Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Veji

Spóźniająca się miesiączka, proszę o poważne odpowiedzi:)

Polecane posty

Gość Veji

Witam Was. Zwracam się do Was z następującą sprawą. Otóż, mojej dziewczynie spóźnia się okres już 2 dzień ( powinna była go dostać w piątek, 04.05. jak narazie nie ma nawet objawów). Cykle ma zazwyczaj 28 dniowe. Tzn do lutego używała anty. hormonalnej i miła 28-30 dniowe cykle, natomiast od odstawienia miała 28-29 dniowe. Takie spóźnienie widzę u niej 1 raz, aczkolwiek mówiła mi, że w przeszłości ( brzmi wyniośle a mamy 23 lata dopiero:P) miewała cykle i po 35 dni- zdarzało się. W tym miesiącu, po dosc dlugiej swiatecznej przerwie kochaliśmy się dopiero 15.05. Ja odczuwałem mega napięcie tam na dole, i tak się na siebie rzuciliśmy, ze poczatkowo kochaliśmy się bez zabezpieczzenia.. kiedy czułem ze jest mi coraz lepiej, ale wiedziałem ze do orgazmu jeszcze chwila ( nie na zasadzie, ze juz dochodze i musze wyjsc, ale ze, powoli się 'zbiera") wyszedłem i założyłem gumkę i kontynuowaliśmy. W ciągu miesiąca jeszcze max dwa razy kochaliśmy się bez (potem zakladalem gumke po tej chwili), ale króciutko i do orgazmu było zawsze daleko. W kazdym razie na pewno na 100% nie doszedłem w niej ani razu. Miesiąc płynął, zbliżał sie cykl ku końcowi a tu objawów brak... jedyne co to pms i bolesne piersi przez jeden dzień, lekko nabrzmiałe, większe..i tyle. nic więcej. Nie wiem czemu takie opóźnienie jest. Faktem jest, że w tym miesiącu miała sporo pracy, zarówno studenckiej jak i zawodowej, była, prawie, notorycznie przez to zmęczona, stres był w związku z pracą no i te nagłe upały może też jakiś wpływ miały..trochę się obawiam, bo mija dziś kolejny dzień, a objawów brak. Co innego, że podczas ostatniego cyklu lekko ją zabolało u dołu i od razu prawie dostała miesiączki:P. Ona oczywiście jest spokojna, w ogóle nie martwi się mówi że niedługo na pewno będzie i że cytat " hormony buzują".. ale ja zaczynam się powoli martwić. Co ot ym sądzicie? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź!! Pozdrawiam:))

Gość ehhfsda
Stosunek Przerywany nie jest metodą antykoncepcji, z penisa wydobywa się preejakulat, który może zawierać plemniki. Nie musi to oznaczać że jest w ciąży, ale miesiączka może spóźniać się z różnych powodów. Dla pewności możecie wykonać test, lub bete z krwi. Zabezpieczajcie sie, bo widze że na razie dziecko nie jest wam na ręke :)

Po odstawieniu tabletek hormonalnych miesiączka często jest nieregularna. A tak na marginesie-dwa dni to NIE JEST żadne spóźnienie. Jak się spóźni dwa tygodnie to powinna pójść do ginekologa, który prawdopodobnie przepisze luteinę na wywołanie miesiączki.

Gość Veji
na przyszlosc na pewno bedziemy siezabezpieczac. dzueki za powyzsze odp. mam naprawde wielka nadzieje ze to jest rozregulowany cykl, a nie ciaza:)

Gość Veji
up up up

Gość Veji
goraa

Gość Veji
up up up :)

Gość vvdv
boże...chłopak, a jaką wiedzę ma na temat cyklu miesiączkowego swojej dziewczyny. ja jestem 8 lat po ślubie i mój chłop nigdy nie wie, kiedy powinnam dostać okres , a kiedy ma owulację

Gość vvdv
Na pewno nie jest w ciąży, przestań panikować! Wbrew pozorom zajść w ciążę nie jest tak łatwo! Nie chcesz mieć dzieci to następnym razem uważaj i wypij szklankę zimnej wody "przed"- to wbrew pozorom najlepsza antykoncepcja

Gość Veji
dzięki za odpowiedź:) no mam jakąś tam wiedzę o cyklu mojej dziewczyny:) a fragment ze szklanką wody potraktuje jako..jakąś metaforę:P

Gość Veji
nieaktualne. dostała @.