Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoc.......z usypiem

Tracy Hogg i usypianie, jedno pytanie.....

Polecane posty

nie mogę doczytać czegoś w książce Tracy Hogg o usypianiu. Czy jak niemowlę płacze to podchodzimy i bierzemy na ręce a potem jak tylko się uspokoi to odkładamy...próbowałam to ale mogłabym odkładać ja tysiące razy i tak nie zaśnie az będzie pora następnego karmienia i tak w kółko....czy ktos ma doświadczenie w tej kwestii. błagam o pomoc...

Gość Kiiriki
Tez jestem ciekawa. Czytalam ta ksiazke i zrozumoalam jak ty ale nie mialam okazji probowac jeszcze wie. Moze ktos sie wypowie?

Gość hmmmmmmmmmmmmmm :/
moze na niektóre dzieci to działa ale na mojego nie!! ja tez zrozumiałam ze zostawiamy, wychodzimy, zaczyna plakac wracamy, uspokajamy i znowu wychodzimy... u mnie to w ogóle nie przeszło!! probowalam jak mały mial 3mies teraz ma 8 i jakos sam z siebie po kolacji jak jest zmeczony, poprzytulam go odkładam do łózeczka i śpi :) mamy nie wierzcie w te brednie!! moze na niektore dzieci to zadziała ale na inne spowoduje odwrotny skutek, mój po tej próbie budził sie co chwila bo przezywal to zostawianie samego w łózeczku do dzis zaluje ze przeczytałam tę durnotę!!

Gość jak dla mnie tak książka
to nieporozumienie :D

Gość njyhbtgrvfecdxws
Ja też o tym czytałam przed porodem,jednak miałam to szczęscie..a może niechcący to wypracowałam,że moje dziecko do dziś zasypia bez protestu samo a ma rok.Unikałam kołysania przed snem,choć czasami pozwalałm dziecku usnąc na moich rekach,zazwyczaj trwało to kilka minut.Ja myśle,ze karmienie pirsia powoduje to,iż dziecko potem ,,wisi,,na matce jak jest starsze i jest rządne jej obecnosci i nie chce samo zasypiać.Ja karmiłam pokarmem mieszanym i nie wyobrażam sobie karmić tylko piersią.

Mi się ta książka bardzo przydała. Wystarczył tydzień 'nauki' i każda drzemka jest w swoim łóżeczku,nie pamietam kiedy nosiłam-lulałam. Mały ma pół roku,przeczytałam jak miał miesiąc. Tyle,że nie wyciągałam go z łożeczka,a głaskałam głowkę/rączkę/brzuszek.

a ja sie dziwie ze matki korzystają z takichkolwiek poradnikow poniewa ile dzieci tyle metod i sposobw i nie ma jednej met ,ktora na wszystkie dzieci dziala wiec po jaką cholere bierzezcie do reki poradniki jeslio kazde dziecko jest inne? Moje dziecko gdy byla niemowlakiem czy parolatką i plakala w nocy to nie lecialam do niej, pokwilila ,pozloscila sie i zasypiala za jakis czas

Gość hmmmmmmmmmmmmmm :/
Adziucha--widzisz to zalezy od dziecka--na jedno to zadziała na inne nie, mój jak go ak tylko głaskałam i trzymałam za łapke to gorzej krzyczał i płakał, w koncu przyszed moment miał jakos 5-6mies ze sam przestał chciec byc usypiany :) a metody z tej ksiązki naprawde nie sposob bylo u nas wprowadzic ale tak jak mówiłam kazde dziecko jest inne dla mnie najgorsza metoda ktora gdzies wyczytałam (nie testowalm!!) to ze spiace dziecko sie odklada i ono sobie płacze i placze az w koncu zasnie- tylko takie dziecko nie ma poczucia bezpieczenstwa , wie ze nikt nie przyjdzie niestety znam matki ktore to stosowały!! zachwalaja bo maja z głowy usypianie i zajmowaniem sie dziecmi, taki maluch wymaga mniej opieki bo juz z góry wie ze jego płacz czy chec bliskosci bedzie nie zaspokojona--to smutne

dzieki dziewczyny za wypowiedzi

ja nie stosuje tej metody co do joty, tylko szukam jakiegoś szkieletu...muszę unormować czas jedzenia bo je bardzo nieregularnie i używa sutka jako smoczka, uczę ja spania w łóżeczku ale dopasowuje do mojego dziecka..

