Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*campini*

rowerek biegowy dla dwulatka - opinie

Polecane posty

mam zamiar kupić mojemu szkrabowi taki rowerek. polećcie mi proszę dobry, bezpieczny sprzęt

my mamy taki http://www.decathlon.com.pl/PL/b-bip-34976177/ ale kupiłam na allegro, bo znalazłam taniej. Najwięcej chyba jest drewnianych, te są inne. w decathlonie widziałam, mają jeszcze jakieś inne teraz. do sklepu pojechaliśmy przymierzyć, bo sa różne wysokości, a dziecko musi miec taką, żeby siedząc cała nóżka stała równo na ziemi. dla nas rewelacja, tylko każde wyjscie na dwór z nim to niezły trening dla opiekuna, bo prędkości niesamowite dzieciaki osiagają;) kask obowiązkowo!

Nie kupowałam i nie zamierzam. Nie wiem kto wymyślił tą glupotę, ale jak dla mnie bachory na tych "rowerkach" wyglądają jak nienormalne :o

przykro nam ze mama cie nie kocha:o wyżyj się waląc głową w ścianę, a nie obrazając ludzi...

Gość ten rowerek
to kolejny wymysł marketingowy z cyklu " bez tego nie da się żyć", te bełkoty podtytułem - rozwój równowagi, koordynacji, ale są rodzice co się na to nabierają i oo to w tym chodzi. po co zwykły rower? lepiej kupić biegowy i być trendy

No właśnie :) moze sobie jeszcze nocniki biegowe wymyślcie :p albo nieeee ja wymyślę a idiotki kupią oczywiście i będę bogata :D

Gość b m,./ghjlkd;ll
ten rowerek biegowy jest o tyle lepszy ze dziecko uczy sie jak utrzymac rownowage i nie sadze zeby mialo to cos wspolnego z byciem trendy...

Normalne dziecko umie utrzymywać równowagę o wiele prędzej niz jest zdolne wsiąść na rowerek biegowy :p no ale wiadomo że producent musi jakoś zareklamować swój produkt i wmówić ludziom że bez rowerka biegowego dziecko nie nauczy sie korzystać ze zwykłego roweru...tak samo jak nie nauczy sie chodzić bez chodzika :p

Gość ten rowerek
NO WŁAŚNIE. A ja nie miałam biegowego jak wiekszość z tamtych czasów a na rowerze mimo to się nauczyłam jezdzić ...... teraz by jeżdzić na rowerze na dwóch kołach trzeba mieć biegowy bez tego ani rusz ...

Ja też mysle o kupnie takiego roweru. Nawet nie pomyślałam że dlatego żeby nauczyła się jeżdić na normalnym tylko po to żeby miała jakieś nowe zajęcie na podwórzu. Dlaczego jakieś głupoty wypisujecie? Zabawka jak zabawka!

Kupujcie sobie :) mi sie taka zabawka nie podoba, nie mam zamiaru kupować jej mojemu dziecku żeby wyglądało jak jakieś głupie :o zresztą moje ma mniej niż 2 lata i jeździ na zwykłym rowerku z 4 kółkami, więc biegowy jest bez sensu.

wiesz, nie każde dziecko ma możliwość jeżdzenia na rowerku z 4 kólkami. Moja mimo tego że ma to nie daje rady jeżdzić bo co chwila tylne koło wpada w jakis dołek a ona zaraz sie denerwuje że musi wstać i go wypychać :) Inaczej bym nie myślała o biegowym :)

Gość mamam27
jeju przecież tu chodzi o dziecka stawy itd - dziecko do 4 roku życia nie powinno wogóle mieć rowerka na którym trzeba pedałować - to bardzo niezdrowe dla jego nóg, stóp itd - stąd rowerki biegowe - kupe frajdy, zdrowe i pożyteczne bo potem dziecko migiem łapie rower 2 kołowy

Gość A ja bym nie chciała
Ja kupiłam w dekatlonie ale większy niż ten wyżej bo moje dziecko nie jest kurdupelkowate i ma ledwo dwa latkka a duże jak 4latka. Równowaga zatem jest deficytowym towarem u takiej istoty Dziecko drepta sobie na tym rowerku ale nie chce jej do 3kółek przyzwyczajać bo taka żyrafa będzie później upośledzona i tak łatwo się nie przestawi. Pozdro.

Gość iuotrioutrki
ale wy jesteście mądre............. mój syn ma rower na 4 kołach taki normlany jak 90 % dzieciaków a córka ma biegowy z easy biker i wiecie co młoda lepiej jeżdiz niż on i to prawda zupełnie inaczej jedzi sie na biegowym teraz żałuje że synowi kupiłma zwykły - bo większość taki miała ............ młoda śmiga az miło a starszy sie męczy ale to wasze dzieci i wasza decyzja

Gość lubie to i .
te na które nie stać lub żałują dziecku zawsze będą ten "wynalazek" obsmarowywać tłumacząc się same sobie

