Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Znalezione w necie

KATOLICY- Obejrzyjcie to i otwórzcie oczy

Polecane posty

Gość nie jest to nic dobrego raczej
mydlić oczy filmikami?? Staryy to kk mydli oczy wiernym, a Pismo Sw mowi czesto co innego niz oni ucza. Poczytaj poczatek topicu. To nie jest tak, ze zobaczyl ktos te filmiki i zmienil nastawienie do kk, to tylko tak zebrane do kupy co ludzie mysla i jaka jest prawda.

Gość el chulo.
Kiedy ja zmieniłem nastawienie do religii i kk to jeszcze nie było internetu🖐️

Gość mam jak kolega powyżej
dokładnie :) ja też :) Natomiast w Boga wierze, modlę się, czytam Biblię i WIEM, że kk to instytucja która się Bogu nie podoba

Gość a co macie zamiast
światynie na youtubie ? czy w hipermarkecie ? KK tworzą ludzie. Obrazacie tu nie tylko księży. Wydaje sie wam,że jesteście lepsi ? Od kogo ? Może od paru moherowych babć. Nie pochlebiajcie sobie.

Gość Reasumator
I ja jestem podobnego zdania.

ja jestem wierzaca, ale kosciol to dla mnie wielkie NIC, oni poprostu klamia w zywe oczy

Gość Reasumator
Do "Mam jak kolega powyzej godz.23:33" - I ja jestem podobnego zdania

Gość Pisalam ju ztu wczesniej
a co macie- kto powiedzial, ze lepsi? Poprostu nie dajemy sobie zrobic papki z mozgu jak katolicy daja ksiedzom. Czytaj Biblie,modl sie to Bog otworzy ci oczy i bedziesz wiedzial jak postepowac i zoabaczysz co ksieza robia= grzesza i namawiaja do grzechu innych, a wy idziecie za nimi jak te owieczki, z tym ze nie w kierunku swiatla, do Pana, ale niestety w kierunku diabla. Przykro mi, ale taka prawda. Obejrzyj te filmy w linkach na poczatku, zastanow sie nad tym, poszperaj w necie, w bibliotekach a dowiesz sie, ze sa dowody na to, ze kk klamie- Biblia jest najlepszym dowodem, nawet przykazania lamie kosciol katolicki...

poza tym kosciol to nie tylkokosciol katolicki, no i wole igdzie ie chodzic niz chodzic do kk i grzeszyc, do kosciolow, w ktorych sa znaki szatana! = oko wszechwiedzace np...

Gość a co macie zamiast
taaaa. Wszyscy tu na tym topiku czytaja Biblię,modlą się i nie wchodzą do kościołów katolickich, bo jest tam "oko wszechwiedzące".. To,że przeczytałaś pare książek i obejrzałaś pare filmików na yt niestety nie znaczy,że idziesz do swiatła :)

polecam film stygmaty, tam tez jest watek wlasnie tej ewangelli zakazanej - ta ewangelia istnieje naprawde, tyle ze slowa zawarte w niej sa niewygodne dla kosciola i calego Watykanu Kto nie wierzy, jego sprawa.. dla mnie to wystarczajacy dowod

Gość ale jaja... :D
Filmu "Władca Pierścieni" też nie polecam oglądać . Bo tam też jest wszechwiedzące oko, czyli Oko Saurona :classic_cool:

Patrzcie jaka to kafeteryjna brać "wyedukowana" i wierząca. szkoda tylko że jak pada pytanie co to jest Trójca Święta, do dla większości zaczynają się schody :D

Bog Ojciec, syn Bozy i duch Swiety? no rzeczywiscie pewnie nikt tego nie wie ;)

"Strona jest pisana w języku polskim. Choć autor mieszka w Australii, nie tworzy w języku angielskim, gdyż jego wiedza potrzebna jest tylko niedouczonym Polaczkom. Wbrew tytułowi, strona ma charakter rozrywkowy, nie religijny. " :D to wszystko tłumaczy

Nie bądź taka do przodu Lady :classic_cool: już tu jedna pisała że Ojciec to nie to samo co Syn. Na jednym temacie to jedna taka mi wpierała że KK właśnie tak uczy.

przede wszystkim czytam Biblie, modle sie i Bog pokazuje mi co jrest dobre a co zle, ty dalej podazaj za ksiedzem i zobaczymy kto zajdzie do nieba a kto piekla...

dobrej nocy wszytskim zycze :)

