Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Znalezione w necie

KATOLICY- Obejrzyjcie to i otwórzcie oczy

Polecane posty

Gość wizl9!
Wolę katolików/ bo to przynajmniej polacy/ , niż sprzedawczykow z pelo. Doprowadziliscie kraj do biedy i nędzy.Kurwa i to pisze ja który nienawidzi księży i kościoła.

Gość wizl9!
Wolę katolików/ bo to przynajmniej polacy/ , niż sprzedawczykow z pelo. Doprowadziliscie kraj do biedy i nędzy.Kurwa i to pisze ja który nienawidzi księży i kościoła.

Gość klaszczę_u_Rubika
TRZEBA BYĆ ŚŁEPYM ŻEBY NIE WIDZIEĆ TEGO CO SIE DZIEJE W KK OTWÓRZCIE OCZY LUDZIE, NAPRAWDĘ... ależ widzimy, widzimy... zakusy szatana na KK są coraz bardziej gwałtowne dotyczą też wielu księży, teraz jest czas gdy księża bez powołania odchodzą z KK

Gość asdasdasdasdasdasd
Co w takim razie powiedziecie na setki, czy tysiące KATOLIKÓW, należących do KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO, którzy zostali przez Kościół oficjalnie wpisani w poczet świętych, w tym wielu świętych męczenników, mistyków, stygmatyków, wizjonerów, świętych zajmujących stanowiska w KOŚCIELE KATOLICKIM, czyli kapłanów, biskupów, papieży. Ktoś powie, że świętość uznana przez Kościół nie musi być prawdziwa. Każdy wie, że przed ogłoszeniem świętego, konieczne jest spełnienie surowych warunków. Za sprawą świętych dokonywały się i dokonują cudowne uzdrowienia, wobec których medycyna rozkłada ręce. Podczas życia i śmierci dokonywały się cuda. Np. samoistnie biły dzwony w Kościołach, unosił się piękny, tajemniczy zapach itp. Dalej, ciała wielu świętych znajdują się w doskonałym stanie, pomimo, że święci ci umarli dziesiątki czy setki lat temu. Wśród nich jest min. św. Bernadetta, św. kapłan Vianney. Zobaczcie zdjęcia jak nie wierzycie.

Gość jestem kobieta woda ogniem
oni tego i tak nie zrozumieja :) moze kiedys... :)

Gość rjhfcbhejrbvcerj
"Nie bądźcie naiwni!!! Przecież to spisek, których dzisiaj nie brakuje. Tak samo istnieje cała lista sekt chrześcijańskich. Trzymajcie się blisko Kościoła Katolickiego a nie poginiecie" kochana dla mnie twoj katolicyzm to jest sekta! to jest absurdalne przeciez mozgu nie masz??? Za chrzest oplata,za bierzmowanie oplata,za slub oplata,za uczestnictwo we mszy sw. oplata? Ustanawiaja sobie jakies apsurdalne prawa kosciolo i mowia wam co mozecie,czego nie mozecie,a wy macie to wiedziec sami! Macie zyc w zgodzie z innymi i z samym soba to wtedy bedziecie,zyc w zgodzie z Bogiem do ktorego sie ciagle bez sensu aczkolwiek zarliwie modlicie! Macie go w sobie! autorze ja juz dawno zrozumialam co jest grane. kosciol nie jest napewno instytucja dajaca madrosc i milosc przedewszystkim. Przyslowie stare ale jare:" KTO SIE MODLI POD FIGURA TEN MA DIABLA ZA SKORA" http://www.youtube.com/watch?v=pLGX-QZdcT8 posluchajcie dobra nuta,madre slowa. Tylko dla madrych ludzi!

Gość rjhfcbhejrbvcerj
" Dostapisz laski gdy nigdy nie bedziesz o nia prosic!!! " pozatym takie hasla jak tutaj pisal ktos,ze trzymajcie sie kosciola to nie zginiecie to mowi samo za siebie. Bilet do nieba mysla, ze sobie kupia!

Gość jestem kobieta woda ogniem
oczywiscie z oplatami za sakramenty nie zgadzam sie!! to juz jest wymysl ludzkiej pazernosci niestety.

