Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życie zmusza

w piątek wyjeżdżam na stałe zagranicę - i trochę się boję

Polecane posty

Gość życie zmusza

zostawiam wszystko za sobą... rzuciłam pracę (za marne grosze 1800 zł) mam oszczędności... jadę sama myślicie że może być ciężko? jezdżilam już do pracy we Francji - znam francuski dobrze nie mam nic mam przyjaciół we Francji - nie liczę na nich złożyłam cv przez internet w pon mam rozmowę fabryka czekolady... pod Paryżem

Gość życie zmusza
na pewno byliście w takiej sytuacji...

Gość dskjdskkdkksdkdskdsdsjdsjdjs
jestem w niemczech, juz drugi rok. Za cholere nie moge sie tu odnaleźć, ani zaklimatyzować. Za miesiać wracam do PL-na stałe. Nie mam na oku żadnej pracy, ale wierzę, że coś znaję. Cieszylabym się nawet z ych "marnych" 1800zł. Na obczyźnie bardzo ciężko się żyje... powodzenia.

Gość szz
Moja kuzynka wyjechała sama do Norwegii i też było jej ciężko. Na początku bardzo tęskniła, brałkowało jej rodziny i przyjaciół, nie miała z kim wyjść na spacer. Rzuciła się w wir pracy, bardzo szybko nauczyła się języka ale było widać że jest jej ciężko, czasami na skype jak z nami rozmawiała szybko się rozłączała zeby sie tylko nie rozkleić. Jest tam juz 3 lata, schudła, wypiękniała, kupiła samochod i wydaje sie być zadowolona, ułożyła tam sobie życie. Kwestia czasu, i ty się przyzwyczaisz. Wiem że to troche chamskie o tym wspominać, ale mam do sprzedania kamerkę internetową, mogłaby ci ułatwić kontakt z najbliższymi. http://tablica.pl/oferta/kamerka-internetowa-logitech-webcam-c100-ID13DC5.html#849181ef;r:2;s:

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaczek
ja uważam,że za granicą jest lepiej.... sama mam nadzieję wkrótce wyjechać. a jak ktoś myśli,że znajdzie pracę w pl po powrocie z zagranicy,to niestety,ale się rozczaruje. nawet w warszawie jest bryndza z pracą ogromna,umowy śmieciowe i zarobki skandaliczne :-O

Gość iceberg
nie masz sie czego obawiac, przeciez nikt za toba granicy nie zamknie wiec jak stwierdzisz ze emigracja jest nie dla Ciebie to po prostu wrocisz i tyle...

Gość iceberg
kasiaaaaaaaaaaaaaaczek a mozesz powiedziec w jakim zawodzie szukalas pracy i czy masz doswiadczenie itd dzieki

Gość fhfgh
kasiaczek . nie przesadzaj. jak ktos jest dobry to i sobie dobrze radzi w polsce!