Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka_brunetka

Benefity pomocy!!!

Polecane posty

Gość anka_brunetka

Planuję z tróją dzieci wyjechać do UK. Na początek chciałabym zapytać jakie jest dofinansowanie na dzieci i na dom. Koleżanka mi mówiła, że można takie dodatki dostać jak się ma rodzinę. Mąż już pracuje 10 miesięcy. Jednak nie był w stanie dowiedzieć się, co i jak.

Gość anka_brunetka
Maż pracuje legalnie. Czytałam o domach socjalnych czy długo sie czeka jak ma się tróję dzieci?? mam dwie córeczki i synka.

Gość anka_brunetka
nie rozumiem:-/????

Gość iceberg
nie ma juz emigracji zarobkowej - jest tylko emigracja po benefity

Gość anka_brunetka
Mój mąż pracuje i płaci podatki więc mi to należy się i moim dzieciom. Każdy dostaje dla czego ja mam nie dostać?

Gość wielkie halo nie wiadomo o co
bo ja nie mam ochoty na to, zeby moje podatki szly na takie cos jak ty i twoje dzieciory

Gość wiosna tuż tuż tuztuz
;)

Ja pamietam czasy kiedy sie wyjezdzalo do UK za praca NIE ZA BENEFITAMI!!!!! chcesz tu przyjechac z dziecmi..prawda? a szkoly ,czy przedszkola nie interesuja cie przypadkiem??

...kazdy dostaje ....:D:D:D aa i kazdemu sie naleza przeciez :D. Masz racje przyjedz tu szybko, nie mysl o nauce dzieci i ksztalceniu ich bo po co. Dostaniesz w pierwszym dniu napewno tyle benefitow ze twoj maz nie bedzie musial pracfowac ...:P

Gość anka_brunetka
Moje dzieci mają 4 latka 2 latka i ostanie roczek. Na początek chce zadomowić się, poznać otoczenie. Przyzwyczaić dzieci, maż kupił właśnie auto i chce przyjechać po nas do Polski. Nie wiem czy nie łatwiej było by samolotem, ale mamy trochę rzeczy do zabrania.

Gość anka_brunetka
Po co te złośliwości dziewucho

Gość iceberg
no to moze w pierwszej kolejnosci trzeba zaczac sie zastanawiac nad szkola/przedszkolem dla dzieci a nie nad benefitami??? moze jeszcze nad praca na part time na przyklad...

Gość anka_brunetka
Ja wiem co mam zrobić, wy mnie nie uczta bo moje dzieci są ważniejsze. Najstarsze owszem pójdzie do przedszkola ale to z czasem teraz na pewno nie

Gość iceberg
tylko nie zapomnij ze jak tu przyjedziesz to bedzie mialo obowiazek pojsc bez wzgledu na to czy chcesz czy nie, no ale rzeczywiscie pouczac Cie nie bede bo i po co

twoje najstarsze to juz jest w wieku szkolnym.. powinnas go od razu do szkoly zapisac. benefity dostaniesz child benefit , na jedno jest 80 funtow miesiecznie, nie wiem ile na kolejne, odrobine mniej jakos. maz musi popracowac rok zebyscie mogli aplikowac o reszte.

Dziewucho..pytasz o benefity na pierwszym miejscu i dziwisz sie ludzie tak reaguja? Zona zapomnialas dodac ze na te benefity bedzie czekala ...i nikt nie powie ci ile. Ludzie czekaja po pol roku czasem. Pomysl i przeliczcie z mezem, czy bedzie was stac na utrzymanie rodziny bez benefitow. To bym zrobila na pierwszymmiejscu ;)

Gość anka_brunetka
Koło 1,800

Wiec trzeba poczekac troszke po pierwsze jak bedziesz miala dodatki na dzieci - child benefit - to dostaniesz reszte - zarobki meza beda rozpatrywane na wasza 2 - a nie na 5 , gdyz podstawa do dodatku na mieszkanie np jest posiadanie child benefitu , a to proces ok 8 mc - wiec pierwsze pieniadze dostaniecie po ok roku . Mozecie starac sie o working tax i child tax credit - to sa duze pieniadze i przyznawane w zaleznosci od zarobkow za zeszly rok i twoich i meza ( jesli pracowalas w polsce ) . Nie licz na mieszkanie od panstwa tak szybko mn rok mieszkania w uk - i jeszcze trzeba czekac . NIE JEST TAK PIEKNIE DROGA PANI . ( DZIECI MUSZA BYC ZAPISANE DO SZKOLY , PRZEDSZKOLA I LEKARZA )

rzeczywiscie sie czeka. chociaz moze to zalezy od przypadku. ja ostatnio aplikowalam o benefity dawno temu i czekalo sie kilka tygodni ale podobno sporo sie pozmienialo. powiedzcie mi czy progi na child tax credit rowniez sie zmienily? bo jeszcze rok temu dostawalismy 10 funtow tygodniowo a teraz to juz nic. nie zebym miala to odczuc ale mnie ciekawi..

Dzieci do szkoly zapisujesz dopiero po przyjechaniu do uk - dziecko musi tu byc - na szkole sie czeka ok miesiaca , i do lekarza to samo stawiasz sie z dzieckiem w przychodni -sprawdzaja wszysko bardzo dokladnie wiec sie przygotuj dobrze wez papiery z polski jakie sie da . WLASNIE ZASTANOW SIE CZY STAC WS NA ZYCIE W 5 OSOB ZA JAKIES 1300 FUNTOW ( ODLICZ OPLATY , CZNSZ JAKIES 500 FUNTOW ,TAX 100 , GAZ I PRAD 90 FUNTOW ) - I CO DALEJ PIEKNIE ? NIE JESTEM ZLOSLIWA , I DOBRZE WAM ZYCZE , LECZ ZASTANOWCIE SIE .

Sorry ze poza tematem, ale nie moglam sie powstrzymac ...Zona sliczna focia ;)

1800 a na czynsz ile idzie? wiem ze jakis tam znajomy nalatwial benefity zanim zona sie zjawila z dziecmi wiec nie wiem.. ja bym dzownila na tax credit hotline. oni tam wszystko powiedza.