Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Znalezione w necie

KATOLICY- Obejrzyjcie to i otwórzcie oczy

Polecane posty

Gość ijokokokokohuvvbjm
Ja juz dawno to wiedzialem, ze kk to nic dobrego, bo sam czytalem w Pismie Sw kiedys, zeby nie czynic podobizny zadnej i oddawac jej czec a w kk ie modli od obrazow i figurek. Nie wiedzialem jednak, ze satanizm w kk wystepuje- juz do kosciola nie pojde nigdy.

Gość no nieźle, a moja
babcia codziennie w "kościółku" i nieświadomi oddaje cześć szatanowi a przemówić do niej w tej kwestii się nie da, bo ksiądz powiedział....

Dla mnie chodzenie do kosciola katolickiego to troche jak gdyby nalezec do SS- i jedni i drodzy mordowali ile wlezie oczywiscie w imie wiary (a kto i w co wierzy to nie ma znaczenia ) - SS jest uwazane za bardzo zle - a KK nie . Dziwne troche .Oczywiscie KK nie uczy nauk jezusa - tylko wlasnych wymyslonych i wiara katolicka opiera sie w duzej mierze na strachu . O symbolice w KK- mozna by godzinami sie rozpisywac - lecz sensu nie ma bo katolicy wiedza lepiej .

Gość Znalezione w necie
dokładnie mała kotka, masz rację. Mam nadzieję, że chociaż jeden katolik obejrzy ten film i się zastanowi nad tym co robi.

Gość OBEJRZAŁAM- MASAKRA!
Ludzie zobaczcie to bo warto, nie spodziewacie się...

Gość chory psychicznie schizofrenik
:D takie z was katole a krzyż św. Piotra nie umiecie rozpoznać

Gość gran sosinote
ja pamiętam jak w podstawówce na religii rysowaliśmy oko w trojkącie jako znak Boga, a teraz dopiero sie dowiedziałam że to znak illuminati. Zawsze się też basłam kościołpow i uciekałam od nich jak od ognia przez to byłam stale szykanowana przez rówieśników. Teraz wiem jednak, że podświadomie wyczuwałam zło.

tak w biblii piszę że nie wolno żreć świni a pewnie wszyscy żreta kotleciki co? :D

Gość ..)..(..
Fakt, faktem, Takich bzdur, jakie zostały przedstawione w tym filmie to moje oczy nie widziały. Po pierwsze, kosciół w Gdańsku nie jest największym kościołem ceglanym :D a jeśli nawet, to co niby z tego ma wynikać? :D Odwrócony krzyż ma symbolizować męczeńską śmierć apostoła Piotra, który nie czuł się godzień umierać jak Chrystus. Ale wy skąd macie to wiedzieć skoro karmicie się bajkami i horrorami w stylu Egzorcysta :D Bajki o Iluminatach to można sobie poczytać w książkach Dana Browna.

Gość wefewfwe
pomyliła ci się biblia z koranem :classic_cool:

Obawiam sie ze zaden katolik - nawet jesli zobaczy film - to nie pomysli nad tym - oni nie mysla tylko wierza - wiec zadne racjoalne argumenty nie maja sensu . KK jest potezna organizacja - i jako pierwszych mordowal wlasnie wyznawcow biblii- gdyz obawial sie ich najbardziej , a tak na marginesie dziwne ze w Polsce tak malo wiedza ludzie o tym ilu i jak przez 650 lat mordowal KK.

w sumie wszyscy jesteśmy masonami a nasza loża zwie się kafe :classic_cool:

nasz wielki mistrzu nas kontroluje dzięki modce wiemy o czym gadać nie powinnyśmy

KOCHANI KATOLICY tu nie chodzi o znaki , ktore KK uzywa , czy co tam opowiada , chodzi o to ze organizacja uwazajaca sie za wyslannikow Jezusa ( ksieza) - gloszaca dobro i milosc - wieczne zbawienie - doszla do tak wielkiej wladzy mordami i przesladowaniami - podbite ludy nie bardzo mialy wybor - albo smierc- albo wiara .KK czynil to w imie jedynej prawdy , w imie Boga . TU nasuwa mi sie pytanie czemu KK nie daje wyboru ? - moze pierw dzieci i nastolatkowie powinny uczyc sie o tym jak KK zdobylo tylu wiernych , jakimi sposobami , a nastepnie wolna wola przyjmujesz wiare KK lub nie . Nalezec do organizacji , ktora ma tyle na sumieniu i glosic imie Boga to aby nie hipokryzja?

lepiej przeczytajcie sobie ewangelie Sw tomasza- zakazana przez kosciol Podobno to slowa Jezusa, na temat tego ze nie ma kosciolow i nie ma ksiezy, kosciol jest w nas

Mysle ze wielu ludzi zaczyna zadawac niewygodne dla KK pytania , a KK nie ma na nie odpowiedzi, ludzie zaczynaja myslec i szukac odpowiedzi i odchodza od kk.

