Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mi mi ma

Czy to wstyd iść na basen w ciąży??

Polecane posty

Gość Mi mi ma

Mam 3,5letnią córkę która uwielbia bawić się w wodzie. Była już kilka razy z nami na basenie. Teraz jestem w 6miesiącu ciąży i mam spory brzuszek. Mam spore opory iść z nią na basen. Sama nie umiem pływać i praktycznie zawsze bawię się z nią w kąciku dla dzieci. Czy wypada paradować na basenie z brzuchem?

Gość lkjkj
Pewnie, że wypada. Ciąża to raczej naturalne zjawisko :). Jeśli dziwnie się czujesz to zorganizuj sobie strój jednoczęściowy.

Gość wczorajszydzienamoze jutrzejsz
a dlaczego nie?? :)

Gość no pewnie,że
wypada, są nawet specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży

Gość nitka do szycia:)
No a czemu nie? Przestań dziewczyno normalnie idziesz i tyle co to kogo obchodzi:) To tak jak byś się pytała czy możesz iść w ciąży do sklepu:)

Gość Szpindlerowy mlyn
oczywiscie, ze wypada, od kiedy basen jest tylko dla szczuplych i pieknych:-)

Gość Mi mi ma
jestem szczupła pomimo ciąży, Praktycznie mam tylko brzuszek i większe piersi cała reszta jest jak przed ciążą. Ciała się nie wstydzę tylko nigdy nie widziałam na basenie kobiety w zaawansowanej ciąży lub z dużym brzuchem i troszkę zaczęłam się zastanawiać czy oby na pewno wypada iść tak by nie budzić sensacji

Gość no pewnie,że
dziewczyno nie przejmuj się opiniami innych, bierz dziecko i bawcie się dobrze ;)

Gość taka stara jesteś
a taka głupia :O ciąża według ciebie to sensacja, ja pierdolę :O

ja jestem w 5 miesiacu ciazy, brzuszek rosnie i na basen chodze smialo w stroju 2 czesciowym ;) wybieram raczej wieczorowe pory ze wzgledu na wieksza swobode plywania ( jest mniej ludzi )

Ty na serio z tym pytaniem :D ??? Niby czego tu się wstydzić :o ? Toż basen nie jest zarezerwowany tylko dla pięknych i młodych!

Gość jollandzia
Widzialam ciezarna na basenie,nie budzila sensacji. Uwazaj tylko,zeby sie nie prazyc w sloncu

no pewnie ze tak. ja sama mam nieraz ochotę się wybrać ale nie mam z kim a sama nie chce :) Poza tym plywanie w ciazy jest bardzo korzystne! A nawet jesli nie plywasz to co ;p

Gość autorko.powiem tak
co do basenu,to nawet bardzo wskazane dla kobiety w ciazy...ale ogolnie,to lepiej nie mowic o wstydzie,kiedy zupelnie nie ma powodu...

Gość ghjvvb
jasne ze tak:) ja prawie do konca chodziłam na basen-ale taki z woda niechlorowana:) tylko ubierz strój jednoczesciowy zeby schludniej to wygladało:)

Gość gość
Chyba wręcz przeciwnie. Zadbaj o pielęgnację, teraz są fajne rzeczy na http://babymama.pl/ - też zamówiłam. Są teraz kody rabatowe: wystarczy wpisać hasło: dlamamy ;) Sporo fajnych rzeczy i ludzie będą Ci zazdrościć ładnego brzuszka ;)

Gość gość
Wstyd to być w ciązy, a co dopiero iść w tym stanie basen i obrzydzać ludziom pływanie.

Gość gość
Ja jestem w polowie 8mca a na basen chodze regularnie 2x w tyg

Gość gość
Tak wypada lecz nie zamoczyć cipki bo możesz coś złapać. Przecież idziesz rodzić i obce osoby widzą cię rozebraną. Chyba mąż jest zawsze podczas badań cipki i wspiera porody bo nie jesteś tępa by wstydzić się męża a obcego faceta ginekologa nie! Mąż przy badaniu to podstawa by cię nie molestował czy gwałcił. Ostatnio onkologii , urolog. .Pacjentka była na fotelu. Ginekolog rozpiął rozporek

Gość gość
Okaleczanie mężczyzny? Co masz na myśli przez okaleczenie? To, że nie będzie mógł płodzić dzieci? Z plemnikami po wazektomii dzieje się to samo co dzieje się z nimi gdy mężczyzna nie współżyje.Niewydalone plemniki wraz z wytryskiem plemniki ulegają rozpadowi i naturalnej absorbcji przez organizm. Ciąża i poród jest nieporównywalnie większym okaleczniem kobiety niż wazektomia.

Gość gość
Wstyd być w ciąży? Do tej osoby co tak napisała. ..ciebie chyba pogielo! A Ty co z powietrza się wzielas /wziąłeś?!- debilstwo debilstwem pogania! !!!!!