Gość mamabiegacza
Mój brzdąc ma 20 miesięcy. Rowerek biegowy od miesiąca. Załapał od razu o co chodzi. Najpierw spacerował, teraz powoli biega. I uwielbia to. Po długim namyśle, przeglądaniu internetu, czytaniu opinii innych i przymiarkach w sklepach kupiliśmy Puky LR M i jestem baaaaardzo zadowolona. Już piszę dlaczego. Niby wszystkie te rowerki do siebie podobne, ale jak zaczniecie sadzać na nie maluchy to okazuje się że ok.80% tych rowerków jest za duża dla 2-latka, bo ledwo dostaje stopami do podłoża (a wiadomo jak na początku nie będzie wychodzić to maluch sie szybko zniechęci). Po drugie w Puky LR M jest obniżona rama, dzięki czemu dużo łatwiej jest podnieść taki rower maluchowi po upadku, bo rama nie spada na nóżki (Sprawdziłam to w sklepach- mój młody mimo ze mocno sprawny denerwował sie ze nie moze wyciągnąć nózki i podnieść rower jak ten sie przewrócił), więc wielki plus za tę ramę. Rowerek jest naprawde mały i lekki- 3,5 kg. Mój młody bez problemu go podnosi jak jest jakas przeszkoda na drodze. Poza tym mocna kontrukcja, regulacja siodełka i kierownicy (w drewnianych zazwyczaj brak regulacji kierownicy), gumowe osłony na rączki. Podsumowując uważam ze dla 3-4 latka kazdy rowerek biegowy nawet kupiony w ciemno powinien być ok. Natomiast dla 2-latka trzeba uważać żeby rowerek nie był zbyt duzy i gorąco polecam ta obniżoną ramę. Naprawdę jako pierwszy rowerek dla takiego brzdąca lepszy ciut za mały niz za duży, bo z małym będzie sobie świetnie radził i nie zniechęci się. Pozdrawiam

Gość vist
Po pierwsze założenie jest takie żeby dziecko się ruszało ,a nie siedziało na rowerku najlepiej pchanym przez rodzica. To jak chce sobie jeździć na takim wynalazku to jego sprawa,ważne jest jedynie to ,że dzieciom sprawia to po prostu przyjemność. Gadanie typu ,że to jest trendy i że dzieci wyglądają na tym rowerku jak upośledzone świadczy jedynie o upośledzeniu osoby piszącej taki komentarz (współczuję jedynie dziecku takiej osoby). Ceny nie są wcale wysokie. Nie trzeba od razu kupować first bike za parę stówek ,można kupić rowerek choćby puky za ok 120 zł ,albo i inne 70 - 140 zł. To raczej niewiele w porównaniu z klasycznymi rowerkami. Najważniejsze jest to aby dziecko spędzało jak najwięcej czasu w ruchu na świeżym powietrzu a nie kisiło ogóra w domu przed kompem

Gość rr4tttt
mój syn dostał na roczek trzykołowy rowerek na pedały i gdy miał 1,5 roku już na nim jeździł..po cholere kupowac rowerek do biegania...? rowerek był mniej więcej w tym stylu : http://allegro.pl/nowosc-rowerek-trojkolowy-kola-gumowe-polecam-3kol-i3050017584.html Potem gdy miał 3 lata kupiłam mu większy - miniaturkę prawdziwego roweru i miał do tylnego koła doczepione 2 kołka . Nauke jazdy na rowerze opanował bardzo szybko...

Gość lato jesien zima
vist - popieram:D Sama jeszcze się zastawiam nad kupnem rowerka i nie wiem jaki kupię, czy biegowy czy na 4 kołkach czy na 3, natomiast pisanie ze takie dzieci wyglądają na cyt:' nienormalne" świadczy o tym, że ktoś tu ma coś z głową:D czas się leczyć :D i dla rozumiejących inaczej typu Lisabet czy jak jej tam (współczuję swoja drogą:D ) - nie chodzi o to, że ktoś kupując rowerek biegowy myśli, ze dziecko nie nauczy sie jeździć na zwykłym :o tylko jest wiele innych względów przemawiających za tym rowerkiem, a tobie chyba żal dupę ściska :D

Gość jak to mówią
każda potwora znajdzie swego amatora;) Jedna kupi plastikowy rower z kaczką, miśkiem i innym badziewiem:D, druga kupi biegowy, a trzecia sanki :D chodzi chyba o to żeby dziecko było szczęśliwe.

Gość Albateros
Rower biegowy doskonały pomysł małemu kupiłem 3 lata temu rowerek teraz nieźle radzi sobie na zwykłym rowerku. Bardzo szybko nauczył się utrzymywać równowagę. Teraz córce xD zafundowałem http://sportowybazar.pl/drewniany-rowerek-biegowy-jb001-12-flimboo-rozowy-p988.html taki rower i też ma dość pozytywne początki nauki. Na pewno jest to dobry i rozwojowy dla dziecka prezent.

Gość wtedy było tak
mój syn mial rowerek HUDORA , jezdzil na nim 2 lata. POzniej wsiadl od razu na rower bez bocznych kólek ( kettlera)

Gość franzja
Opinie są różne, tak samo dzieci. Moja córka akurat uwielbiała jeździć na takim rowerku, bawiła się nim, zabierała go wszędzie. Może dlatego, że był taki ładny :) http://www.centrumrowerowe.pl/rowery/dzieciece/dla-najmlodszych/p,rowerek-biegowy-catty-2014-rozowy-author,168514.html Bezpieczny to aluminiowa rama i pompowane koła, nic więcej nie trzeba

jak zobaczyłam z jaką prędkością te dzieciaki jeżdżą na tych rowerkach to się przeraziłam

Gość gość
Moim zdaniem warto kupić taki rowerek. Mój syn ma taki http://www.trybik.pl/pukylino-kiwo.html i jest bardzo zadowolony. Bardzo lubi na nim jeżdzić, a ja się cieszę, że przebywa na świeżym powietrzu.