Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psepset-ka

DOROSŁE DZIECKO ALKOHOLIKA

Polecane posty

Gość psepset-ka

jestem DDA. od roku jestem w zwiazku z chlopakiem. Od zawsze szukalam faceta ktory bedzie 100% abstynentem- pewnie przez moje dosaiwdczenia z ojcem naduzywajacym alkoholu. Panicznie boje sie, ze trafie na faceta ktory bedzie alkoholikiem. Przeciez nie mieszkam z nim. Nie wiem co robi w domu. Ile pije... MAM 25 lat.wiem, powiecie ze jestem dziecinna... ale przezylam piekło w zwiazku z uzaleznieniem mojego ojca.Poza tym wydaje mi sie ze historia lubi sie powtarzac, ze DDA podswiadomie wybieraja alkoholikow... wolę dmuchac na zimne, ale nie chce kogos zameczac podejrzeniami... :(

Gość Żeberko
Wychodzi na to, że w tym kraju wszyscy są DDA

Gość psepset-ka
niektorzy niestety są...

Gość Żeberko
No to masz na co zwalać swoje niepowodzenia życiowe.

Gość Żeberko
Ale bardzo ostatnio popularne.

no tak jest niestety ze DDA wybieraja jako partnera osobe z nalogani - taki podswiadomy schemat. dzieci DDA przymuja 3 p[ostawy - zalezy ktora ty przyjelas . Masz za soba terapje DDA - czy tak na wlasna reke sobie pomagasz . Jedno wiem mam paru znajomych - ludzie na stanowiskcah ze hooo! - dzieci DDA czesto robia kariere - lecz wszyscy sa po rozwodach , nie potrafia mieszac z kims - jak sami mowia jak jest dobrze to trzeba to spieprzyc.

Gość psepset-ka
kotka-> co proponujesz? wlasciwie chyba nie mam az tak wielu cech DDA. Ale jestem panicznie przerazona ze w doroslym zyciu trarfie na mezczyzne podobnego do mojego ojca. Panicznie trudno mi zaufac. Jestem ostrozna, probuje wybadac jaki jest MOJ mazczyuzna, ktory poki co probuje uchodzic za ideal, a wiem ze tak naprawde nie poznam gio poki razem nie zamieszkamy. Nie chce tez zadreczac faceta swoimi obawami, oskarzeniami ... :( boje sie ze utrudnie mu zycie.. macie pomysl na co byc szczegilnie uczuloną? wiem ze abstynentow w tym kraju jak na lekarstwo........

Gość psepset-ka
podnosze, moze ktos poradzi..

Gość deszczowa piosenka 24
może dobry terapeuta od dda albo terapia grupowa

Gość stella...
spotykałam się z chłopakiem który był DDA. zauważyłam że tacy ludzie- chyba tylko faceci lubią alkohol.. mój eks lubił sobie wypić, zawsze na imprezach sporo pił :(

Gość Żeberko
Znam facetów którzy nie są DDA. Też lubią wypić!

Gość psepset-ka
ja akurat w ogole nie piję... więc to chyba nie jest reguła. mój ojciec z kolei wychowal sie w rodzinie w ktorj alkohol praktycznie nie istnial, wiec nie wiem od czaego alkoholizm zalezy.