Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aminkaa

Dieta 500 kcal - start 07.05.2012r.

Polecane posty

Gość kitkaOOO
Witam. Jestem na diecie 650kcal. Efekty po 10dniach to -2kg z 62kg na 60 przed okresem (wiadomo zatrzymuje wode) przy wzroście 166cm. Waga spektakularnie jakoś nie spadła ale patrze na wymiary i: -talia z 71cm na 66,5cm -pas z 85cm na 80cm -biodra bez zmiany 90cm -piersi nie chudną na szczęście 89cm -bicepsy -2cm łydka, 34cm z 36cm nad kolanem 39cm z 42cm udo w najgrubszym miejscu z 56cm na 53cm Dietuje od stycznia (początek zdrowy bez liczenia kalori ale mieściłam sie w 1400kcal.)- efekt 0 :( Dukan-3 tyg- +2kg Tylko ta dieta pomaga!! Jedzcie codziennie brokuła on zapobiega niszczeniu mięsni. Aha słodyczy nie jem 5 miesięcy chlebusia, pierogów i innych produktów mącznych 1miesiąc. Nie mam wyprysków na twarzy ani nic z tych rzeczy. Jem tylko warzywa, chude mięsa, nabiał chudy i siemie lniane +otreby..

Gość niewiemww
oszalałaś???????????????????/ chcesz umrzeć z głodu ??? minimum tysiąc kalorii na dzien powinnas jesc! dziewczyny odchudzajcie sie mądrze .... bo jak czytam Wasze wywody to mnie szlak trafia!!

Gość Dietuje! :)
500kcal?? To nie jest nawet minimum tego co potrzebuje organizm do prawidłowego funkcjonowania. A jeszcze jakby do tego dołożyć ćwiczenia? Im więcej ćwiczysz, tym więcej masz jeść. Tego rodzaju dieta to nic innego jak maksymalne spowolnienie metabolizmu. Organizm będzie głodzony, więc wszystko co dostanie zamieni prędzej czy później w tłuszcz. Nie mówię już o ubytku mięśni. Sama się odchudzam, nie patrze na kalorię tylko na indeks glikemiczny, ewentualnie porę dnia. Na oko powiedzmy, że jem około 1200-1400kcal. Ćwiczę praktycznie codziennie. Schudłam 10kg w 5 tygodni. Moja "walka" dalej trwa... "Walka" bo ta dieta to sama przyjemność. Na obiadek dzisiaj naleśniki z dżemem ;) Pozdrawiam.

Jezu! dopiero wczoraj wieczor pisalam do niejakiej SS co mysle o jej wypowiedziach! a tu nastepne 2sie przypieprzaja!@ dziewczyny czy nie ma kafeterii dieta 800 czy 1000???chyba jest co? to wypad tam! bo my nie wchodzimy na wasze forum i nie przekonujemy na 500! ok? dietujcie jak chcecie,jedzcie po 18000000 lub 18 mam na to wy..ne! eh@ ja dzisiaj na sniadanko 2jogurty WW na obiad ok 800gr warzyw..czyli zdrowa fura ..marchewki,kalafior brokuly! jestem pojedzona zadowolona i poki co nawet o kolacji nie mysle! trzymajcie sie 500tki,buziaki

Podobają mi się Twoje wypowiedzi Madzia :) Masz całkowitą rację. Ja jakoś się trzymam na diecie chociaż nie jest łatwo. Wychodzi trochę więcej jak 500 kcal, ale nie jest źle :)

Gość oraska
ile mozna schudnac w tydzien

aminka ;) jedz duzo warzyw! zarowno surowe jak i mrozonki sa dobre i zdrowe..zerkni na kalorycznosc w 100gr!mega malo ..a ugotujesz i na talerzu bedzie fura! ja tak robie taka mam kolacje prawie co dzien ..200gr marchewki,200gr kalaf,200grbrokol plus 100 brukselki(bo nieco bardziej kaloryczna hehe) lub zamiast brukselki 200gr szpinaku :) tak jak mowie zdrowo!duzo!i kolorowo:) a malo kalorycznie!:D moje przekaski to zamiast jak wczesniej paluszki,chipsy,orzeszki to teraz sa to rzodkiewki..lub lodygi seloera lub ogorek! zarowno mega malo kalorii a jak zdrowe,chrupkie i smaczne! od ok 2ch miesiecy schudlam ok 10 kilo:D zakladam ze raz na ok 3tyg mam wieczor piwny bo piwko uwielbiam, wiec jem na co mam ochote i kiedy chce choc staram sie trzymac 3 razy na dzien po 200kal papu!:) DAJE RADE ..jestem usmiechnieta i chudne ..waze 72 kg przy 1.74 wzrostu,na 500 bede dopoki nie osiagne wahi 65kg potem doloze ok 200-300kal na dzien max ..mam 31 lat 2ke wspanialych dzieci przy ktorych jest co robic ..mamuski wiedza hehe plus codziennie rano jezdze na rowerku stacjonarnym 1godz:).. pozdrawiam wszystkie za:) hej x

oraska ..musisz sprobowac aby sie dowiedziec.. niema odpowiedzi a Twoje pytanie:s mozesz nie schudnac NIC a mozesz pol kg.. 1kg,2-3kg no roznie..jak mowie nie ma odpowiedzi ..hej x

Gość oraska
rozumiem i dziekuje za odpowiedz:) pozdrawiam :)

Gość kitkaOOO
Minęły 2 tygodnie a ja -4kg ;) szczęśliwa jak nigdy....Polecam tą diete oczywiście z suplementami dla osób które mają mało do stracenia kg. Powiedzmy sobie w prost przy pewniej wadze NIE schudnie sie zdrowo odżywiając. Aktorki, modelki itp. jedzą tylko tyle cały czas aby utrzymać niską wage...tylko udają normalnie jedzące...