14 Rzekł im Jezus: "Jeśli pościcie, tworzycie sobie grzechy, a jeśli się modlicie, będziecie skazani. Jeśli dajecie jałmużnę, wyrządzicie krzywdę swoim duchom. Jeśli wychodzicie do jakiejkolwiek prowincji, i jeśli wędrujecie po wioskach, i jeśli was przyjmują, to jedzcie, co przed wami położą, uzdrawiajcie chorych, którzy są wśród nich. Bowiem to, co wejdzie do waszych ust, nie zanieczyści was, ale to, co wychodzi z waszych ust, jest tym, co was zanieczyści" to jest ciekawe

Lepsze podążanie za księdzem niz za naukami Strażnicy :classic_cool:

3 Rzekł Jezus: "Gdy wasi przywódcy powiedzą wam: "to królestwo jest w niebie, wtedy ptaki niebieskie będą pierwsze przed wami". Gdy powiedzą wam, że ono jest w morzu, wtedy ryby będą pierwsze przed wami. Ale królestwo jest tym, co jest w was i tym, co jest poza wami. Skoro poznacie samych siebie, wtedy będziecie poznani i będziecie wiedzieć, że jesteście synami Ojca żywego. Jeśli zaś nie poznacie siebie, wtedy istniejecie w nędzy i sami jesteście nędzą". 15 Rzekł Jezus: "Jeśli ujrzycie takiego, którego nie zrodziła kobieta, padnijcie na wasze twarze, uczcijcie go - ten jest waszym ojcem". 16 Rzekł Jezus: "Ludzie może myślą, że przyszedłem, aby przynieść pokój na świat, a nie wiedzą, że przyszedłem, aby przynieść rozdarcia, ogień, miecz, walkę. Gdy bowiem pięciu będzie w domu, trzech powstanie przeciw dwom, a dwu przeciwko trzem, ojciec przeciw synowi, a syn przeciwko ojcu. I staną się wobec siebie samotni". 37 Spytali uczniowie Jego: "Którego dnia objawisz się nam i którego dnia ujrzymy ciebie?" Odrzekł Jezus: "Jeśli będziecie mieli zwyczaj ukazywać nie wstydząc się te części ciała, które godzi się zakrywać, i będziecie brać szaty wasze i rzucać je pod wasze stopy, jak małe dzieci, i będziecie je deptać, wówczas ujrzycie Syna żywego i nie będziecie się bać". 39 Rzekł Jezus: "Faryzeusze i uczeni w Piśmie wzięli klucze poznania i ukryli je; nie weszli do środka i nie pozwolili wejść tym, którzy chcieli. Wy zaś stańcie się przebiegłymi, jak węże i czystymi, jak gołębie".

ok, koniec na dzis bo zaczynam czus sie jak jakas fanatyczka :) dobranoc wszystkim :)

Gość arizona xl
Wiadomo przeciez , ze tak zwanych ewangeli bylo wiecej , a w sklad Bibli weszly tylko te , ktore pasowaly ojcom kosciola , potem zaczely sie kretactwa - maryja jako rowna Bogu - to herezja , usuniecie przykazania , sprzedaz falszywych relikwi , sprzedaz odpustow , przykazania koscielne - to calkowita glupota - co to za dobry katolik - co raz w roku sie spowiada i komunie przyjmuje???? A odpusty - byle bogaty glupek zabil wuja - ksiecia - zaplacil za odpust grzechu i bylczysty - debilizm !!! Mam szacunek dla Boga i ludzi tworzacych wspolnoty kosciola , ale to wszystko lezy na falszywych fundamentach !!! Czasem sie zdarzy super kaplan , ktory ma na pewno miejsce w niebie , inni nieswiadomi tez , ale wydaje wam sie , ze gdyby Jezus powrocil , na ziemie - bylby zadowolony z tego kosciola ???? Ten ktory kazal kochac blizniego, pomagac biednym - zachwycil by sie majatkiem Watykanu ? Albo wystepkami i zadufaniem swoich "SLUG", ktorzy powinni zyc w pokorze i ubustwie i dawac przyklad ???

