Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Znalezione w necie

KATOLICY- Obejrzyjcie to i otwórzcie oczy

Polecane posty

Gość klaszczę_u_Rubika
skoro się odpierdoliłaś to miłe ale zrób to do końca, a o swoją duszę członkowie Kościoła zadbają we własnym zakresie

Gość uczcie sie tesciowe
Zauważcie, że nikt nie odniósł się do tych kwestii które ktoś tam poruszył, odnośnie modlenia się do figur i obrazów, do nazywania matki Jezusa matką Bożą itd- wy tak naprawdę wiecie, że źle robicie...

Gość klaszczę_u_Rubika
ja nie wiem za to wiem co innego bładzisz i bardzo ci zależy aby błądzili i inni "w kupie raźniej", co?

Gość ..)..(..
ty z kropkami i ( ) Do wszystkiego teraz się nie odniosę, bo czas mnie goni. Ale powolutku: "a tez mam wiedze i otwarte oczy, aty chyba juz mniej." I to jest właśnie to o czym pisałam. Protekcjonalne traktowanie dyskutanta i zakładanie że jest głupszy niż ustawa przewiduje, ech.. "Nazywanie ksiezy i biskupów ojcami- masz tylko jednego Ojca- w niebie." No to zajrzyjmy do Pisma: Św. Paweł a mamy powody wierzyć, że jego nauka jest w pełni zgodna z Ewangelią wprost mówił Koryntianom, że czuje się ich ojcem: „Choćbyście mieli dziesiątki tysięcy wychowawców w Chrystusie, nie macie wielu ojców: ja to właśnie przez Ewangelię zrodziłem was w Chrystusie Jezusie (1 Kor 4,15). Najwidoczniej Paweł był heretykiem skoro się uważał za duchowego ojca wszystkich chrześcijan :P "Przykazania 10- było, znikło jedno, właśnie o oddawaniu chwały bozkom, a żeby było 10- jest jedno na dwe kolumny rozłożone. Nie znikło, ale stało się częścią pierwszego "Maryja- matka Jezusa, a nie Matka Boża, której oddawanie chwały to też grzech i nawyanie Jej królową itp i itd, o kiolkunastu chyba juz roznych maryjkach nie wspominajac." Zaraz, zaraz..czy Maria nie była przypadkiem matką Boga. Moze trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie kim jest dla Ciebie Jezus. Bogiem czy tylko Synem Bożym, bo z takimi argumentami często wyskakują ŚJ. Co do nazywanie Ją Królową, to się zgodzę. Jest "efekt" uboczny objawień Maryjnych, w które notabene żaden katolik wierzyć nie musi Jakie kilkanaście "maryjek? :D Co figur, żaden katolik nie oddaje czci figurze, jedynie osobie którą przedstawia. Choć przyznaję że są katolicy którzy tego faktu nie potrafią rozdzielić. Cześć bardziej dosłowną, oddaje się w prawosławiu, gdzie oni bardziej dosłownie podchodzą do obrazów, bo ich zdaniem w obrazie zamieszkuje Bóg. KK czegoś tego nie ma. to byłoby na tyle, do reszty być może ustosuję się później,

Gość pogielo was wszystkich calkiem
a tak naprawde to ani jedni ani drudzy w tym sporze nie maja do konca racji! prawda zawsze lezy gdzies posrodku. Najlepiej postepowac z wlasnym sumieniem i byc dobrym czlowiekiem. W KK jest rowniez bardzo duzo dobrych ksiezy i nie wierze, ze tacy sa wyznawcami szatana i wogole o co chozzzzzzzziiiiiiiii??? Zaczyna sie straszna nagonka na katolikow a to jeden ze znakow konca czasow czyz nie? hmmm?

