Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzęsę się jak galareta

niskie beta hcg 6tc

Polecane posty

słuchajcie 16 marca miałam ostatnią miesiączkę 8 maja robiłam beta hcg wyszło mi 295,8 u/l lekarka nastraszyła mnie, ze jest za niskie, może ciąża nie rozwija się prawidłowo, albo poza macicą. Nie może zrobić usg bo nie ma sprzętu, który by coś wykrył, mam w piatek zrobić jeszcze raz test żeby sprawdzić czy wzrosło. Dzwonię do innego lekarza-podobno dobrego, ale nie odpowiada, ale może któraś z was miała podobnie? Czy to naprawdę tak źle wróży? uspokójcie mnie troszkę

Gość millliiiiii
bardzo niska beta niestety ale może nie wszystko stracone

Na pewno dobrze daty napisałaś? Bo jak 8 maja robiłaś to powinien być już gdzieś 8/9 tydzień nie 6.

Gość badanie powinnaś
powtórzyc po 48 godzinach i nie stresuj się na zapas- może owulacja Ci się przesunęła albo do zapłodnienia doszło później

Gość Fifarafffa
Spokojnie. Zrób sobie po 48 lub 72 godzinach. Zobaczysz czy przyrasta. Tutaj masz normy: tydzień od ostatniej miesiączkimlU/ml 35 - 50 44 - 426 519 - 7,340 61,080 - 56,500 7-87,650 - 229,000 8-1225,700 - 288,000 13 -1613,300 - 254,000 Twoja ciąża może być młodsza niż 6 tyg, bo może owulacja Ci się przesunęła o kilka dni. Martwić się będziesz jak nie będzie żadnego przyrostu.

Gość junn
dokładnie tak. powtórz jutro betę i będzie jasne. Najważniejszy jest prawidłowy przyrost. W ciągu 48godz. powinno być co najmniej 66%.

Gość mamam27
no jedyna szansa że miałaś owulacje jakąś dziwną i ciąża jest dużo młodsza niż z terminu @ - ja 3 lutego miałam ostatnią @ a 27 dni później beta była 220...

Gość adzia1982
u/l taką miarę miałaś?a to nie przelicza się na mlU/ml...przelicz może będzie wyższa

Gość junn
tu masz normy przy u/l. Tygodnie liczone od zapłodnienia. 1 tydzień10-30 U/l 2 tydzieńdo 100 U/l 3 tydzieńdo 1000 U/l 4 tydzieńdo 10000 U/l 5-12 tydzieńdo 290000 U/l 12-16 tydzieńdo 53000 U/l 29-40 tydzieńdo 60000 U/l

Dziękuję dziewczynki. Przed chwilą wróciłam ze szpitala, zrobili mi usg. Doszło do poronienia, już jakiś czas temu prawdopodobnie, bo macica czysta, w przydatkach nie widać, by się rozwijała pozamaciczna. Nie tym razem... pozdrawiam serdecznie i dziękuję za miłe słowa.

Gość adzia1982
prZykro mi :(

Gość mamam27
współczuję ale poronienie bez krwawienia itd? hmm dziwne

krwawię cały czas od 19 kwietnia, raz słabiej raz mocniej. Dzisiaj 12 maja i nadal to nie przechodzi

Gość junn
A u lekarza z tym krwawieniem byłam?