Gość moze sprobuj inna metode
U mnie Tracy Hogg sie nie sprawdzila, za to zadziałała metoda z Uśnij wreszcie. Jak pomoc dziecku zasnac. Ksiazka pomogla - nie tylko na sen, ale i jedzenie i wogole cały rozklad dnia. Naprawde polecam. Nauka trwała 3 dni. Zaczeliśmy jak miala 4,5 m-ca i musilam wstawac ok 6 razy w ciagu nocy, a w dzień też nie było łatwo z zasypianiem. Teraz jest PIĘKNIE. Śpi 3 razy w ciągu dnia, przesyspia całe noce, tylko mam wyrzuty sumienia bo je 4 razy, ale głodna nie chodzi, na wadze przybiera, ale i tak lapie shizy i w przyszlym tygodniu ide do przychodni tylko po to zeby ja zwazyc :)

możesz ja po krotce opisać, tylko najważniejsze rzeczy.

spoko juz przeczytałam.

Gość mamasuperdziecka
drogie mamy, czy Wy musicie czytac jak uśpić dziecko w książce nawiedzonej amerykanki??? wystarczy cierpliwość zamiast irytacji,duzo spokoju i miłości....

Gość Kikiritkitiki
Co to za meroda usnij wreszcie?

Gość moze spróbuj inna metode
Metoda podobna, tylko że nie bierzesz dziecka na ręce. Wchodzisz do niego pierwszego dnia po 1 min, potem co 2. Ustalasz rytułały przed zasypianiem- powinno mieć utulaczka jakiegoś. Najważniejszy jest harmonogram dnia. Jedzenie nie powinno kojarzyć się ze spaniem. Moja np. je teraz o 19.15, a o 20 chodzi spać. Wstaje o ok. 7.30, jeść dostaje o 8.00. Książkę znajdziesz w sieci. Cięzko jest przytoczyć wszystko,. Jest o tyle fajna, ze są rozpiski dokladnego dnia, o której powinno jeśc, spać, spacery. MI to bardzo pomoglo. Rewolucją było, ze dziecko śpi w łóżeczku, a nie na spacerze. Dzieki temu mam wrazenie, ze jest bardziej otwarta na ludzi. Uwielbia ich obserwowac - teraz ma 7,5 m-ca,a ostatni raz na spacerze spała jak zaczelismy tą metodę (juz 3 m-ce). Teraz chodzę z nią na działkę, tam ma łóżeczko i zaśnie bez większych problemów. Nasze zycie sie ułozyło, tyle ze ta rutyna mi czasem bokiem wyłazi :) No i ustalone pory posiłków - z nocnego karmienia sama zrezygnowała - raz jej nie obudziłam i potem juz sama nie wstawala. W ksiązce jest wszystko opisane - rowniez w zaleznosci od wieku. Teraz czekam, az sama zrezygnuje z popoludniowej drzemki, ale jakoś nie chce :) Wcześniej próbowałam metodę z ksiazki Każde dziecko może nauczyć się spać, ale nam nie podeszła (tam zalecają 2 drzemki o innych porach i córka była marudna). Po 2 dniach zrezygnowałam i zastosowałam własnie tą z Uśnij wreszcie. Dodam wątek do ulubionych i prosze daj znać czy u Ciebie się sprawdzi. Ja życzę ze swojej strony wytrwałości. NIe jest łatwo słuchać jak dziecko płacze. To było kilka minut, a dla mnie jak godziny. Tłumaczyłam jednak sobie, że krzywda jej sie nie dzieje, a jak się nauczy, wszystkim będzie żyło się lepiej. Jak będziesz miała jakieś pytania w międzyczasie to pisz - chętnie odpowiem i podzielę się doświadczeniem Pozdrowionka i trzymam kciuki :)

ja mojego syna od poczatku po karmionku do lozeczka...nigdy ze mna nie spal... no a jak marudzi mocno i glaskanie nie pomaga to na chwile biore na raczki i odkladam...dalam mu jeszcze tetre do ktorej sie przytula. Ale najwazniejszym punktem dnia jest kapiel, po ktorej nastepuje jedzonko, nawet niewielkie, a najlepiej mleczko, wowczas po tym odkladam mlodego do lozeczka i nawet jesli nie zasnie to zajmuje sie soba tak, ze sam sie potrafi uspic.