Gość rjhfcbhejrbvcerj
nie wiem ja od dziecka nie moglam zrozumiec jak zwykly czlowiek w dodatku odziany na czarno i bardzo nie mily moze byc przedstawicielem Boga. W kosciele sie nudzilam zazwyczaj ksiadz mowil o pierdolach nigdy o waznych rzeczach. Moja kolezanke jak juz bylysmy w liceum to wyrzucil z konfesjonalu,bo zeznala mu(dla mnie to nawet nie spowiedz),ze ona spala ze swoim chlopakiem. Wywalil ja popychajac krzyczac i galy mu malo nie wyszly na wierzch ze zlosci. Zenada. Dlatego ja zawsze na spowiedzi mowilam o pierdolach takie tam wiecie,ze czasem jestem niegrzeczna dla rodzicow,bo sie ich nie slucham i czasami klamie;P A tak naprawde mam takie momeny w zyciu,ze wiem,ze cos zrobilam zle,ze kogos zranilam,cos powiedzialam...i wtedy moj wyrzut sumienia sprawia,ze staram sie byc ok. A i jeszcze nie rozumialam kolezanek jak wychodzily z konfesjonalu i mowily,ze im lzej jest :O tak wiem ja nigdy na serio sie nie wyspowiadalam(uwazam,ze ksiadz wcale nie musi znac moich grzechow,zeby mi Bog je wybaczyl) ale czemu ma byc ci lzej?? przeciez zgrzeszyles/las.

POLECAM KSIAZKE ,, ROZMOWY Z BOGIEM ,, - OCZYWISCIE NIE DA ZATWARDZILYCH KATOLIKOW - I TAK NIE ZROZUMIEJA , LECZ DLA LUDZI O OTWARTYCH UMYSLACH . INNY PUNKT WIDZENIA I WART PRZEMYSLEN

Gość Żeberko
Polecam książkę "Byłem Księdzem" Kotlińskiego.

Gość Żeberko
Spowiedź była zawsze po to, żeby chłop poszedł do księdza i powiedział ile drzewa z lasu ukradł i ile zajączków w sidła złapał. A ksiądz szedł do dziedzica na karty i wszystko przy wiśnióweczce opowiaadał.

Gość el chulo.
Ja już od 20 lat nie mam nic wspólnego z religiami i kk,szkoda mi tylko ludzi którzy tak twardo wierzą w księdza,bo czasami mam wrażenie że niektórzy bardziej wierzą w księdza niż w swojego boga,a każda religia opiera się na kłamstwach w celu osiągnięcia dóbr materialnych i nie tylko. Kościoły i religie wyrządzają ludziom wielką krzywdę,nakazują żyć w iluzji o której ludzie nawet nie zdają sobie sprawy,a oni żerują tylko na nich i ich naiwności.

Gość Żeberko
el chulo 100/100

Gość rjhfcbhejrbvcerj
acha no tak...czemu wczesniej o tym nie pomyslalam:P

Gość rjhfcbhejrbvcerj
"Kościoły i religie wyrządzają ludziom wielką krzywdę,nakazują żyć w iluzji o której ludzie nawet nie zdają sobie sprawy,a oni żerują tylko na nich i ich naiwności." dokladnie. Popieram. Teraz za maz wychodze i slubu w kosciele nie biore. Mamy dziecko i jest nieochrzczone i nie bedzie. Na chrzcie zbieraja do kieszeni,na bierzmowaniu do kieszeni i na slubie do kieszeni i to nie tylko kosciol ale rowniez katolicy przeciez...

Gość jhokolkokmojij
Co w takim razie powiedziecie na setki, czy tysiące KATOLIKÓW, należących do KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO, którzy zostali przez Kościół oficjalnie wpisani w poczet świętych, w tym wielu świętych męczenników, mistyków, stygmatyków, wizjonerów, świętych zajmujących stanowiska w KOŚCIELE KATOLICKIM, czyli kapłanów, biskupów, papieży. właśnie- TYLKO BÓG może uczynić kogoś świetym, nie żaden ksiądz, nie biskup czy papiez- jak tego nie rozumiesz, to nie jestes blisko Boga kolezanko.. Mam znajomego, ktory mial zamiar zostac ksiedzem, ba! prawie nim zastal jednak zrezygnowal kiedy podczas studiow poprzebywal miedzy ksiezmi. Gdy go zapytalem dlaczego zrezygnowal, powiedzial " to nie miejsce dla mnie, nie lubie chlopcow" U mnie w szkole z kolei, byl jeden bardzo szanowany i lubiany ksiadz, ktory podrywal panny- sam go kiedys przylapalem jak jedna przytulal ispotkalismy go z zona kiedys na lotnisku z jakas dziewczyna za raczke... Jak o tym wspomnialem paru katolikom, uslyszalem, ze ksiadz tez czlowiek.. No prosze was... Ja jestem chrzescijaninem, modle sie codziennie, czytam Biblie i staram sie zyc według jej zasad. Moim zdaniem w kosciele kat. jest wiecej grzechu niz dobra, oczywiscie sa tez pozytywne osoby, nie twierdze, ze nie tylko ze to troche za malo. To co na poczatku tematu bylo napisane, te linki- otwieraja oczy i jesli ktos uwaza, ze to nagonka osiwce go. TO WSZYSTKO DZIEJE SIE W KOSC.KAT OD DAWIEN DAWNA!

