Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zlakobieta23

ponownie potrzebuje pomocy !!!!

Polecane posty

pewnie znow mnie wysmiejecie ,ze fanaberia ,ale pytam !! czy jesli 2 tyg przed zajsciem w ciaze bralam silne teranogenne leki ,przeciwskazane w ciazy to moga byc one szkodliwe? ps.czy lekarz na usg mogl sie pomylic o 2 tyg ????

Gość ****pytam poważnie
czy Ty kobieto masz coś nie tak z głową??? nie lekarz nie mógł się pomylić, bo na podstawie wymiarów dziecka ustala on wiek ciąży. a mniej więcej do połowy ciąży dzieci rozwijają się w równym tempie! ciesz się swoim stanem a nie wymyślasz problemu durna babo!!!

Gość junn
a wcześniej jaki wiek wyszedł wg usg? Wg om starsza a wg usg młodsza? A co na informacje o tych lekach powiedział ci lekarz?

tak wg usg jest mlodsza ok 2 tygodnie ...nie mowilam mu jeszcze o tych lekach ,dzis mi sie przypomnialo ,ze je bralam..

mogl nie rozpoznac ,ze zaszlam w ciaze wczesniej tzn nawet z dzien przed miesiaczka ? lub jeszcze wczesniej ?

Gość junn
co ty gadasz? jeśli wg usg wyszło że ciąża jest młodsza niż wg OM to tak jest. Nie ma szansy żebyś zaszła przed miesiączką -wówczas ciaża musiałaby być 2tyg. starsza niż wg terminu z OM. Owszem zdarzają sie przesunięcia owulacji a w efekcie ciąża jest młodsza niż z om wynika. Gdyby była starsza to wyszłoby to z pomiarów na usg. Co ty znowu sobie wymyślasz? :O A lekarz jakiego się terminu trzyma z usg czy z om? Jeśli usg było w 14tc to wiek ciąży jest wiarygodnie ustalony. Właśnie ten wiek z ok. 12tc bierze się jako miarodajny z usg. Później ciąża rozwija się własnym tempem.

a.na tych lekach pisze ,ze sa przeciwskazane w ciazy ,bo z badan przeprowadz na zwierzetach wskazuje,ze sa bardzo szkodliwe,na ludziach nie przeprowadzali badan ... nic nie pisze ,ze przed ciaza ich brac nie mozna wiec chyba ok..o ile lekarz w wieku ciazy sie nie pomylil..

Gość junn
nie ma szans na pomyłkę -na początku ciąży pomiary wieku wg usg są najbardziej wiarygodne. Kobieto, idź do tego psychiatry bo dziecko ci się urodzi skrajnie znerwicowane. Ty to tak specjalnie szukasz problemów?? :O

tak ,trzymamy sie terminu usg ,nie z miesiaczki ,bo na ost usg powiedzial 14 tyg i 4 dni,natomiast z om to byloby 16,czy nawet 17 tyg ..ale moze przez to ,ze bralam te leki i w 1 mscu pilam alkohol i palilam dziecko tak wolno rosnie ? a dzien przed miesiaczka napewno nie moglam zajsc w ciaze ? dodam ,ze bralam wtedy pigulki i miesaczke mialam w czasie przerwy 7-mio dniowej...po tym okresie zrobilam przerwe w braniu i najprawdoposobniej wtedy musialam zajsc ,bo od tego czasu jak dostalam miesiaczke nie wspolzylam te 2 tyg wiec musialam zajsc albo tak jak usg wskazuje albo 2 tyg wczesniej ,czyli dzien przed miesiaczka albo jeszcze wczesniej ..a tp chyba niwmozliwe zeby lekarz roviac pierwsze usg w 7 tyg nie roxpoznal,ze dziecko ma juz 9 tyg ,czy wiecej...

Gość junn
w czasie brania anty nie ma okresu tylko krwawienie z odstawienia. To raz. A dwa odstawiłaś anty więc to bardzo prawdopodobne iż owulacja mogła wystąpić później niż w normalnym cyklu. w czasie anty nie masz dni płodnych i niepłodnych więc absolutnie nie ma co sugerować sie tym że wcześniej miałaś taki a nie inny cykl -był to bowiem cykl sztuczny, wymuszony przez anty i nie ma się on nijak do zapłodnienia. Zaszłaś więc tak jak pokazuje usg -wszystko się zgadza. Leki i inne rzeczy jeśli miałyby zaszkodzić to najpewniej ciąża zostałaby poroniona już dawno. Ciąża jest ewidentnie młodsza z powodu rozchwiania cyklu po anty. Słuchaj lekarza bo dobrze mówi.

no ,ale chyba generalnie tak jest ,ze zachodzi sie 2 tyg po okresie ,bo wtedy sa dni plodne ,a nie ,ze to przez przesunieta owulacje ??

Gość junn
ty jak widze nie rozumiesz nic. to nie reguła że owulacja jest 2tyg. po okresie. Owulacja występuje przeciętnie 2 tygodnie przed planowanym terminem kolejnego okresu. Cykle są różnej długości więc nie ma podstaw twierdzenia że płodne są 14 dnia cyklu. Owszem mogą być przy 28 dniowym cyklu ale nie muszą. Regułki swoją drogą a życie swoją. A bo to mało było przypadków zajść w dniach kiedy niby powinno być niepłodnie? Ty nie miałaś przecież okresu a krwawienie z odstawienia więc skąd możesz wiedzieć kiedy miał być kolejny okres? Odstawienie rozregulowywuje często cykl. "a nie ,ze to przez przesunieta owulacje ??" nie rozumiem co nie przez to?

Gość makowa245
Wczoraj złakobieta napisała, że jest bodajże w 19t.c. No to mamy jak w banku jeszcze 21 tygodni takich jazd. Aha przypomniało mi się, nie zakładaj topiku, że piłaś o colę w 1 miesiącu. Już ci moja droga odpowiadam. Dziecko będzie murzynem, nic się już nie da zrobić, sorry.

w 1 mies pilam cole ,energetyki ,a nawet alkohol..cole zreszta do tej pory czasem lykne ;-);-);-) psikalam sudafed do nosa i bralam rutinoscorbin i wit c ...ale nie bede zakladax o tyn topiku ;-) ani o tym ,ze tydzien temu farbowalam wlosy ,farba z amoniakiem i malo nie zzygalam od zapachu choc siedzialam bliskk okna ;-);-);-)

Gość Ella

Mój przyjaciel i ja staramy się o dziecko już ponad siedem lat, mieliśmy płodności klinice w ciągu wielu lat, zanim ktoś powiedział mi, aby skontaktować się z rzucającego to zaklęcie, który jest tak potężny, nazywa Agbazara świątynia dla niego, aby mi pomóc zajść w ciążę,i cieszę się, że zwróciliśmy się do lekarza AGBAZARA, bo jej ciąża zaklęcie umieścić nas w spokoju, i szczerze wierzę mu, uprawnienia i bardzo pomógł nam również, jestem wdzięczny za wszystko, co zrobił. skontaktuj się z nim przez e-mail: (  a g b a z a r a @ g m a i l . c o m  ) lub WHATSAPP; ( +234 810 410 2662 ) jeśli próbujesz dostać się do dziecka, ma uprawnienia, aby to zrobić.