Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co by było gdyby pis wygrał...

chcielibyscie żeby to pis wygrał wybory ?

Polecane posty

Gość co by było gdyby pis wygrał...

jw.

trochę by się poprawiło, cudów się nie ma co spodziewać ale ta złodziejska banda znowu by miała pełne gacie i naród by nieco odetchnął.

Gość anikaaaaggg
ja bym chciała żeby JKM wygrał

Gość anikaaaaggg
ale jeżeli musiałabym wycierać między pisem a po to wolałabym pis

Gość anikaaaaggg
hahahahaha wybierać oczywiście :D🖐️

Gdyby PiS wygrał wybory to działałby zgodnie ze słowami z piosenki Czerwonych gitar (z drobną modyfikacją): 'Nie spoczniemy, nim dojdziemy, nim zajdziemy w CIEMNY las'

Gość ehhhhh tam
na po głosują ludzie którzy nie myślą aby było lepiej tylko od tak nie lubią pis bo nie i już a nie potrafią tego uzasadnić, ci wyborcy po nie potrafią wymienić ani jednej rzeczy która by po ich rządach poprawiła status społeczny polaków

Gość stttefek
Dekadę wygranych wyborach... Wycieczka szkolna uczniów szkoły podstawowej zwiedza stolicę. - Uwaga, dzieci, dochodzimy do ulicy Lecha Kaczyńskiego, która przez wiele lat była nazywana Krakowskim Przedmieściem - mówi pani nauczycielka. - Jak to? Przecież przed chwilą byliśmy ... rozwiń całośćna ulicy Lecha Kaczyńskiego! - Oj, Piotrusiu, znowu nie uważałeś. To nie była ulica, tylko aleja, i nie Lecha Kaczyńskiego, tylko Prezydenta Kaczyńskiego. - Psze pani, a co to za budynek? - To Sanktuarium Lecha Kaczyńskiego Jedynego Prezydenta IV RP, dawniej był to Pałac Prezydencki. Chciałabym wam zwrócić uwagę na stojące przy bramie krzyże. Wiecie, skąd się wzięły? - Kogoś tu ukrzyżowali? - Nie, Wojtusiu. No jak to? Nie wiecie? - Nie wiemy, psze pani. - No przecież macie w tygodniu po 5 lekcji z historii życia Lecha Kaczyńskiego. - No tak, ale w podstawówce przerabia się tylko młodzieńcze lata Kaczyńskiego, ostatnio mieliśmy lekcje o Pierwszej Komunii pana prezydenta. - Jak to młodzieńcze lata? A reszta? - Resztę żywota Lecha Kaczyńskiego przerabia się dopiero w gimnazjum i liceum, psze pani. - Aaaa, chyba, że tak. No więc słuchajcie, drogie dzieci. Ten wielki krzyż postawiono tu po śmierci pana prezydenta, aby oddać cześć jego pamięci i przez długie lata toczono walki, aby mógł tu pozostać. Na szczęście teraz może tu stać i nikt go nie zabierze. - Psze pani, a można sobie przy nim zrobić zdjęcie? - Można Martynko, ale uważaj, aby go nie dotknąć, bo jest na nim metalowa siatka, która jest pod wysokim napięciem. To takie zabezpieczenie, gdyby ktoś próbował zabrać stąd krzyż. - A ten mniejszy krzyż to skąd? - Ten mniejszy postawiono, aby uczcić pamięć tych, którzy bronili tego dużego krzyża. - Psze pani, a wejdziemy do środka pałacu? - Niestety, nie możemy, bo właśnie jest w nim remont. Włoscy malarze malują olbrzymi fresk na suficie. - Psze pani, a co to jest fresk? - Takie malowidło na suficie, widzieliście przecież fresk w Kaplicy Sykstyńskiej. - Ja nie widziałem. - Jak to, Wojtusiu? Nie byłeś z nami rok temu na wycieczce Śladami Wielkiego Męża Stanu - misje zagraniczne Lecha Kaczyńskiego? - Nie, bo byłem wtedy chory. - A, psze pani, a co będzie na tym fresku namalowane? - Arcydzieło, moje drogie dzieci. Będzie na nim przedstawione jak Bóg przekazuje Lechowi Kaczyńskiemu berło i koronę, aby zaprowadził porządek na Ziemi. - Oj, to szkoda, że nie można wejść do środka i zobaczyć. - Mówi się trudno, ale możemy obejrzeć pałac, to znaczy sanktuarium z zewnątrz, też jest co oglądać. - Ooo, a co to są za tablice? - To 14 stacji przedstawiających mękę Lecha Kaczyńskiego, jaką przeszedł w czasie swojego życia. - "Stacja 7 - Lech Kaczyński kłóci się z Donaldem Tuskiem o krzesło w Brukseli po raz drugi" - fajne! - A patrzcie tu: "Lech Kaczyński przez Niemców kartoflem nazwany"! - No już starczy, musimy iść dalej - mamy jeszcze tyle do zobaczenie w Warszawie. - O kurcze! Patrzcie to! Co to za wielkie bryły, psze pani? - Oj, Piotrusiu, przecież widać, że to buty. - A po co ktoś postawił taki wielki pomnik butom? - To nie jest pomnik butów, tylko pierwszy element budowanego pomnika Lecha Kaczyńskiego. Na razie zrobili mu tylko buty, ale cały czas budują resztę postaci. - Ale psze pani, ten pomnik będzie tak wielki, że jego głowy w ogóle nie będzie widać z ziemi! - No, w Warszawie na pewno nie da się zobaczyć twarzy pana prezydenta, ale za to z Moskwy jego srogie spojrzenie będzie widoczne doskonale.