Gość el chulo.
Cieszy mnie,że obecnie coraz większej liczbie osób otwierają się oczy na te sprawy,mam nadzieję,że kk upadnie w przyszłości.Jak ktoś chce wierzyć w jakiegoś boga,bo mu tak się lepiej żyje,to niech sobie wierzy ale po co komu te kościoły.Piorą mózgi już od niemowlaka i potem taki człowiek który żyje z religią od małego nie potrafi bez tego funkcjonować.

Gość jest takie powiedzenie
ależ widzimy, widzimy... zakusy szatana na KK są coraz bardziej gwałtowne dotyczą też wielu księży, teraz jest czas gdy księża bez powołania odchodzą z KK Nie jest normalne, ze ksieza zyja w swoim towarzystwie, nie majac zon i rodzin jak Bog przykazal. Juz samo to powinno sprawic zebyscie widzieli ze cos tym wlqsniekosciolem nie tak. Szatan tak wam oczy pozamykal, ze tylko wam sie wydaje ze widzicie.

Gość el chulo.
Potrzeba wielkiego otwarcia się aby zrozumieć czym jest religia.

Gość Odkąd zainteresowałam
się Biblią bliżej dostrzegłam jak wiele rzeczy nie pasuje w kk i teraz kiedy nie chodzę na msze modlę się w domu, czytam Pismo Święte i jestem o wiele lepszym czlowiek niż byłam chodząc tam, mówiąc regułki i modląc się do figurek co jest grzechem jak wiele tu osób już zauważyło Dzieki Panu, że otworzył mi oczy.

Gość Odkąd zainteresowałam
No właśnie- kk to jest sekta jakich mało, na dodatek właśnie tam jest najwięcej pedofilii, wiecej niż w innych relicgiach..

Gość jESTEM kobietąąąąąą
Najgorsze, ze wy nieiwdzicie tego, ze kk to poprostu zło, to się Bogu nie podoba, ja też byłam katoliczką, większa część mojej rodziny też i wiem jak to wygląda z obu stron. Jestem pewna, że kk to zło.

Gość nowonarodzona biała
POLECAM STRONE www.zbawienie.com

Gość a czy znacie historie gdanska
W kościele tym, w latach 1529-1939 odbywały się nabożeństwa luterańskie, gdyż dopiero po wojnie 2 wojnie był katolicki

Gość ahahahahaha
"ja nie wiem za to wiem co innego bładzisz i bardzo ci zależy aby błądzili i inni "w kupie raźniej", co?" Nie wiem Ty mi powiedz. Wszak Was najwiecej:P

Gość zbawienie com nonsespedia
Zbawienie.com strona o charakterze rozrywkowym, stworzona przez spiskowca HK Wordwatchera Autor należał długi czas do sekty domokrążców. Podjął jednak samodzielną działalność jako forokrążca. Prócz swego nazwiska, używa 7 pseudonimów: Mr Bean, thewordwatcher, fakowski, Gosia, foxmail, Orion, fword, co sprawia że jest podejrzewany o rozdwojenie rozdwojenia rozdwojenia jaźni (2^3=8 konspiracja liczby 2). Wordwatcher prowadził własne forum, ale ze względu na wielu spiskowców i konieczność ich banowania, musiał zaniechać tej działalności na rzecz doszukiwania się cenzury u innych. Strona jest pisana w języku polskim. Choć autor mieszka w Australii, nie tworzy w języku angielskim, gdyż jego wiedza potrzebna jest tylko niedouczonym Polaczkom. Wbrew tytułowi, strona ma charakter rozrywkowy, nie religijny. Autor nie przyznaje się do żadnej religii. Autor propaguje też Nowy Porządek Świata, doszukując się go wszędzie, gdzie tylko można, bo i tak przed nim nie ujdziecie. Wordwatcher unika nie biblijnego nazewnictwa pewnych zjawisk czy wydarzeń jak np: Dekalog, nabożeństwo, kościół, czyściec, piekło czy inne. Stosuje wyłącznie "biblijne": NWO, lucyferianizm i inne http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Zbawienie.com

Gość ahahahahaha
a wiecie co przypomnialo mi sie jedno kazanie w kosciele. Szczerze to chyba jedyne,ktore pamietam:P To msza dla dzieci byla. Ksiadz zadal pytanie:" Czy kiedy dziecko caluje zdjecie swojej mamy czy taty,ktory juz nie zyje jest czyms zlym?---nie" kosciol jak nic stosuje manipulacje. Bo skoro mozna calowac zdjecie zmarlej mamy czy taty to mozna modlic sie do figurki. Tak to rozumiem...

Gość 654987321654987
wszyscy, którzy dają sobie mydlić oczy tego typu filmikami na youtube życzę, aby oświecił Was Duch Święty i abyście dojrzeli w wierze. Bo póki co odnoszę wrażenie, że jesteście za przeproszeniem na poziomie pampersów. Wystarczy jeden głupi filmik, komentarz, artykuł w gazecie i już leżycie. :-)