Gość nicolefit
Dołączam.. Ale że dziś już przekroczyłam, to 500 od jutra:-)

Bylam na tej diecie na poczatku tego roku, przez miesiac, spadlo mi 14 kg, zrobiłam przerwe luty-marzec i kwiecien na stabilizacje. Zero efektu jojo, waga bez zmian! od 7 maja zaczelam od nowa i na dze dzisiejszy jest juz -3 kg. Zjadam w 90% wazywa i z glowa dodawalam kcal po zakonczeniu diety.

Do pelni szczescia brakuje mi jeszcze 10 kg. ale planuje stosowac diete jeszcze 2 tyg, czyli w sumie 3 tyg. zobacze jaki bedzie spadek wagi. Po tym czasie znowu zrobie sobie stabilizacje. Dodam, ze cwicze 4x w tygodniu na silowni z trenerem, nie chudna mi miesnie, jak tu pisaly niektore osoby, nie wisi mi skora, nie wypadaja mi wlosy i nie lamia sie paznokcie! Mam taka diete ze dostarczam organizmowi witamin i mineralow a kcal jest bardzo malo! Szkoly sa rozne, wiadomo, jedni powiedza ze tluszcz znika przy pomocy wegli, inni ze bialka, a jeszcze inni, ze mega tlusta dieta odchudza... na mnie dziala dieta warzywna i fantastycznie sie na niej czuje!

ja po miesiacu -9:D ..dietuje dalej tak jak kolezanka wypowiec przede mna zjadam mase warzyw,plus codziennie rano jogurt,czuje sie super!

Bylo mi latwiej zrzucic na poczatku wiecej bo zaczynalam od 84 kg, wiec bylam mega kula :) osoby szczuplejsze zrzucaja mniej, nawet jedzac dokladnie to samo! i nie wolno sie zniechecac jak waga sie zatrzyma, to naturalne! poczytajcie w necie o etapach odchudzania, przy dluzszym odchudzaniu mozna nawet kilka razy miec faze zatrzymania sie wagi!!! trzeba to przetrzymac :)

Gość Ferarka
Witam Wszystkich, ja tez sie przylanczam. Dzisiaj kawka i jedna pomaranczka. Buziaki i pozdrawiam pa

Gość tomek12348
pamiętajcie tylko, że żadna dieta cud nie istnieje i nie dajcie się zwieść dla różnego rodzaju tekstów reklamowych, o których czytałem ostatnio na http://dietakopenhaska.net.pl/2012/03/24/cafeform-nieetyczne-reklamy-z-gazet/, nie ma się co również katować dietami o takiej małej ilości kalorii, bo przez to nie dostarczymy odpowiedniej ilości składników odżywczych dla naszego organizmu. Lepiej jest zastosować odpowiednie, rozsądne odżywianie plus aktywność fizyczną

Nie wiem czy Wy sobie zdajecie sprawe ale dieta 500 kcalto najgorsza dierta na swiecie.... Efekt jojo murowany. Do konca zycia nie bedziecie jadly tylko 500 kcal, bo szybciej umrzecie a tak spowolnicie tylko metabolizm i wracajac po woli do normalnego odzywiania kiligramy powroca, bo organizm zatrzyma sie na obrotach 500 kcal. ja mam 176 cm wzrostu, waze 58 kg. moje cale zywienie to dieta, ale nie taka zeby schudnac i po odstawiniu przytyc tylko taka ktora pozwala zrzucic zbedne kg bez glodzenia sie i utrzymac wage

Hej jestem tu pierwszy raz od dwoch dni jestem na diecie 500 kalorii spadek wagi minimalny raczej czuje ogromny glod ale motywacje dalej mam mam 170cm i waze 77,8 wiem okropnie bylam na wakacjach i raczej sie nie ograniczalam teraz sa efety, Choc nosze rozmiar spodni 40 a bluzek 38 to czuje sie zle w swoim ciele i chce wazyc 65 kg nie wiem ile mi to zajmie. teraz przeczylam te wszystkie negatywne opinie na temat tej deity i twoche zamieszalo mi to w glowie:( Jest ktos aktualnie na tej diecie mam jakiegos kompana w tej walce?

Witam Nie bede krytykowac :) Powiem tylko ze Jem 3razy tyle ok 1500 kcal dziennie Miesko slodycze raz fast fooda ;) Startowalam z prawidlowej wagi ale Patrzcie na wymiary ;) bylam ograglutka I gdzie jest myk? Haczyk musi byc :) Cwicze :) codziennie przez godzine plus dojazd do pracy Kolejna godzinka ruchu :) Cellulitu juz praktycznie nie ma Czy wasze ciala beda jedrne ? Czy obwisle skora bedzie sie trzesla jak galareta przy chodzeniu Aaa Jojo -wiesz kiedy Mozesz powiedziec ze nie masz jojo kolezanko powyzej ?! Nie wiesz hehe po 2latach bez diety :) Tak tak 2 latach nie 2 miesiacach No to milego dietkowania -polubcie to bo bedziecie jeszcze na forum kilka lat :) W nastepnym topiku z wiekszy waga I rzadszymi wlosami :) No to pa -I nie krytykuje tylko sie wypowiadam

Gość Angelika bez kamyka
Ha! Sedno sprawy schudnie taka z 90 kg na 60 kg i czuje sie bosko siada na kanape wdupczajac to co przed dieta i jeb jojo Idiotki hihi

Gość Angelika bez kamyka
Nie otwieram tego linka a ty sobie lodowke otworz i sie nazryj :)