Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZalamanamamaSzymonka5

Za duza glowka?

Polecane posty

Gość ZalamanamamaSzymonka5

Bardzo prosze o pomoc osoby, ktore spotkaly sie z podobna sytuacja. Moj 8 miesieczny synek ma 46cm obwodu glowki i 45cm obwodu klatki piersiowej. Gdy sie urodzil mial 33 cm obwodu glowki. Obecnie wazy 9kg i 300g i ma 74cm wzrostu. dodam, ze jeszcze sam nie potrafi usiasc i raczkowac. Czy mam powody to zmartwień? kolejki do neurologa sa dlugie i do tego czasu oszaleje.

Gość moja córeńka
moja córka mając 7 miesięcy miała obwód główki 45 cm, klatki piersiowej 47 waga 10,100 kg przy urodzeniu główka 36 cm teraz też ma 8 miesięcy

Gość ja2332
a od czego są strony dotyczące rozwoju dziecka? Masz tam przecież wszystkie normy podane, każdy miesiąc rozpisany pod kątem rozwoju psycho-motorycznego dziecka.

wymiarów syna nie pamiętam, ale poszedł w 11 miesięcy, wcześniej sam nie siadał i nie raczkował. Jak się go postawiło to szedł, a jak upadł po nie potrafił nawet usiąść. Każdy maluch jest inny, nie przejmuj się na zapas.

Gość rozaliaaaaaa
moj 7 miesiecy głowa 46 cm, klatka 47 cm, waga 10325g, wzrost 74 cm :-) a urodzil sie z glowka 36 cm :-) teraz ma 3 latka i jest super zdrowym chlopcem :-)