Gość fanełe breivikełe
aha skoro mamy modlić się do krzyża skoro na nim umarł jezus, to jak moją matke lub ojca zadźgają nożem to ja będę na szyji nosić nóż by uczcić ich pamięć. No ludzie nie widzicie jawnejk hipokryzji?

gdyby nie kościoły klerykalne (prawosławie i katolicyzm) cały kontynent uległby islamizacji. Jak wiele innych, luźnych związków wyznaniowych które miały z islamem styczność. Pomijam religię hinduizmu i buddyzm. Ale te silnie się rozwinęły przez wiele lat. Jak wtedy np wyglądałyby prawa kobiet ? Sam nie jestem wierzący. Ateistą też nie. Ale ten wojujący ateizm to dla mnie farsa. Powoływanie się na krwawa historię to też żałosne. Czy w średniowieczu i nowożytnosci istniały państwa nie sięgające po miecz. Wiele królestw nadal istnieje w Europie

Gość bhgvfcd
krzyż to nie kwestia czczenia pamięci fanale.. i obawiam sie że nie rozumiesz wyrazu hipokryzja :)

Gość asdasdasdasdasdasd
dziękuję za te materiał, jeszcze bardziej się przekonałem do Kościoła Katolickiego. Filmy te bowiem potwierdzają orędzia Maryjne, a także niejako dokumenty świętych mistyków. Żałują teraz, że nie poszedłem dzisiaj na pierwszą sobotę miesiąca do Kościoła. :-(

Gość pokaz mi gdzie stalo sie 1szym
Przykazaniem to ostatnie? Nie bedziesz mial innych bogow obok mnie?? Zartujesz chyba, ewidentnie widac jak kk orze mozgi.. Przeciez jest znaczna roznica miedzy tym co powyzej napisane, a nie bedziesz oddawal czci NICZEMU co jest w wodzie, na ziemi. Modlac sie do figury Maryi oddajesz czesc tej figurce- swiadomie lub mniej. Ojciec jest jeden w niebie- amen! Jezus Chrystus jest synem Bożym i sam powiedział, że nikt nie dotrze do królestwa niebieskiego jak tylko przez Niego i nie, nie jestem świadkiem J. Jakie maryjki- czestochowska, i wieleeeee innych... nie znam nazw dokladnych i nie chce mi sie szukac, ale wiesz o co mi chodzi. o i ie uważam, ze jestes glupia, a jesli tak to odczulas przepraszam Cie.

Gość TRZEBA BYĆ ŚŁEPYM ŻEBY NIE
WIDZIEĆ TEGO CO SIE DZIEJE W KK OTWÓRZCIE OCZY LUDZIE, NAPRAWDĘ...

Gość ja biedna
TO ZOBACZCIE masz rację

Gość asdasdasdasdasdasd
Kościół to twierdza Boga na ziemi, to Ciało Mistyczne, a więc Kościół Żywy, w którym My jesteśmy Jego członkami. Celem tych zwodniczych filmów jest oczywiście przyczynienie się do utraty jedności Kościoła, czy utraty Jego praktykujących członków. Macie oczy i uszy, a jesteście ślepi i głusi!!!

Gość a co sie dzieje
??

racjonalne argumenty - nie ma ich w flmie , nie ma w ksiazkach - wielu badalo np wyglad jezusa - oczywiscie nie mogl wygladac tak jak go przedstawiamy , matka boska byla by ukamienowana najprawdopodobniej , ok nie istotne wielu badaczy , wiele zdan . Tego i tak w tym temacie nie rokminimy . JA SIE PO PROSTU NIE ZGADZAM Z BRAKIEM ZETELNEJ WIEDZY NA TEMAT KK I JEGO PRZESZLSCI , TEJ WIEDZY PO PROSTU NIE MA - POWINNA BYC NA KATECHEZACH , MOZE NA HISTORII .