Gość yetji
Ty weź lepiej sam otwórz oczy, przeczytaj jakąś książkę naukową, a tą mitologiczną szmirę odłóż na półkę między bajki. Jaracie się tą biblią, a ona takim chłamem jedzie, że aż żal dupę ściska. Tyle razy tekst tłumaczenia był zmieniany przez kieckowych na potrzeby kk, że chyba prócz tytułu nic nie jest już oryginalne. Jest XXI wiek!!!!!!! Zacznijcie MYŚLEĆ, a nie żyć zabobonami!

Gość OBEJRZAŁAM- MASAKRA!
no dobra, powiedzmy, ze odwrocony krzyz to symbol wlasnie sw piotra i ze sie pomyli co do ceglanego kosciola- a reszta??? Trudno polemizowac na temat modlenia sie do figurek- gdzie w Biblii pisze, ze nie bedziesz tworzyc podobizny niczego co jest na ziemi, w wodzie, w powietrzu i nie bedzies zoddawac temu chwaly- a modlicie sie do tych figurek, czyli grzech balwochwalstwa- jak w dawnych czasach modlono sie do bozkow- to TO SAMO moi drodzy katolicy Maryja- matka Jezusa, a nie Matka Boża, której oddawanie chwały to też grzech i nawyanie Jej królową itp i itd, o kiolkunastu chyba juz roznych maryjkach nie wspominajac. Oddawanie chwały papieżowi- grzech- tylko Bogu swemu chołd oddawać będziesz Nazywanie ksiezy i biskupów ojcami- masz tylko jednego Ojca- w niebie. Przykazania 10- było, znikło jedno, właśnie o oddawaniu chwały bozkom, a żeby było 10- jest jedno na dwe kolumny rozłożone. NAPRAWDĘ TEGO NIE WIDZICIE?? Nie wspominam o masońkich symolach w kościołach już nawet...

Gość Jak się modlisz do Boga
On wskazuje ci droge i wiesz co jest dfobre a co złe.

Gość ..)..(..
mała kotka, po pierwsze; jakie "racjonalne" dowody zostały przedstawione w tym filmie? Dowodem ma być to że odwrócony krzyz ma być symbolem ilumantów lub jak kto woli satanistów (nawiasem mówiąc autor sam tego nie wie, bo się w tym pogubił) Czy dowodem ma być Krzyż "pełny" ( z "wiszącym" Jezusem) i nawiązywanie tak niby mimochodem ze katolicy oddają cześć diabłu. O czym tu włąściwe chcesz pogadać? Że KK ma krew na rękach? Jeśli znasz Pismo, to chyba zdajesz sobie sprawę że odpowiesz sama za swoje grzechy, a nie że grzechy KK, stosy i świętą Inkwizycję bo na to po prostu wpływu nie miałaś? Ja z reguły nie wchodzę na takie tematy, nie prowadzę na ten temat dysput, bo nie podoba mi się takie protekcjonalne gadanie i pisanina o tym że katolicy są głupi i jak sama napisałaś - nie myślą. Widać nie można tutaj mieć własnego zdania, podzielić się swoją wiedzą ( a mam ją i to znaczną) co było widoczne nawet w twoim poście.

wy tu o figurkach widze juz pytalam o to ksiedza, dla nich nie ma w tym nic dziwnego, bo Jezus byl osoba namacalna, zmarl na krzyzu, dlatego krzyz jest symbolem do ktorego ludzie sie modla co wiecej modla sie do swietych, do Matki Boskiej - te wszystkie osoby rowniez zyly i z jakiegos powodu zostaly beatyfikowane nie modlimy sie przeciez do swietej krowy, tylko do osob ktore kiedys zyly co do krzyzy, mielismy na religii temat wlasnie na ten temat i krzyz odwrocony to rzeczywiscie symbol sw Piotra, krzyze nie maja nic wspolnego z satanicyzmem, chyba ze oznaczone sa liczba szatana 666 tak nam to przynajmniej tlumaczyli

