Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hłe Hłi Hła Hłe

Do wyboru jest 200zł...i...200zł co wybieracie?

Polecane posty

Gość laćkiem w twarz
cicha z wody?

Gość Olvidar
Całe 4 stówy xD

"Jest to także zagadka lingwistyczna iogólnie na kojarzenie i synteze w spójną całość różnych czasem wydawałoby się odległych elementów. A tak naprawdę opiera się na prostym triku, który w matematyce można by od biedy porównać do ćwiczeń polegających na wstawianiu działań do równania tak aby było prawdziwe" Bzdet na kiju. To nie jest zagadka lingwistyczna. Nie jest także logiczna. Nie istnieje tutaj synteza. To zagadka która w zamyśle nie miała wprowadzić w błąd. Błąd wynika z nieznajomości zapisu. Połączyłeś matematykę z kilkoma znakami (...) i samozwańczo uznałeś to za zagadkę i ciekawy przypadek. Wobec czego twoja łamigłówka potraktowana została tak, jak na to zasługuje. Połączeniem elementów tożsamych i zestawieniem ich sum w zbiory. Prościej naprawdę nie potrafię.

Gość laćkiem w twarz
"prawa własności do konkursu zostały kupione przez Tv Trwam, która wg umowy jest obecnie właściwym adresatem ewentualnych roszczeń. Tym samym poprzedni właściciel zobowiązany został do nieujawniania odpowiedzi będącej w rozumieniu prawa częścią integralną konkursu. Nie może również czerpać jakichkolwiek materialnych, bądź innych zysków z faktu posiadanej wiedzy o konkursie a także podawac do publicznej wiadomości żadnych informacji, które mogłyby być potraktowane jako sugerowanie odpowiedzi, a tym samym narażać TV trwam na straty finansowe." :(

Gość laćkiem w twarz
Jaki błąd? skoro nie znałem zapisu to można przyjąć, że nie znałem również treści "zagadki" w formie jaką by przyjęła gdybym go znał. Czyli sugerujesz mi, że postawiłem jakiś problem ale masz do mnie pretensje, że nie podałem jakimi metodami można go rozwiązać. Sory stary ale jak wybierasz się na rynek po kartofle i cebule to masz pretensje, że to wszystko nie jest matematycznie opisane w myśl teori zbiorów i żądasz żeby sprzedający udowodnili na tym gruncie iż cena jest akceptowalna bo inaczej tzn że Cie oszukują?

Przecież napisałem jasno i wyraźnie: 21:22 "To zagadka która w zamyśle nie miała wprowadzić w błąd"

"Sory stary ale jak wybierasz się na rynek po kartofle i cebule" To kupuję kartofle i cebulę. Niczego więcej. Ty natomiast wymieszałeś kartofle z olejem silnikowym. ............a wyszedł z tego pasztet i nie jest to moja wina

Gość laćkiem w twarz
Nie moja wina, że Twój zestaw narzedzi ni ezawiera klucza do rozwiązania. Ale to nie znaczy, że jest nierozwiązywalny!!! Tak jakby ktoś poprosił cięo pomoc w naprawie u siebie w domu a Ty przyleciałbyś z lutownicą, miernikiem, zestawem śrubokrętów precyzyjnych zakładając, że skoro znajomy jest debilem elektro technicznym z pewnością chodzi o jakieś urządzenie...inaczej sam dałby sobie radę:P

Gość laćkiem w twarz
No Ciebie jakoś jednak wprowadziła w błąd...choć nie miała zamysłu

Gość laćkiem w twarz
"To kupuję kartofle i cebulę. Niczego więcej. Ty natomiast wymieszałeś kartofle z olejem silnikowym." Jako sprzedawca moge wystawić na stoisku co chce;) A że wziąłeś olej silnikowy za maślankę nie wynika z mojej niewiedzy tylko z Twojej:)

Gość HMS Petard
Doszedłem do wniosku, że traktowanie demagogii nie prowadzi do konstruktywnych wniosków... Widzę, że jesteś człowiekiem ciekawym świata, rozkminiającym wszystko na czynniki pierwsze. Takich ludzi lubię najbardziej. Ich ciekawość norm rządzących tym padołem jest zdrowa, równocześnie NIE BĘDĄC pozbawiną podstaw poznawczych. Niewielu jest takich jak Ty- toteż wyjaśniam bardziej konstruktywnie: Połączenie normatywnych zasad kombinacji prowadzi często do normalnych ( w pojęciu ) wniosków. Zastosowanie kombinacji norm: aktywnej, tożsamej i odwrotnej dąży do BŁĘDU. Jedna kombinacja pozwala uporządkować normatyw. Chcesz klasyfikować normy chcesz tworzyć zagadki? Zastosuj prawidłowy klucz, umożliwiający jej rozwiązanie. Liczba tożsama jest elementem w matematycznym znaczeniu. Nie może być ona jednak elementem logicznej ( z punktu widzenia elementów ) układanki wraz z elementami zbędnymi z matematycznego punktu widzenia. Każdy, kto układa algorytm wie, co stanowi bazę. Wie co jest dopełniaczem ( pojęcie przypadku jest nieprzypadkowe ). Dopełniacz traktuje się marginalnie, co nie zmienia faktu, że ma swoje miejsce. Jeśli chcesz można nim zastąpić niemal wszystko. Kombinatoryka stosowana opiera się jednak na łączeniach elementów. Dozwolone jest niemal wszystko, chociaż wynik nie musi być jednoznaczny. Kombinatoryka z elementami logiki. Chcesz związku z powyższym? Nieświadomie zastosowałeś algorytm mieszany z elementami tożsamymi, Rozwiązanie podałem biorąc pod uwagę wszystkie potencjalne zmienne. Tak to ująłem w zapisie matematycznym, aby uwzględniając jej zapis pozostawić miejsce na tzw. odchyłki tożsame, bo jedynie taki da się jako tako zapisać. Wszelkie składowe stanowią DOKŁADNY opis jedynej możliwej odpowiedzi na zadany przez ciebie temat. Nie ma innej odpowiedzi i wszelka demagogia tego nie zmieni. Jeżeli życzysz sobie inny zapis to służę pomocą. Zmienne można także zapisać wszelim zapisem matematycznym...a przy odpowiedniej znajomości językaowej- zastosować inwersję, która prowadzi do mieszanki elementów tożsamych-równoległych z zastosowaniem prostej metodyki translatora... P.S. Normy obyczajowe nakazują pisać do mnie wtedy, kiedy jestem na forum. Myśl zasady, że nieobecni głosu nie mają jest tu najbardziej prawidłowa. Jeżeli jesteś kim jesteś...a(...) TEMAT nie jest ci obcy...(...)... ....napisz do mnie: klaudyna14101@wp.pl

Gość klaudyna?...WTF...??
No i tu nie mogę nie zgodzić się z Tobą bo nie mam pojęcia o czym piszesz:) W jakiej kategorii tym banem Cie nagrodzili?

Gość czwórka bez sternika,
Teraz już rozumiem skąd to i takie oburzenie:D Bym wiedział, że jesteś(cie) odpowiednikiem kryptologów z Bletchley Park na kafeterie to bym nie szarżował tak desperacko;)