Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina30.

znacie lekarza, który bez problemów daje skierowanie na cc - WARSZAWA

Polecane posty

Gość ewelina30.
ile osob tyle opinii - ale ja nie oczekuje pochwal cc czy zlorzeczen na sn ja tylko chcialam prosic o namiar na lekarza, ktory w takiej sytuacji, w jakiej ja jestem, nie zmusza do porodu naturalnego

Gość ewelina30.
katia - jestes z wawy?

Gość katiakatia
Niestety kochana, jak bym była z wawy to bym Ci już dała namiary:) musisz szukac, ale masz malo czasu, a lakarze niestety bywają cwani i moga chciec zarobic.. a z tym Twoim nie ma dyskusji ? Spawa już przegrana?

Gość o matko......
ludzie dokształccie sie-jak robia cc to nie tna na brzuchu!!!!mialam cc polroku temu w brodnoswkim.nie mialam wskazan.nie chcialam rodzic sn,powiedzialam to lekarzowi na usg polowkowym i uwzglednil moja sugestie. ale tak jak tkos tutaj napisal-dizisaj jest inna technika ciecia,niz kilkanascie lat temu i macica po roku jest juz zregenerowana.tak wiec mozna rodzic sn. i pierwszy porod cc z powodu zlego ulozenia dziecka nie jest wskazaniem do cc.tylko stale problemy zdrowotne matki(chory kregosluo,padaczka,)sa STAŁYM wskazaniem do cc.rozmawialam o tym z ginem.

Gość katiakatia
no ok, ale autorka nie chce SN - chce cesarkę... jej decyzja i nam nic do tego.. nas spytała tylko czy znamy lekarza a nie czy ma wskazania czy nie.

Gość o matko......
ale ja wiem,ze nie chce sn.i ja rozumiem chociaz rodzulam tylko raz i przez cc.jakby bylo takie wskazanie to lekarz na pewno by jej wypisal.bo nie chcialby ryzykowac prokuratura i procesem.

Gość h56j6u
Autorko ja bym ci radziła od razu iść do jakiejś kliniki i zrobić cc na życzenie. Dlaczego? Bo nawet z zaświadczeniem i skierowaniem cc w Polsce nie masz ŻADNEJ pewności, że ci te cc zrobią bo o tym czy będziesz miała cc czy sn i tak decyduję lekarz dyżurujący w szpitalu a wierz i wielu z nich nawet nie patrzą na zaświadczenia.

Gość h56j6u
a wierz mi*

Gość prosze,przeczytaj sobie o
porodzie po przebytym cc,nigdzie nie ma mowy,ze do 2 lat to robia juz cc.m.in blizna musi miec mniej niz 2mm.sprawdzal twoj gin to u cibie?poczytaj,jakie badania musisz miec.bo moze twoj lekarz olal cie,po prostu: http://www.ptmp.pl/png/png1z1_2008/png11-3.pdf

Gość game off
h56j6u- jak to nie ma pewności? a gdybym zjawiła się na porodówce z papierem że mam padaczkę to tez podważą? na jakiej podstawie? przecież nie jest w stanie poznać czy to lewizna czy na prawdę masz tę padaczkę. nikt nie będzie ryzykował!

Gość h56j6u
Ja trafiłam na porodówkę ze skierowaniem na cc, cc mi nie zrobiono bo lekarz dyżurujący powiedział mi to co napisałam, ostateczna decyzja należy do niego czy sa wskazania czy nie. I cesarki nie zrobili.

