Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psepset-ka

SYNDROM DDA????????????????????????

Polecane posty

Gość fgh
mam kogoś od 8 lat :) co prawda też chłopak skrzywdzony (bo matka nigdy nie kochała ...) i tak sobie bidulki dwa się pocieszamy - ja go przytujam i dbam o niego a on mi zapewnia bezpieczeństwo i spokój :)

Gość zelowka
Psepsetko, może zanim sie z kims trwalej zwiążesz, a potem go zamęczysz podejrzeniami, udaj sie na terapię. I zapewniam cię, że DDA to nie jest wymysł psychologów.

Gość :):):):):)
jA JESTEM NIEZDIAGNOZOWANĄ dda (bo po psychologacg chodzic nie bede) i kij tam. Podoba mi sie alkoholik, kuźwa.

Gość psepset-ka
to ktos na forum azwal DDA wymyslem psychologow :(. Ja faktycznie widze u siebie zachowania potwierdzajace ten syndrom :(

Gość psepset-ka
chyba poczytam na poczatek troche na ten temat... najgorsze ze mam 25 lat i nadal sie tego wstydze. za kogoś :(

Gość fgh
Psepsetko dobrze ci radzą mój chłopak też miał w pewnym momencie dość że ciąglę mówię: "jak zaczniesz pić to koniec z nami" - i nie chodziło o to że chciał pić po prostu nie chciał takich warunków stawianych wtedy zaczęłam chodzić na meetingi i trochę pomogło ... po tem ojcec zmarł na marskość znowu przez rok miałam doła a potem nie wiem jak ale wszystko samo z siebie się ułożyło i jestem zadowolona (wzgdlędnie z życia i tego życzę wszystkim DDA

Gość psepset-ka
dzieki fgh. Naprawde dzieki za dobre slowo...:)

Gość psepset-ka
fgh-> ile masz lat?

Gość psepset-ka
i jak wygladaja takie meetingi? bardzo proszę napisz coś na ten temat ;)

Gość zaczynasz
też jestem ale ddd będziesz sie całe zycie bała taki psi los czym skorupka za młodu nasiąknie...

Gość fgh
też mam 25 lat :) to wygląda tak że wszyscy siedżą w kółku najpierw się modlą (taka specjalna modlitwa o siłę - niewiele ma wspólnego z kościołem) trezymając za rękę, potem kierrujący omawia krok przerabiany w tym miesiącu (np. wybaczanie osobom które nas skrzywdziły - program 12 kroków jest oparty na programie alkoholików - tylko trochę zmodyfikowany) pytają się czy jest ktoś nowy i musisz powiedzieć jak się nazywasz później ludzie opowiadają sobie - z własnej woli - jakieś refleksje z tygodnia - raczej unika się złych wspomnień z dzieciństwa - nie przytacza dokładnych historii tylko takie ogólniki

Gość fgh
ludzi jest zazwyczaj mało - ja byłam w dużym mieście i było góra 12 osób , wszyscy są mili ale nie natarzczywi , można się napić herbaty kawy :)

Gość psepset-ka
podnoszę.. może jeszcze ktoś się wypowie..

Gość takijeden,
"a nie zauwazyliscie dziwnej prawidlowosci w spoleczenstwie- dziadek alkoholik,ojciec, potem mąż....blędne koło." nie każdy wpada w błędne koło alkoholowe, mój pradziadek był alkoholikiem, dziadek, ojciec, ja nie znoszę alkoholu, a opcja, że znajdę sobie... no w moim przypadku kobietę pijaczkę, lub opcja, że moje dzieci będą pić - też odpada, ponieważ nie mam w planach zakładania rodziny