Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaajaca mamma

od kiedy mozna moczyć dziecku uszy podczas kąpieli

Polecane posty

Gość pytaajaca mamma

strasznie sie tego boje, od kiedy wy zaczełyście moczyć uszka dzieciom

Gość a po co je moczyć?
Swoje moczysz?

Gość można nie można
A dlaczego nie można??? Też szłyszałam że nie można tylko nikt nie wie dlaczego. Ja moczyłam od początku to znaczy podczas kąpieli nie robiłam cyrków tylko normalnie kąpałam.

ja moczę i mojemu dziecku tez moczyłam, jak miał 3 miesiące to zaczęliśmy chodzić na basen, gdzie również nurkował - dla mnie nienormalne jest niemoczenie uszu...

nie powinno się moczyć, bo jak woda dostanie się do środka może dojść do zapalenia ucha. tak mi lekarz powiedziała. myć uszka normalnie możesz tylko uważaj żeby główki nie zanurzyć z uszkami. po za tym to jest raczej nieprzyjemne jak się woda do uszu naleje

Gość pytaajaca mamma
tak, swoje mocze podczas kąpieli to chyba normalne!!!!!

Gość moje dzieci zawsze o stalych
Normalnie, od poczatku... nie rozumiem pytania w ogole :p

Gość jedna taka maminka
no wlasnie dxiwne pytanie moje dzieci od pierwszych kapieli mialy normslnie mocxone uszy i nigdy zadnych problemow z uszami nie mialy a maja 7 i 5 lat

Gość fdghje4r65
do "pytaajaca mama" a kto CI powiedzial, ze noworodkowi nie wolno moczyc uszu?

Gość pytaajaca mamma
w szpitalu tak mówili, dlat4ego pytam

Gość idel
mi tez mowiono ze nie wolnoo uszu dziecku moczyc,teraz corka ma pol roku i tak swiruje w wannie ze nieraz uszka zamoczyla

Gość rany
od kiedy to woda wlewa sie PRZEZ USZY ?:P A gdzie sie podziała błona bębenkowa ?:P

Gość Marto...
Wśród naszych mam i babć pokutuje przeświadczenie, że nie wolno moczyć, bo zapalenia, itp. Córka ma prawie 2 lata i od początku moczę jej uszy i nic się nie dzieje. Po kąpieli suszę patyczkiem kosmetycznym dla dzieci. A zapalenie uszu nie jest od wody, ale np. od zatkanego noska, gdy dziecko ma katar i nie odciągamy wydzieliny.

Gość prze3ciez miesieczne dzieci
uczy sie pływac, nie rozumiem pytania.Normalnie kąpiesz.

Gość TakaSobieMama:)
Nie mylcie dwoch pojec : co innego zamoczyc uszka przy kapieli (przy plukaniu wlosow) a co innego zanurzuc dziecko do wodzie tak zeby uszka byly pod woda... Ja nigdy nie panikowalam jak sie corce woda du uszka nalala przy kapieli ... wacikiem wytarlam i po sprawie :) Zapalenia ucha nigdy nie miala :)

Gość jagoda222
ja też swojemu dzieciaczkowi mocze uszka tzn. kapie normalnie i wiadomo ze jakaś część wody zawsze się dostanie do ucha . 9 miesięcy w wodach płodowych sa , mocza uszka i nic im nie jest :)

Gość gość
ja od samego początku zanurzałam całe dziecko w wodzie łączne z uszami i pępkiem i nic się nie działo (poz tym że pępek dłużej się utrzymywał niż powinien) Przecież dziecko przez 9 miesięcy pływa w wodach płodowych i nie rodzi się z żadnym zapaleniem ucha. ;) ale znam ludzi którzy przez pierwsze dwa miesiące nie kąpali dziecka tylko przecierali mokrymi szmatkami nie wiem w jakim celu,nie pytałam.

Gość gość
Tez moczylam od poczatku,tzn normalnie kapalam. 9 miesiecy w wodach i raptem nastepngo dnia panika bo sie zamocza? Nawet w szkole rodzenia nam mowili,ze to nie szkodzi.

Gość gość
a jak dzieciak siedzial tyle miesiecy w brzuchu to w czym siedzial? w piachu czy w wodzie? i co zyje. Co wy z tymi uszami.