Gość alojzy wilkolak
Ewelina Szpital Madalinskiego,tam lec do lekarza na wizyte i wez skierowanie do ordynatora dr Roberta Adamowicza na konsultacje w sprawie cc. U mnie ordynator wyrazil zgode na cc ,28miesiecy po cc. Uwaga,ordynator przyjmuje tylko w poniedzialki i chyba 2godziny i sa do niego tlumy. Moje cc bylo planowe w 39tc.Corka ma 5miesiecy Szpital polecam.

tak decyzja o cc nalezy do lekarza poloznika. a sprawdzic bardzo latwo moga czy ktos jest chory czy nie.bo przeciez maja swoich lekarz,ktorzy moga przebadac ciezrna i bedzie wszytsko wiadome. do tego nie jedzie sie na cc z bolami i z papieram,tylko trzeba wczesniej isc do szpitala z dokumentacja medyczna i zaswiadczniem i umowic sie na zabieg.bo w kazdym szpitalu rozpisuja grafi na kazda operacje(nie tylko na cc).

dziwne,slyszalam ze ordynator na madalinskiego to zwolennik porodów sn... do tego omijaj szpital na karowej i na zelaznej.tam to dopiero jest horror.oni preferuja tylko poordy sn.stanie sie cud,jak zrobia komus cc.

Gość game off
i tu się mylisz-owszem, jesli masz skierowanie na cc od okulisty to moga to zweryfikować, po prostu zbada Cię ich okulista, ale jeśli np. masz wypisaną dyskopatię to tego nie idzie sprawdzić bo rtg zrobić ciężarnej nie mogą ( a tylko tak można by to podważyć) i co ?:P nalezy załatwiać papiery na schorzenia nie do sprawdzenia

Gość alojzy wilkolak
rany,Ty juz za mc rodzisz? To koniecznie zadzwon tam dzisiaj. Mi skierowanie na konsultacje wydal dr Mołczun. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5190111 i wejdz na link,masz namiary do szpitala

Gość h56j6u
Na cc byłam umówiona w szpitalu wcześniej, uzgadniałam to z ordynatorem. Niestety gdy przyszłam na podany termin ordynatora nie było a lekarz dyżurujący powiedział, że to on decyduje jaki poród się odbędzie. Miałam przodujące łożysko a także przeszłam przed ciążą operację na macicy. Do tego dochodził konflikt serologiczny a jednak kazano mi rodzić sn. Dziecko całe szczęście urodziło się zdrowe ale mi trzeba było usunąć macicę. Niestety lekarz konsekwencji żadnych nie poniósł i z tego co wiem w dalszym ciągu każe kobietom rodzić sn.

Gość game off
czy konflikt serologiczny jest wskazaniem do cc?

Gość alojzy wilkolak
Tez tak slyszalam.I balam sie tej konsultacji jak cholera.Na szczescie sie udało :) Ale dziewczyna,ktora byla 7lat po cc musiala rodzic sn.

o to ciekawe, bo mi gin mówił, ze absolutnie, dostajesz zastrzyk i po sprawie aj i weź tu bądź mądry

Gość game off
no to jest czy nie jest? bo ja akurat mam rh- a mój facet rh + i chętnie bym się podpięła pod to wskazanie do cc;) zna się ktoś?

Gość h56j6u
Mój lekarz mówił że nigdy nie kazał rodzić natoralnie kobiecie u któreh u dziecka wystąpił konflikt serologiczny. W wielu artykułach w internecie jest takie samo zdanie.

Gość game off
ciekawe...czyli mam szansę "wymusić" cc na tej podstawie?

Gość h56j6u
Możesz spróbować, choc jak widzisz to zalezy od lekarza.

a widzisz, to ciekawe moja koleżanka dwójkę dzieci urodziła mając konflikt, dzieci ok, tylko po 1 porodzie dostała immunoglobulinę, po 2 chyba też, bo już nie pytałam

ależ to czy u dziecka wystapił konflikt raczej zbadamy dopiero po porodzie, wcześnie nie ma chyba szans, jedynie usg czy wsio ok

Gość game off
no ale ama widziałaś że we wskazaniach do cc jest jak byk konflikt serologiczny...czyli wystarczy ze matka jest rh- a ojciec rh +- na to wychodzi

no tak, w tym artykule tak, ale pierwszy raz spotykam się z taką opcją szczerze powiedziawszy