Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marteczka.........

Jaki prezent "od dziecka" dla dziecka?

Polecane posty

Gość Marteczka.........

Niedługo po raz drugi zostanę mamą. Czytałam tutaj kiedyś o takim pomyśle, żeby starszemu dziecku kupić jakiś fajny prezent i dać niby od Maluszka. Myślicie, że to dobry pomysł? Bo mnie on się bardzo spodobał, tylko nie wiem do końca co miałabym kupić. Córcia ma 2,5 roczku, a urodzić ma się synek;-)) Doradźcie coś:)

Gość bez sensu pomysł
taki sam miałam kiedys ze swoimi dziećmi, 3 letni syn zapytał skąd młodszy brat miał pieniądze i jak kupił mu prezent skoro cały czas śpi a potem powiedział że jak nie ma więcej prezentów to żeby maluszek sobie poszedł gdzie pieprz rośnie :o

Gość Marteczka.........
Nie no moja chyba, aż taka niedobra nie będzie:) Ona bardzo czeka na Dzidziusia i myślę, że się ucieszy. Tylko nie bardzo wiem co by to miało być. Chciałabym, żeby to było coś super, ale znów bez przesady jeśli chodzi o koszt.

może lepiej niech pomoże urządzic pokój prezent nie bardzo mi się podoba pomysł

Gość Marteczka.........
Podnoszę temat:)

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
słaby pomysł, lepszym pomysłem bedzie jak cos kupicie dla córki od braciszka

myślę że to nie jest dobry pomysł taki brzdąc jak twój już sobie conieco w główce układa i będzie trochę dziwnie jak zacznie zadawać pytania takie jak bez sensu pomysł napisała że jak kupił skoro w brzuchu siedział, nie chodzi, nie gada itp prędzej prezent od rodziców dla starszego by ułatwić przyjście malucha do domu by się opuszczone nie czuło

Gość Marteczka.........
Liyahhhhhhh no właśnie o to mi chodzi! Żeby kupić coś dla starszej córci od młodszego braciszka:) Tylko problem w tym co by to miało być?

zależy. nasz straszak dostał prezent od maluszka i do teraz chodzi i się chwali ze to dostał od Tomaszka :) jakoś nie było pytań skąd, dlaczego, jak...był tak szczęśliwy z prezentu że nic więcej go nie obchodziło :) u nas prezentem było to co w tamtym czasie najbardziej fascynowało Franka - 3 ciuchcie z serii Stacyjkowo.

fantastyczny pomysł, ja tak samo zrobiłam kilka lat temu. jak wróciliśmy ze szpitala z braciszkiem - to od niego mala dostała upragniony pamiętnik...

sama najlepiej znasz córeczkę i wiesz co lubi i co obecnie sprawi jej największą przyjemność :)

moja córeczka wtedy miała 5 lat i bardzo bardzo pragnęła pamiętnik na hasło... ( oczywiście wtedy non stop leciały reklamy w tv wiec dokładnie wiedzialam o jaki chodzi) ... a dla twojej 2,5 roku? czy lubi barbie?

Gość masz dziecko od 2,5 roku
wiec chyba powinnas wiedziec, co lubi, czym sie interesuje. czy pomoge ci gdy napisze, ze moja corka w wieku twojej od nowonarodzonego braciszka dostala klocki z ukochana dora? byla przeszczesliwa wiec sprobuj to samo kupic twojej, moze tez sie ucieszy? ;) poza tym nie zapomnij zabrac mala do sklepu aby i ona wybrala jakis prezencik dla dzidziusia, grzechotke czy ubranko, bedzie dumna, gwarantuje :) i napewno taki gest przelamie pierwsze lody. a czy bedzie dociekac jak dzidzius kupil dla niej prezent? moze i bedzie, wtedy powiedz, ze nie wiesz jak ale wazne, ze myslal o sostrzyczce i chcial jej cos podarowac. daj spokoj 2,5-letni maluch nie bedzie dlugo nad tym problemem glowkowac ;)