Co do krzyza- Jezus umarl na nim za nasze grzechy, tak wiec jest to troche inna sytuacja niz ta z opisanem wyzej nozem, ale nie powinno sie modlic do niego, a tylko do Jezusa Chrystusa, Boga- nigdy do obrazkow czy posazkow, bo to balwochwalstwo. Mam krzyz na scianie ( sam krzyz, bez powieszonego na nim Jezusa) aby przypominal mi o tym, ze Pan Jezus oddal zycie za nasze grzechy, jednak kiedy modle sie, modle sie do Pana, nie do krzyza. Pozdrawiam wsyztskich i zycze otwarcia oczu.

Macie oczy i uszy, a jesteście ślepi i głusi!!! z tym sie zgodze, jednak jetestecie slepi na to co dzieje sie w kk, w kosciolach znaki szatana?? no bez jaj

Gość a co sie dzieje
pokaż mi ... nosz kuźwa weź mi rozstrzelaj rodziców, bo klękali ze mną na wprost obrazka 10na 15 i zaczynali modlitwę ranną i wieczorną !!

kazda religia ma niezbite dowody na wa autentycznosc - wiec rozmowa o tym nie bardzo ma sens - ale sens mialo by powiedzenie prawdy o przeszlosci KK, o dazeniu do wladzy i majatku .DO TEJ PORY KK PRAKTYKUJE ODKUPIENIE Z CZYSCCA.?????????????? TAK TAK . MOZNA SIE WYKUPIC ?????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość asdasdasdasdasdasd
Leon XIII miał widzenie. Widział szatana jak uderza z całą siła w Kościół. Dzisiaj toczy się potężna walka Szatanem z Kościoła, jesteśmy świadkami tego przed czym ostrzegają nas orędzia Matki Bożej. Szatan wkroczył już do wnętrza Kościoła, na froncie znajdują się nasi prześladowani kapłani. Masoni rosną w siłę, działają w imię Lucyfera. Będą wstępować do seminariów po to, by obejmować ważne stanowiska w hierarchii kościelnej. Według kwietniowego orędzia, Benedykt XVI jest ostatnim prawdziwym papieżem. To są już czasy ostateczne opisane w Apokalipsie Świętego Jana. Nie wiem jak Wy, ale ja od Kościoła Katolickiego nigdy nie odejdę, tym bardziej, że przeżywa najtrudniejszy okres w całej historii Kościoła.

Wystarczajaca kara dla twoich rodzicow bedzie potepienie, zamiast zycia wiecznego. Nikt nie musi ich rozstrzeliwac, a ja nawet owadow nie zabijam wiec jakbys chciala to uderz do kogos innego ;) A teraz lece juz naprawde, bo zwkupy musze zrobic. byee

Gość Jesteście ślepi i głusi
Naprawdę żeby nie widzieć, że kk jest zły to już trzeba mieć klapki na oczach, tymbardziej jak ktoś jest wierzący to powinien widzieć takie rzeczy-rzeczywiście czasy ostateczne...

Gość a co sie dzieje
może lepiej do psychiatryka :D Pa

Gość za chude nogi i
rzeczywiście masakra z tym kościołem, już więcej tam nie pójdę...

Gość asdasdasdasdasdasd
Nie bądźcie naiwni!!! Przecież to spisek, których dzisiaj nie brakuje. Tak samo istnieje cała lista sekt chrześcijańskich. Trzymajcie się blisko Kościoła Katolickiego a nie poginiecie

Gość w niedziele wszyscy
ogladamy youtuba !!

Gość jestem kobieta woda ogniem
mam oczy i widze, mam uszy i slysze :) Dziekuje Ci za te dwa dary Boże :) im wiecej ataku na KK, im wiecej takich filmikow, im wiecej bluznierstwa tym ja bardziej zblizam sie do Kosciola :) Thx wszystkim :)

Tak ludzie mysla ze w KK legnie sie zlo - tak i to od dawna od- kiedy przestal on byc dla ludzi , od kiedy jest dla kasy , wladzy i straszenia - czyli od dawna i tak bedzie upadek KK - boludzie widza a ksieza nie chca siezmienic i kk sie nie zmieni bo przyzal by sie do popelnianych od dawna bledow .