Gość ty z kropkami i ( )
to chyba do ciebie bylo nieco wyzej, ale pozwole sobie wkleic, bo zgadzam sie w calej rozciaglosci, a tez mam wiedze i otwarte oczy, aty chyba juz mniej. Trudno polemizowac na temat modlenia sie do figurek- gdzie w Biblii pisze, ze nie bedziesz tworzyc podobizny niczego co jest na ziemi, w wodzie, w powietrzu i nie bedzies zoddawac temu chwaly- a modlicie sie do tych figurek, czyli grzech balwochwalstwa- jak w dawnych czasach modlono sie do bozkow- to TO SAMO moi drodzy katolicy Maryja- matka Jezusa, a nie Matka Boża, której oddawanie chwały to też grzech i nawyanie Jej królową itp i itd, o kiolkunastu chyba juz roznych maryjkach nie wspominajac. Oddawanie chwały papieżowi- grzech- tylko Bogu swemu chołd oddawać będziesz Nazywanie ksiezy i biskupów ojcami- masz tylko jednego Ojca- w niebie. Przykazania 10- było, znikło jedno, właśnie o oddawaniu chwały bozkom, a żeby było 10- jest jedno na dwe kolumny rozłożone.

to ze bylo 10 a go nie ma to zadna nowosc, nie wiem czy tylko moja klasa trafila na ksiedza ktory paplal wszystko czy rzeczywiscie to ma byc jakas wielka tajemnica

Gość ty z kropkami i ( )
juz pytalam o to ksiedza, dla nich nie ma w tym nic dziwnego, bo Jezus byl osoba namacalna, zmarl na krzyzu, dlatego krzyz jest symbolem do ktorego ludzie sie modla co wiecej modla sie do swietych, do Matki Boskiej - te wszystkie osoby rowniez zyly i z jakiegos powodu zostaly beatyfikowane nie modlimy sie przeciez do swietej krowy, tylko do osob ktore kiedys zyly CHYBA SE JAJA ROBISZ LADY... PRZECIEŻ NAPISANE JEST JAK BYK- (sorry caps lock ;) ) Nie bedziesz tworzyl podobizny niczego co jest na ziemi w niebie w wodzie, nie pametam jak to bylo szczegolowo, ale ewidentnie nie wolno modlic sie do ZADNYCH posazkow, obrazow, nawet jesli widniej na nich Jezus. A uznac za Swietych moze tylko Bog, a nie papiez czy inny 'kaplan'

dlatego mowie, tak nam to tlumaczono :P ja osobiscie po przeczytaniu czesci ewangelii swietego Tomasza, tej zakazanej o ktorej mowilam, zmienialm zdanie na temat kosciola, tzn podejzewalam ze tak wlasnie jest, to mnie tylko utwierdzilo w moim przekonaniu nie rozumiem jak kaplani mogli wywalic takie rzeczy z Pisma Swietego wmawiali nam ze zakazane ewangelie niczego nie wnosza, a tu sie okazuje ze to brednie bo dokladnie jest tam napisane ze koscioly nie powinni istniec, ze nie ma kaplanow, tzn sa ludzie ktorzy glosza slowo Boze, ale moga byc to osoby zamezne np Pisze tam jak byk, ze kosciol nie jest zbudowany z cegiel czy drewna, to w nas jest kosciol i ten kto zrozumie te slowa bedzie zbawiony czy cos w tym stylu Kosciol to zlo i tyle w temacie, instytucja ktora ma na celu zdzierac kase z wierzacych

Gość ty z kropkami i ( )
DOKŁADNIE- Kapłani POWINNI mieć normalnie żony i dzieci, a nie udawane życie w celibacie, bo po co?

Gość klaszczę_u_Rubika
zrób mi dobrze i odpierdol się od kk, ok? nikt ci nie każe do niego należeć

Gość TO ZOBACZCIE
Ja sie juz dawno od kk odp....łam, tutaj pisze po to, zeby was ostrzec bo nawet nie wiecie, ze grzeszycie... Otworzcie oczy, czytajcie Biblie i modlcie sie wlasnymi slowami do Boga aby pomogl wam zrozumiec, co jest dobre a co zle.