Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nastolatka.

chciałabym..

Polecane posty

Chciałabym odejść z tego świata, by nie musieć sie juz niczym przejmować. Nie musiałabym się uczyć, użerać z bratem i psem, sprzeczać z ojcem i płakac o nieszczęśliwe "zakochanie". Ehhh mam wszystkkiego dość ;( Nie chcę już żyć. Powoli tracę wszystko ;( Kiedyś sie ciełam, ale teraz wzięłam żyletke i się jej boje ;( Ktoś ma jakieś fajne sposoby na samobójstwo albo chociaz uspokojenie nerwów ?? (tabletek nie biorę.)

Gość crfdse
ile masz lat??

dziewczyno! nie marnuj sobie życia! masz dopiero 15 lat, uwierz mi, że wszystko przed Tobą! ja kiedyś popełniłam ten błąd i spieprzyłam sobie wiele.. nie doceniałam tego co mam.. zawaliłam szkołę przez różne problemy, a większość z nich sama sobie wynajdywałam. teraz żałuję i chciałabym cofnąć czas o te 5 lat. jesteś śliczna, masz potencjał - nie trać tego. rozwijaj się... znajdź sobie pasję, jakiś cel, uwierz w siebie.

@Nastolatka - wierz mi też tak kiedyś miałam...a również dzisiaj zdarzają się rozmaite załamki ale NIE życie cudem jest...mimo wszystko... Zobaczysz wszystko będzie dobrze jedyne czego nie możemy zmienić to choroby... Uważaj na siebie

Ale mi się wszystko wali ;( w szkole nie jest najgorzej ale w domu, z rodziną, ze znajomymi :( trace wszystkich i mam świra w głowie :( Cięłam sie wiele razy i raz prawie się zabiłam ale mnie ratowali :( Nię chcę zyć bo nie mam po co ..

a co do pasji .. Lubię gimnastyke i siatkówkę. Na siatkowke jestem za mała a na gimnastyke nie mam czasu ;(

nie tnij się już.. blizny zostają na zawsze.. wiesz jaki to potem wstyd jak jest się starszym? :( świra w głowie, hmm, a o czym dokładnie mówisz?

Mam od ponad 5 miesięcy chłopaka. Ale od jakiegoś miesiąca zaczelam się kontaktować z byłym, z którym byłam rok i 4 miesiące. I znowu zaczął mi się "podobać". Raz koleżanka chciała pic a onpełnoletni to nam kupił alkohol i ona od tamtego czasu się z nim spotyka i piszą, ona go libi a on sie w niej zabujał .. A pisaliśmy duzo i on chciał mnie przytulac ale nie bardzo mu pozwalałam bo mam chłopaka. Jednak nadal mnie do neigo ciągnie a on kocha moja przyjaciółkę ;(

zazwyczaj jest tak, że pociąga nas bardziej to co nie osiągalne - i możliwe, że tak i Ty też masz. rozumiem, że jest Ci przykro, bo jednak sporo was łączyło z tym chłopakiem, ale popatrz na to od innej strony - masz chłopaka, on Cię zapewne kocha i skup się na tworzeniu z nim czegoś pięknego. :) a skoro tamten jest z Twoją przyjaciółką, to może i Ty się z nim zaprzyjaźnisz, w końcu znacie się trochę i można wtedy na prawdę fajną relację stworzyć. ja wiem, że jest teraz w Tobie wiele emocji, ale one przemijają, zobaczysz.

Ale tu nie tylko o faceta chodz ;( o szkołę, ojca i znajomych ;( o wygląd, kasę .. Rodzinę

no, życie nie jest kolorowe. zastanów się co możesz zmienić, a co nie. zmień to co możesz, a to czego nie możesz zmienić - toleruj.

nikomu już na mnie nie zaezy ;( trudno. Będę próbować różnych sposobów,m może się uda, żegnajcie ;(

Gość pesymista
NASTOLATKA powiem ci tak : mam już jedną próbę samobójstwa za sobą i nie uwierzysz mając zaledwie 11 lat teraz mam 41 i nadal żyję i staram się cieszyć z tego choć jest ogólnie prze***bane. w życiu są chwile załamania ale nie wolno się poddawać

Gość pesymista
jeśli masz jakieś pytania do mnie to wal prosto

Nastolatka, czekaj... nie warto, pesymista ma rację. Teraz jest Ci ciężko, ale jak nauczysz się sobie z tym radzić, to będziesz silniejsza, to Cię wzmocni słonko.

nie nauczę ! Nie ma mnie kto nauczyć ! znajomi odchodzą, matka dawno mnie zstawiła a z ojcem mam zły kontekt , rozmawiam z nim tylko o szkole i zakupach :/ Brata nienawidze a on mnie ;( w nikim nie mam wsparcia !

Gość pesymista
tutaj w nas masz wsparcie i jesteśmy tutaj codziennie

Gość pesymista
jak myślisz dlaczego mam taki właśnie NICK a nie inny?

a próbowałaś porozmawiać np z tatą? ... jemu też jest pewnie nie łatwo, nie wie jak przełamać lody. Może zainicjuj jakoś rozmowę, powiedz mu co Ci leży na sercu.. jak nie z nim, to może z bratem. To jest Twoja rodzina... a bliscy są najważniejsi.

Nastolatka smarkulo uspokój się i przestań żdziwiac. Cały czas próbujesz tutaj na forum zwrócić na siebie uwagę. Jesteś przede wszystkim zdrowa, nie masz żadnych defektów , calę życie przed tobą. Twoje ciało nie zasluguje na to zeby je okaleczać. Jesteś w takim wieku ze ci odwala, nie wiem co to się teraz porobiło z tymi nastolatkami.

Brat wszystko rozgada na osiedlu a do ojca nie mam odwagi pójść. Od pewnego zdarzenia nie rozmawiam z nim szczerze. Ej , po co ja wstawiłam fotę ;( teraz ktoś ją dodal pytając, co o mnie sądzą :o

i nie chce zwrócić na siebie uwagi . No może co wtedy to foto dalam ale to był błąd.. :/ Ja naprawdę mam tyle problemow a ten dół potworny to serio prawda ;(

Gość Uroczy Roman
Zaczekaj trochę i tak umrzesz.

Mi też jakiś cwaniak podszył się pode mnie, ale mam to w dupie. Nie ma co się przejmować. :) Hm, to odważ się i idź do tego ojca!