuszcac na slonce.Rozpuczulacie sie przesadnie.

32221 ----Nikt się nie rozczula ale udar dostać od słońca nie jest wcale takie trudne ;) Słońce dla małego dziecka jest niebezpieczne. Do autorki ----Smaruj kremem z faktorem 30/50 kiedy wychodzisz na dwór.

Gość Peria....
nie, w domu nie trzymam dziecka, z dlugim rekawem tez nie chodzi ale SMARUJE CORKĘ!!!!! bardzo wysokim filtrem, gruba warstwe, jezeli trzeba to dosmarowuje w ciagu dnia. To chyba podstawa, sama tez uzywam filtra.

Gość do pieczonego niemowlaka
pasuje sos żurawinowy i sałatka z rukolą :classic_cool: