Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psepset-ka

SYNDROM DDA????????????????????????

Polecane posty

Gość psepset-ka

jestem DDA. od roku jestem w zwiazku z chlopakiem. Od zawsze szukalam faceta ktory bedzie 100% abstynentem- pewnie przez moje dosaiwdczenia z ojcem naduzywajacym alkoholu. Panicznie boje sie, ze trafie na faceta ktory bedzie alkoholikiem. Przeciez nie mieszkam z nim. Nie wiem co robi w domu. Ile pije...

Gość sdfasdfadfg343515
ile masz lat ?

Gość psepset-ka
moj wiek ma jakies znaczenie? wiem, powiecie ze jestem dziecinna... ale przezylam piekło w zwiazku z uzaleznieniem mojego ojca.Poza tym wydaje mi sie ze historia lubi sie powtarzac, ze DDA podswiadomie wybieraja alkoholikow... :(

Gość psepset-ka
pomoze ktos?

Chętnie pomożemy, tylko w czym? Bo nie opisałaś jaki jest Twój problem.

Gość psepset-ka
jak pozbyc sie lekow? jak dobrze wybrac ojca dzieciom, towarzysza zycia?

Gość sdfasdfadfg343515
Jak masz na imie ?

Gość xsdcvftygbuhn
Ester Goldbaum- dokładnie- dda, adhd, wszystkie dys i wiele innych, ciekawe ile jeszcze takich bzdur wymyślą...

Gość psepset-ka
ok, wymysl psychologow. a nie zauwazyliscie dziwnej prawidlowosci w spoleczenstwie- dziadek alkoholik,ojciec, potem mąż....blędne koło. WYdaje mi sie ze podswiadomie czlowiek moze przyciagac osobe podobna do ojca,..

Gość mądralla
to jak się trafi alkoholik yo pogonisz🖐️

Gość oooooo0929292929
ja mialam ojca alkoholika ...ale meza wybralam niestety na podobienstwo mamy ..z ktora tez mialam niezaciekawie w dziecinstwie...

Gość psepset-ka
pogoni? i z takim zalozeniem mam zakladac rodzine? :P

@psepset-ka 1. Pozbyć się lęków? Jakich lęków? 2. jak dobrze wybrac ojca dzieciom Zobacz jak odnosi się do innych dzieci (najlepiej w rodzinie) i zobaczysz. Jak lubi i się z nimi bawi - ok. Jak denerwują i przeszkadzają mu - nie jest kandydatem na ojca dzieci. Ale może z czasem się zmienić, tylko pytanie ile mu to zajmie. Ja poczułem gotowość do ojcostwa w wieku ok 27 lat. 3. Towarzysz życia Napisałaś, że abstynent. To jest jakiś pomysł. Tylko pytanie - dlaczego jest abstynentem. Bo jeśli jest niepijącym alkoholikiem - to może przestać być abstynentem. Ale poza piciem (co łatwo sprawdzić, weź go raz na imprezę gdzie jest pełno wódki - zobaczysz czy pije na umór czy umie szybko przestać po kilku), jakie cechy ma mieć? Czy wiesz jakiej szukasz osobowości?

Gość s.o.s
jajo

Gość sdfasdfadfg343515
pierwsze imie twojego imienia ?! Powiem Ci wiecej...

Gość s.o.s
psepsetka a ja cię rozumiem i twoje obawy to nie wymysł psychologów facet..dobrze się kamuflował a potem podpijał a po 10 latach juz było jasne alkoholik!

Gość fgh
Hej jestem DDA u mnie to się objawia min tym że nie mogę przełknąć alkoholu -od razu zbiera mi sie na wymioty. poza tym standardowo :poczucie gorszości, niepewność siebie co do chłopaka Sprawdż go w każdej sytuacji - ja z moją pierwszą miłością mieszkam od 8 lat (od matury) i tylko tak można poznać człowieka czy w sytuacjach kryzysowych nie zachowa sie jak cham. To że chłopak nie pije to fajnie - znaczy że umie się bawić bez

Gość s.o.s
do mnie długo to nie docierało

Gość psepset-ka
wlasnie,... kurcze, on wie ze jestem uczulona na tym punkcie. Moze sie kamuflowac, moze mnie oszukiwac. Oczywiscie do tej p[ory na klamstwie i zadnej machloi go nie zlapalam. Rok temu bylismy na weselu- wstawil sie, nie chce tez usprawiedliwiac ale wesele to chyba nie ejst najlepsze miejsce na trzezwosc. Wole dmuchac na zimne.... Macie jakies pomysly jak goscia przetestowac? gdybysmy mieszkali razem sprawa bylaby prostsza...

Gość fgh
polecam meetingi DDa jak masz w mieście, psycholog na NFz - mi nie pomógł , rozmawiaj z chłopakiem powiedz mu o swoich lękach i zobacz co on na to . Jak wyśmieje - to dzieciak jeszcze i nie wiadomo co zniego wyrośnie...

Gość wcdwedswxdsxfcawse
a nie moglaś kurde napisac ze DDA to dorosłe dziecko alkoholika znam dziecko ADD i jakos mi sie z toba pokreciło i nie mogłam skumac o co biega

Gość Fajny Facettttt
Poznałem taką jedną dziewczynę z podobnym problemem co Ty i twierdze, że jesteście głupie laski :O Ona zerwała ze mna kontakt po tym jak wróciłem po paru piwkach od kolegów i byłem wesoły jak rozmawiałem z nią przez telefon. Nigdy nie pije sam niczego z alkoholem tylko czasami w towarzystwie i zawsze zachowuje się dobrze , nie awanturuje, alkohol dziala na mnie dobrze . Ona pewnie myślala, że będę jak jej stary z patologi i będę pił codziennie nawet w domu i ją bił. Głupie jesteście bo możecie stracić przez to wartosciowych facetow, ja nie przebacze jej, nawet jakby teraz chciała, trafi na krypto alkoholika i sama zobaczy.

Gość psepset-ka
wlasnie nie wiem czy nie pije. Bylismy na wyjezdzie- fuknal sobie piwko i to wszystko. Juz mi sie to nie podoba, a wiem ze zachowanie jest chore z mojej strony. Mam troche wypaczoną psychike przez trudne dziecinstwo, ale zawsze marzylam o facecie ktory bylby abstynentem. Bo w mojej rodzinie to alkohol byl zrodlem wszelkiego zła... kurcze, sama nie wiem jak wypośrodkowac- miec oczy szeroko otwarte, byc ostrozna i w razie W zwiewać gdzie pieprz rośnie, ale z drugiej strony nie chve robic z igiel widel.

Gość fgh
Fajny facet ---ty nie wiesz jak to jest nie spać w nocy bo ojciec z siekierą lata po domu i cię zabije , wygania na mróz ... nie dziw się że nadwrażliwe jesteśmy

Gość psepset-ka
fajny facett-> na szczescie nigdy nie zrozumiesz jak to jest byc czlowiekiem po przejsciach, jakie pieklo czlowiek przezyl ile lez bylo wylanycyh przez % :(. Czuje sie skrzywdzona przez ojca, wiem ze wypaczyl mi psychike swoim alkoholizmem...

Gość psepset-ka
fgh- dokladnie :( fgh-> a jak Twoja ghistoria? znalazlas kogos?

Gość fgh
ja dopiero po kilku latach zaakceptowałam to że facet musi wypić piwo do meczu (sama też zaczełam) albo uwalić się w trzy dupy i odreagować stres

Gość psepset-ka
fgh-> chyba nigdy nie dojde do takiego poziomu.. dzieki za dobre slowo :)

Gość s.o.s
mój pije w domu i ukrywa w garażu w różnych miejscach, w pokojach ja nie mam czasu kontrolować nie rozmawiam o tym wieczorem jest kompletnie pijany, rano wstaje do pracy, mocne perfumy, wraca słodki..i znów po kryjomu chla odchodze od niego, nie mam zamiaru życ z patologią