Gość nowonarodzona biała
ale manipulacja. ten człowIek jest byłym świadkiem. czyli znaczy, że się nawrócił

Gość asdasdasdasdasdasd
Nie zapominajcie, że wszyscy stanowimy żywy Kościół, a kapłani są jedynie namiestnikami Chrystusa, Jego niegodnymi sługami. I co więcej za kapłanów jesteśmy odpowiedzialni My, wierni. Również za to co się dzieje w Kościele Katolickim. Mam tutaj na myśli również znaki masońskie, czy to w Kościele, na obrusach, czy to na medalikach itd. Potrzebna jest moc modlitwy za naszych kochanych kapłanów, za tych, którzy błądzą, bo przecież nie wszyscy księża są czyści. Potrzebna jest moc modlitwy za prześladowanych i oczernianych kapłanów, za nie słusznie osądzanego papieża. To nie my jesteśmy od tego, by sądzić. Każdy kapłan jako pasterz stanie w końcu przed Sądem Ostatecznym i będzie dokładnie rozliczany z posługi duszpasterskiej. Potrzebna jest moc modlitwy za Nasz Kościół Katolicki, który obecnie przeżywa największe ataki w historii Kościoła. Serce się kraja, gdy docierają do nas informacje o sytuacji Kościoła Katolickiego na wschodzie. Ludzie wychodzący po Mszy Św. z kościoła, są rozstrzeliwani karabinami maszynowymi. Do świątyń są wrzucane ładunki wybuchowe. Kapłani są torturowani i paleni na stosie. Chrześcijanie są pozbawieni z powodu wiary w Chrystusa jakichkolwiek praw. Profanowane są krzyże i obrazy święte. O tych prześladowaniach mówi Pismo Święte!!! To są już czasy ostateczne i próba wiary dla chrześcijan.

polecam film stygmaty, tam tez jest watek wlasnie tej ewangelli zakazanej - ta ewangelia istnieje naprawde, tyle ze slowa zawarte w niej sa niewygodne dla kosciola i całego Watykanu nic nie jest ukrywane tylko wy nie umiecie szukać nie wierzy w zadna religie maryja jako rowna Bogu - to herezja , usuniecie przykazania , a ty też manipulujesz nic nie zostało usunięte Maryja nigdy nie była równa bogu tylko łaska obdarzona po prostu nie rozumiecie co czytacie bo pisze jakich obrazów zabronił czynić Jest tam mowa o tym, „co jest na niebie (...) na ziemi (...) w wodach (...). Nie jest tam napisane: „w niebie tylko „na niebie. A ma to duże znaczenie. Termin „na niebie dotyczy słońca, gwiazd itp. (por. Pwt 4,19), które są utożsamiane z bożkami (por. Ez 8,16). To samo dotyczy określenia „na ziemi (Pwt 4,39), co można wiązać z wszelkimi czczonymi zwierzętami, czy ubóstwianiem niektórych ludzi, sił przyrody itp. (por. Ez 8,10; Mdr 13,10;15,18; Ps 106,20) dwa zaś cheruby wykujesz ze złota (Wj 25,18). Co więcej, Jahwe nakazuje poprzez materialne przedmioty kultu religijnego oddawać sobie cześć: „czcić będziecie mój święty przybytek (Kpł 26,2)!!! Jak więc to możliwe, żeby ten sam Bóg, który zakazuje czynić rzeźby, obrazy czy podobizny wszystkiego, co obojętnie czy w niebie czy na niebie później nakazywał wykonywać te podobizny, co więcej oddawać cześć materialnemu przybytkowi?!!! Widać więc, że Pan Bóg w tym nakazie zabrania oddawania czci bożkom, obcym bogom. Występuje przeciw bałwochwalstwu

Gość swiadkowie jechowy
zrobili ten filmik, kiedys z nimi rozmawialam i mowili to samo co ten film, oni uwazają sie za jedynych prawdziwych chrzescijan, oni wiedzą najlepiej jaka jest prawda i samozwanczo okrzykneli siebie swiadkami jechowy,poniewaz w bibli jest cyt." swiadkowie imienia mijego" uznali sie sami swiadkami boga, oni tak pewnym glosem mowią ze ich raligia jest tą jedyną prawdziwą, oni będą zbawieni, ich bracia pojdą zywcem do nieba itp wywody, a rzeczywiscie dorabiają teorię do wszystkiego co katolickie. koniec przekazu.

Kazda religja ma ,,dowody ,, na swa autentycznosc . Wiec kazda sie myli . Kazdy wyznawca danej relig. bedzie jej zajadle bronil .

Gość O_o 2525
Dla mnie Biblia nie jest dowodem. Milion razy zmieniana i przepisywana. Kto piszę, że trzeba czytać Biblię i tam znajdzie się wszystkie odpowiedzi jest w wielkim błędzie.