Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aurelia333

wywolanie laktacji w 3 miesiacu ciazy

Polecane posty

Troche wstydze sie mojego pytania...sytuacja wyglada nastepujaco: Jestem w 14 tygodniu ciazy, wszystko przebiega prawidlowo. Ciesze sie, ze rosna mi piersi, brodawki sutkowe nabraly ciemniejszego koloru. Moj maz rowniez zadowolony jest ze zmian jakie nastapily w mojej figurze. Ostatnio piescil moje piersi i possal lekko... Nasunelo mi to na mysl pomysl o wczesniejszym wywolaniu laktacji- juz teraz. Co o tym myslicie? Czy jezeli bede np. 4x dziennie uzywala laktatora uda mi sie szybciej wywolac laktacje ? Czy moze byc to szkodliwe dla bedacego jeszcze w brzuszku maluszka? Znajoma karmila podczas ciazy drugie dziecko i bylo wszystko ok.

ale po co? dotykanie, drażnienie brodawek sutkowych może powodować skurcze macicy i prowadzić do przedwczesnego porodu. urodzisz to wtedy będziesz walczyć z laktacją. po co wcześniej?

Gość a po co ci to
zwariowałaś??? chcesz zaszkodzić dziecku w ogóle to nie wiem czy to jest realne ogólnie jak jest się w ciąży i pojawi się przed porodem siara to lekarze nie każą nic z tym robić nie odciągać a ty sobie chcesz laktacje wzbudzić w 14 tyg ciąży???

Gość dziwię się znów
laktacja sama się rozpoczyna,po porodzie ,hormony dają sygnał do mózgu i natura sama to reguluje co ty wymyslasz dziewczyno?

OK, to chyba zle forum na takie pytanie. Dla mnie jest to taki rodzaj fetyszu...Mam znajoma, ktora wywolala laktacje bez zachodzenia w ciaze jej piersi uzyskaly naprawde na urodzie. Wyproznia mleko dwa razy dziennie laktatorem lub urozmaica igraszki w lozk ze swoim chlopakiem.

Gość Błagam Cię !
Znajoma ( o ile nie wymyślona ) teraz we własnej obronie na forum nie była w ciąży, a ty jesteś i tu jest różnica.

Gość junn
karmienie powoduje wydzielanie oxytocyny a to z kolei może wywołać skurcze. Nie porównuj matki karmiącej podczas ciąży starsze dziecko do chęci wywołania laktacji z powodów erotycznych.

Seks, pieszczoty i orgazm powoduja rownniez wydzielanie oksytocyny- nie stanowi to ryzyka. Sa kobiety karmiace drugie dziecko bedac w ciazy...

Gość rób jak chcesz
najwyżej będziesz chodzić na cmentarz a co tam laktacje se wywołaj a może chcesz się dowiedzieć czy rzeczywiście zaszkodzisz dziecku?? bo masz jakiś cel??

Gość junn
ale może stanowić ryzyko jeśli coś zacznie się dziać. Jakby nie było często sie zdarza że w pewnym momencie seks jest zabroniony z powodu zagrożenia przedwczesnym porodem. owszem kobiety karmią dzieci w ciąży ale ich laktacja jest zazwyczaj już ustabilizowana i nie ma wydziela się już tak duża ilość oxytocyny jak po porodzie. Same pieszczoty piersi i seks a sztuczne wywołanie laktacji to chyba jednak dwie różne rzeczy. ale dla ciebie jak widać od dziecka ważniejszy jest fetysz. Po co w ogóle pytasz skoro i tak wiesz lepiej? Proponuję rozmowę z ginekologiem na ten temat. Lepiej się upewnić a nie zakładać że skoro inni mogą to ja też.

Gość przed wywołaniem
przed wywołaniem laktacji skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każde wywoływanie laktacji zagraża życiu twojemu i dziecka życzę powodzenia na rozmowie i mocnych argumentów

Gość junn
Proszę tu masz informację na ten temat: "Witam! Już wkrótce po raz trzeci zostanę mamą. (...)Dlatego teraz już się obawiam (śni mi się często że dziecko nie chce mojej piersi) i zastanawiam czy mogę jakoś rozruszać laktację przed porodem? Wiem że po urodzeniu należy jak najszybciej przystawić oseska do piersi i potem robić to często, ale czy mogę np. w 38tc (obie córki urodziłam w 38 tygodniu ciąży) jeszcze przed porodem pić herbatkę na laktację lub zażywać Lactinatal. Z góry dziękuję za odpowiedź." Odpowiedź Doroty Szatkowskiej Doradcy laktacyjnego "Witam Panią! Herbatkę laktacyjną może Pani popijać - smacznego, ale z całą pewnością nie zdoła Pani rozkręcić laktacji przed porodem ;) Dopóki łożysko nie jest w całości urodzone, dopóty hormony blokują produkcję mleka. Zatem daremny trud ;) Co więcej - gdyby którejś z mam przyszło do głowy (Pani na szczęście o tym nie wspomina) stymulowanie piersi laktatorem przed urodzeniem dziecka, to jest to po prostu niebezpieczne, gdyż może wywołać poród przedwczesny, a laktacji nie wywoła z całą pewnością. Pozostaje zatem czekanie i gdy tylko maluszek będzie po naszej stronie, pilnowanie by jak najczęściej i prawidłowo ssał pierś.(...) "

Gość amagerdonn
Dasz possać ? Heh

Jak lezalam na patologii ciazy,nie kazano dotykac brodawek,a nawet brzucha,zeby nie wywolac przedwczesnych skurczy...

Gość kafeterkaa włoska
no idiotka nic więcej laktacje dla fetyszu to sobie wywołuj jak w ciązy nie bedziesz i idź do kościoła jak jestes wierząca i o rozum się pomódl

Gość Niemiecnrwu
Jest jedno niwmieckojezyczne forum dotyczące indukowanej laktacji i seksualnym aspekcie mleka w piersiach. Poszukaj w Google o stillbeziehungen.tk jeśli nie znasz niemieckiego jest wiele o tym po angl. Życzę powodzenia!

Gość Lady Maverick
i na co ci ta laktacja???? Ludzie to maja z garem!

Gość chorreeeee
tylko cyce w glowie

Gość dotoressssa
Na skutek ssania piersi wydzielane są małe ilości oksytocyny wywołujące czynność skurczową macicy, porównywalną z tą, jaka występuje podczas stosunku płciowego. Zatem, w prawidłowo rozwijającej się ciąży, nie zwiększają ryzyka poronieniem.