Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaLynneMC

niemiecki

Polecane posty

Gość AnnaLynneMC

Die Nachbarin wollte Ihren Mull auch in die braune Tonne werfen,aber sie war zu langsam und ist sauer,weil sie den Mull wieder mitnehmen muss.Die Nachbarin war sehr eifersuchtig auf das,dass sie schneller dem Mull weggeworfen hat.Vielleicht Nachbarin ist alter,deshalb war sie mude und Sie hatte schlechte Tag.Die Nachbarin sindverschiedene,deshalb sollst du sich keine Sorgen(dlatego nie powinnaś się przejmować).Wenn willst du einen guten Kontakt mit Nachbarin haben,soll sie mit Sie sprechen und fur eigene Ruhe entschuldigen(jesli chcesz mieć z sąsiadką dobry kontakt,powinnaś porozmawiać z nią i dla własnego spokoju przeprosić).Ich glaube,dass das am beste Losung ist. Ich wunsche Dir viel Gluck!. Jeśli ktoś mi to będziesz potrafił sprawdzić to byłabym wdzięczna..

Gość bumbastik
ale bykow :(

ogolnie pierwsze zdania troche pokrecone, ze trudno zalapac o co chodzi, domyslam sie ze o dwie sasiadki a nie tylko o jedna? Bo w pierwszych zdaniach mowa o jednej a potem nagle o dwoch. Die Nachbarin war sehr eifersuchtig auf das,dass sie schneller dem Mull weggeworfen hat. - DEN Mull. Vielleicht Nachbarin ist alter,deshalb war sie mude und Sie hatte schlechte Tag - Vielleicht IST die Nachbarin aelter, deshalb war sie muede und hatte einen schlechten Tag. Die Nachbarin sindverschiedene,deshalb sollst du sich keine Sorgen - Die Nachbaren (sąsiedzi czy sąsiadka?) sind unterschiedlich, deshalb solltEST du albo sich keine Sorgen machen albo keine Sorgen haben. Wenn willst du einen guten Kontakt mit Nachbarin haben,soll sie mit Sie sprechen und fur eigene Ruhe entschuldigen - Wenn du guten Kontakt mit deiner Nachbarin haben moechtest, solltest du mit ihr sprechen und sich entschuldigen und damit fuer Ruhe sorgen. Ich glaube,dass das am beste Losung ist. Ich wunsche Dir viel Gluck!. - Ich glaube, dass es die beste Loesung ist.

Gość bumbastik
mycha jak ci sie chcialo to poprawiac? ja zwatpilam :(

Gość AnnaLynneMC
Mycha dziękuję Ci,zauważyłam,że zawsze jak ktoś ma problem z niemieckim to jakoś masz siłę i czas,zeby pomóc takiej osobie ..niewiarygodne co do tego mojego niemieckiego,moze nie jest jakiś super,ale uważam,ze aż w tak tragicznym stanie nie jest ,zapominam o koncówkach (w sumie to ich do końca nie rozumiem) i ciężko mi jakies zdanie sklecić typu (dla własnego spokoju zrób to i to) .. ale proste zdania,zeby dogadać się z niemcem ,chyba by mnie jakoś zrozumiał.W kazdym bądz razie uczę się i nie zamierzam przestać,a kto pyta nie błądzi ..dlatego Ci bardzo dziękuję :) w zadaniu chodziło o to ,ze jakas dziewczyna napisała do mnie wiadomość i z tego co zrozumialam,wyrzucała śmieci ,a że dwa kontenery były zapchane to wepchała to innego i juz miejca na śmieci sąsiadki nie było .I miałam jej wytłumaczyć czemu sąsiadka tak zareagowała ,a nie inaczej.."Da die beiden grossen Container aber schon voll waren,habe ich die Tute in eine braune Tonne,in der noch ein bisschen Platz war,geworfen.Dann kam meine Nachbarin und sagte ganz aggresiv:"Ja,das ist doch nicht zu fassen!Eine Frechheit!" Was habe ich denn nur falsch gemacht>Ich habe keine Ahnung.Konntest du mir helfen? Dlatego tak napisałam ;) nie wiem co można by bylo jeszcze dopisać bo w sumie dla mnie z problem z tymi smieciami do żaden problem..w Polsce czegoś takiego nie ma..

Gość AnnaLynneMC
albo wrzuciła je do brązowego pojemnika ..? nie wiem dokładnie,wiem tylko tyle,ze śmieci sąsiadki się nie zmieściły :)

Gość AnnaLynneMC
aaaaa..:D chyba muszę 10 razy przeczytać,zeby zrozumieć ...chodzilo o to ,ze ona wrzuciła te śmieci tam gdzie było wolne miejsce,a nie tam gdzie powinna.. w takim razie muszę na nowo pisać :( no trudno