Gość kondradwahllenhrot
żałosna ta historyjka 💤

nie oszukujmy się, żeby wybrać PO to trzeba być skończonym głąbem. to co ci ludzie robią z nami od 20 lat, ze szczególnym uwzględnieniem ostatnich 5 czy 6 to woła o pomstę do nieba. jedyne dwa lata w ciągu ostatnich dwudziestu kiedy nie robili nam "reform" (przy czym wszystkie te "reformy" polegają na coraz głębszym sięganiu do naszych kieszeni i zatrudnianiu coraz to nowych hord biurokratów) bo właśnie był okres rządów pisu. tylko wtedy podatki były obniżane, deficyt był pod kontrolą, inwestycje rosły i bezrobocie malało. nie pojmuję jak można być takim osłem żeby wybierać wzrost podatków, wzrost długów, afery i samowolę rządzących. a wszystko na podstawie propagandowych bzdur które zaprezentowała nam tutaj rózia czyli: pis to "ciemnota" a "antypis" to "oświecenie i nowoczesność". no ale cóż. "oświecenie" potrzebuje idiotów którzy dobrowolnie dadzą się okraść i jeszcze się z tego cieszą.

Najlepiej to głosować w zgodzie z własnym sumieniem i rozumem. Też uważam że rządy PiS były najlepsze z dotychczasowych.

"żałosna ta historyjka" gorzej niż żałosna, propaganda gorsza niż za PRLu i zupełnie nie odpowiadająca temu co pis robił jak rządził. no ale jak mówiłem. "oświeceni" potrzebują naiwnych do złupienia. pan palikot dorobił się na prywatyzacji majątku państwowego a teraz opowiada historyjki o tym że "państwo musi budować fabryki". a durnie to kupują.

Gość mojebzyrosnaaa
offerma podzielam twoje zdanie w 100%

Oferma, ja sie z toba zgadzam, bo sam jestem osoba bardzo blisko zwiazana z PiS, ale mi chodzilo o to, ze znam wiele osob, ktore na przyklad dzialaly w Młodych Demokratach, czy byly w PO od momencie jej powstania, ktore glosuja na nia "ideowo". Jest to jakies 10% elektoratu tej partii. Okolo miliona to urzednicy zatrudnieni przez ta ekipe. Spora czesc elektoratu to wiezieniowie (97% pensjonariuszy zakladow karnych glosowalo na PO) plus cala reszta lemingow. Z lemingami jest o tyle latwo, ze ich zawsze mozna kupic.

