Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaamil.....

Praca za granicą

Polecane posty

Gość Kaamil.....

Czy ktoś może polecić jakąś w miarę uczciwa agencję pracy,zajmującą się rekrutacją za granicę?

www.abjobservice.pl praca w holandii, uczciwi,najlepiej jechac do noord-holand na obieranie cebulek tulipanowych.wez duuuzo plastra na rolce,bo inaczej palce pozdzierasz.placa na czas,zapewniaja pokoj i ubezpieczenie,nawet busa na miejsca.bus chyba 65 euro, pokoj 25 na tydzien,ubepieczenie chyba 16 na tydzien.zarabiasz netto 7,30 na godzine chyba.nie jedz ani do ogorkow,papryki szklarniowych kolo Lisse, ani do pieczarek w stramproy,bo tam pojebani holenderscy szefowie.to tyle.milego!

Gość Kaamil.....
tak szczerze dzieki za info,a to ze dobra wiesz z własnego doswiadczenia?

jezdzilamz tej firmy przez 5 lat w czasie studiow.maja chyba ponad 40 filii na terenie calej holandii.mieszkania roznie-od wypasionych,do starych,zalezy jak trafisz.auto daja od ponad 10km do pracy,inaczej niestety rower...

Gość Kaamil.....
tak szczerze jezdzi sie tam chyba na 3 miesiace?i w razie zerwania umowy jest jakas kara?i z tego co piszesz mozna okolo 4 tys miesiecznie odlozyc?

zalezy,jak jedziesz na cebule to tylko 8 tygodni max i szukaja ci czegos dalej,ale warto za nimi lazic,przychodza raz w tygodniu i meczyc,ze chcesz cos potem dalej,az do upierdliwosci.za zerwanie nic sie nie dzieje,teraz i tak jest duuzo ludzi do pracy,wiec biora kogos innego.na cebule musisz juz dzwonic,bo to lekka praca i kazdy chce.a sezon cebulpowy zaczyna sie kolo 20-24 czerwca.

nie wiem jak euro teraz stoi i czy zamierasz imprezowac czy oszczedzac.przy oszczednym zyciu i praca pon-pt,bez sobot mozesz liczyc bardziej na 900 euro,bo jednak cos musisz jesc,biedne zarcie to moze 25-30 na tydzien.

Gość jakąkolwiek zapomogę
tak szczerze na jak dlugo jezdzilas? i ile dalo sie przywiezc pieniedzy?

Gość Kaamil.....
Ok,sprobuje w oddziale w opolu bo tam mam najblizej,moze się uda.

raz bylam 3 miesiace,to wtedy przywiozlam 10 tys.zl,ale wtedy euro stalo nisko,ponizej 4zl.ja jadlam za 50 euro,bo to sie impreza trafi albo jakis wyjazd,to kasa leci.ale 10 tys bylo,a potem przez to,ze tylko 3 miesiace pracowalam,to w rozliczeniu podatkowym (placisz 50zl i 50 euro za nie) dostalam jeszcze 2 tys.zl zwrotu:)

Gość tomek 01
nikt nie poleci każden sobie rzepkę skrobie

Gość Kaamil.....
tak szczerze jeszcze jedno,można robić nadgodziny, weekendy?

a jeżeli ja pochodzę ze śląska i nie mam jak skontaktować się osobiście z tą agencją, to mogę internetowo i załatwią mi pracę?

Gość huihiu
Nie da rady oszczedzic 900 eurasow miesiecznie, trzeba by tam totalnie wegetowac na najtanszych puszkach

to zalezy od firmy,jak trafisz na szefa,ktory akurat ma duzo pracy,to nawet sie mozna dogadac,zeby placil wam nadgodziny na czarno...ale nie oszukujmy sie,teraz pracy malo przez ten cholerny kryzys i nie liczylabym na za duzo.mozesz pochodzic popytac w innych firmach,na wlasna reke,moze jak potrafisz majsterkowac,jakies maszyny naprawic czy cos.wszystko zalezy od szefa.

da sie spokojnie 900 euro zaoszczedzic:) jedzenie w holandii jest tanie.chyba,ze ktos bedzie bog wie jakie imprezy urzadzal i bog wie co jadl. najlepiej zadzwonic,choc pokazanie twarzy zawsze przynosi lepszy efekt.nie liczylabym na za duzo,bo naprawde holadnia sie jeszcze nie podniosla z kryzysu:(

aha,jeszcze wazny jest wiek...chyba dopiero po skonczeniu 21 lat dostaje sie pelna stawke.

Gość Facet28..
A praca jest dla kobiet,czy dla mezczyzn tez?

Gość Zadumany29
Ponawiam temat,abjobservice to faktycznie taka dobra agencja?nie wiecie jak tam teraz wyglada?sa jakies wyjazdy przez abc?

Gość nkornfnetka
Z tego co na forum piszą ludzie,to raczej jest to ta z lepszych...:)nie pojedziesz, się nie przekonasz:)

Gość nkornfnetka
cielo koszty chyba zadne,oni potracaja ci pieniadze ze wynajem i przejazd,zreszta najlepiej sie do takiej agencji przejechac

Gość Azrael..T
tez wlasnie jestem na etapie szukania czegos za granica,mysle o jakims wyjezdzie na pare miesiecy,niestety kryzys uderzyl w Polske i z praca krucho

Gość Azrael..T
Temu mozna czegos szukac za granica,tylko kurde co do agencji nie jestem taki przekonany..

Gość takatamona
a cos nie w holaddii- skandynawia najlepiej

Gość Azrael..T
Skandynawia tak,tylko najwazniejsze miec gdzie jechac albo do kogo,a jak nie to trza znalesc dobra agencje,tylko pytanie podstawowe-która:)

Gość takatamona
ja tez szukam;)

Gość takatamona
mi jest wszystko jedno dzie, byle by to nie bylo uczciwe(zadnych towarzyskich!), od czerwca i najlepiej przy jakis roslinach

Gość takatamona
przepraszam miali byc byle to bylo uczciwe albo byle by to nie bylo nieuczciwe:P

Gość Azrael..T
No ok, a macie jakis konkretne miejsce gdzie tej pracy szukac?czy mozecie jakas agencje poradzic?