Gość A to jednak fajny pomysł
Widziałam w szpitalu taka scenkę jak mama dawała 2letniej córce prezent od maluszka, to był taki komplet zabawek do kąpieli i ta mała wzięła odpakowali i ona jedną zabawkę z tego dała maluchowi z powrotem żeby się podzielić :)

Gość Moze maskotkę z ulubionej
Bajki. Moja by sie ucieszyła z puchatka i reszty

Gość Autorko, to jest rewelacyjny
pomysł. Moje starsze dziecko to synek - wrażliwiec, ale i niesamowicie temperamentny złośnik. Baliśmy się trochę reakcji synka na siostrzyczkę (różnica wieku - 3 lata i 10 miesięcy). NIe wiedzieliśmy jak zareaguje, czy będzie się buntował, będzie zazdrosny, czy nie. Zakładaliśmy opcje gorsze, bo mały specjalnie spolegliwy nie jest...;) - delikatnie powiedziane. Mały bardzo lubi klocki, marzył o dużym zestawie Lego - straż pożarna. Kupiliśmy ten zestaw jako prezent od siostrzyczki. Ja do samego porodu pracowałam, nie byłam na zwolnieniu. W dniu porodu nagle małemu zniknęłam i przez 3 dni wszyscy go zabawiali....On o mnie pytał, ale nie chcieliśmy go prowadzić do szpitala, poza tym baliśmy się jak zareaguje (nigdy w szpitalu nie był i nie wiem jak zareagowałby na to, ze on z tatą wychodzi, a ja zostaję z "nowym dzieckiem"). Jak mąż pojechał po mnie i córeczkę, to synek był u babci. Jak mąż go przywiózł to czekałam na niego z córeczką, a jak przywitał się ze mną i z siostrą to dostał ten wielki prezent od siostry. Jego reakacja przeszła moje najśmielsze oczekiwania. On małą całował po stópkach cały czas jej dziękując (a synek dostaje często niestety zabawki, jest rozpuszczonym do tej pory jedynym dzieckiem w rodzinie - również jedyny wnuk). Ten prezent był dla niego naprawdę wyjątkowy. Ktokolwiek nas odwiedzał, on podkreślał, ze dostał to od siostrzyczki. W pgóle biorąc pod uwagę charakter synka, to jak do tej pory jestem zachwycona reakcją na rodzeństwo. Synek wręcz za siostrą przepada, zabawia ją sam z siebie, a mała tylko za nim wodzi wzrokiem, śmieje się, prowokuje go do zabawy, choć ma tylko 7 miesięcy.

Gość Autorko, to jest rewelacyjny
Co do rewanżu to synek miał dla siostrzyczki smoczki uspokajacze, takie, jakie sam wybrał. Ogłosił też, że siostra może chodzić we wszystkich jego ubraniach, jakie miał:) i przyznam, ze zawsze jak jesteśmy na zakupach to on naprawdę myśli o małej nawet w drobnostkach. Przypomina, żeby kupić soczek, grzechotkę, cokolwiek. Cieszę się tym.

Gość Marteczka.........
Dziękuję Wam bardzo:) Już chyba wiem co kupić, ale chętnie przeczytam każdy pomysł, więc piszcie proszę dalej:)

niech ci bedzie ze reklamujesz swoja stronke ale potwierdze- moj lobuziak (2,5) ma wielki zestaw wlasnie drewnianej kolejki i uwielbia sie nia bawic-od kilku miesiecy to jego zabawka nr 1 wiec moze to kupisz swojemu synkowi? e elemety mozna dokupyywac i rozbudowywac -mosty tunele stacje przeladunkowe :)

Gość Kaskaaaaa
Pomysł bardzo dobry :) Najlepszą są gry edukacyjne. Zerknij tutaj: http://szkolnis.pl/gry_edukacyjne Ja ostatnio kupiłam dzieciom Grę Dobre Wychowanie i bardzo się cieszyły :) Szczerze mówiąc, to nawet mi ta gra sprawiła przyjemność, ale najważniejsze jest to, że faktycznie ta gra uczy! Dzieci dowiedziały się wielu nowych rzeczy dotyczących odpowiedniego zachowania, a wiadomo, że przez zabawę najłatwiej coś zapamiętać :)