Gość co by było, gdyby było
Wiele by się zmieniło. Skończyłby się obecny marazm, "nic nie robienie" i zadłużanie kraju na potęgę. Np. na pewno byśmy lekką ręką nie wydawali miliardów na ratowanie Grecji, nie byłby obecnej reformy emerytalnej itp. Może wreszcie rząd by się upomniał o to by Rosjanie zwrócili nam czarne skrzynki i wrak rozbitego samolotu. Sprawa wyjaśniania tej katastrofy na pewno by się posunęła do przodu. Poza tym byłoby normalniej. W normalnym kraju media to 4-ta władza, która kontroluje i krytykuje rządzących. W Polsce media na codzień zajmują się wybielaniem rządu i krytykowaniem opozycji.

Gość kondradwahllenhrot
wyborcy po głosują na tuska tylko dlatego że tvn i gw wyrobiły wyborcom pisu plakietkę starych moherów biegających za krzyżem....A po jest dla młodych, miastowych, postępowych.

Offerma, a co sądzisz o koalicji PiSu i KNP?

Gość aniczkaaadd
lepszy knp i pis niż palikot z durniem tuskiem

łatwo, nie łatwo. żeby ich "kupić" to trzeba ich najpierw okraść dlatego zawsze głosy lemingów dostaną ci co najwięcej kradną. bo to jest tak jak napisał kiedyś tomasz sommer: nasi "wybrańcy" łupią naród i za to co złupią kupują sobie poparcie "autorytetów" z którymi się tym dzielą. a już zadaniem "autorytetów" jest wytłumaczyć narodowi że jest łupiony "dla własnego dobra". szkoda mi trochę tego kraju. niby skoro sobie takich bydlaków wybierają i nie mają dość rozumu żeby ich w końcu pogonić to sami są sobie winni ale mimo wszystko trochę mi szkoda.

"lepszy knp i pis niż palikot z durniem tuskiem" lepsze stado małp niż to co mamy od 20 lat. pis nie jest wcale jakimś dobrym rozwiązaniem. po prostu w sytuacji gdy kraj jest w łapach bandy większego i mniejszego formatu złodziei i malwersantów który tak organizują rzeczywistość, gospodarkę i prawo żeby nas złupić do ostatniego grosza to cokolwiek będzie lepsze.

Gość jak mozna miec trzydziesci
kilka lat i wypisywac brednie jak moher zblizajacy sie do kresu swojego zycia. oferma ty wierzysz w to co piszesz czy ci placa za to ? przeciez caly ten pis na czele z jaroslawem to ludzie zdrowo pierdolnieci. wystarczy na ich zacietrzewione mordy spojrzec i juz widac co to za ludzie.

Gość aniczkaaadd
hohoho to popatrz na mordy tych od palikota :o to są dopiero zwyrodnialcy i idioci.

"przeciez caly ten pis na czele z jaroslawem to ludzie zdrowo pie**olnieci. wystarczy na ich zacietrzewione mordy spojrzec i juz widac co to za ludzie." i kolejny urobiony przez propagandę zjeb. albo opłacany, chuj go wie. w każdym razie klasyczna "argumentacja" tvnowskiej propagandy - wyzwiska i obelgi. a potem takie bydle jedno z drugim "ubolewa nad jakością debaty politycznej". przecież przykład poszedł z góry. pierwszy był tusk gdy w sejmie zaczął o "moherowej koalicji" a potem reszta tego "oświeconego" bydła: kutz, palikot, niesiołowski. no i nie zapominajmy o "niezależnych" mediach. pani olejnik, pan lis, gugała, kuźniar.

akurat w mojej opinii palikot wyglada sympatycznie nie ma zacisnietej mordy zjejacej nienawiscia. abstrahuje od jego pogladow ktore mi sie nie podobaja. ale jak widze kaczora i te jego przemowienia to od razu widac ze to jakis psychol. jedna z objaw chorob psychicznych jest to ze ludzie widza jakies spiski, rzady swiatowe i inne brednie :D

"ale jak widze kaczora i te jego przemowienia to od razu widac ze to jakis psychol." to tylko świadczy o tym jak masz najebane w tym twoim głupim łbie skoro tak cierpisz na sam widok "kaczora", co ja ci mogę więcej powiedzieć?

ja nie widze nic niestosownego w nazywaniu tego po imieniu koalicja wymyslona przez rydzyka niefortunnie nazwana moherowa. wazne ze zalozona z cynizmu i wyrachowania. zreszta politka dla politykow a dla ksiezy koscioly. u nas jak zawsze jest na opak. politycy w kosciolach a koalicje tworza mnisi :D