Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uważajcie na swoje dzieci

Mamy uważajcie co na to co oglądają wasze dzieci

Polecane posty

Po przeczytaniu pewnego topicu tutaj postanowiłam założyć ten temat. Interesuję się od jakiegoś czasu wpływem bajek a dzieci. Wiele z nas nie wie, w bajkach są przekazy pod progowe, znaki satnistyczne itp. Dzieci przesiadują przed tv i świetnie się bawią nie wiedząc o tym. Zobaczcie co zawierają załączone linki i chrońcie swoje dzieci. Piosenka ang gdzie tekst od tylu, druga polowa to- mam nadzieje, ze nie ma zadnego Boga. http://www.youtube.com/watch?v=MCnJEX1yZHU&feature=fvwrel Tutaj jest krótki filmik gdzie pokazae jest co w bajkach disneya serwują- http://www.youtube.com/watch?v=fEfT09qg-Nk a tu tak ogólnie o teledyskach i showbizie- http://www.poznajprawde.net/aktualnosci/117-illuminati-kontroluja-przemysl-rozrywkowy.html

Gość mama dwójki dzieci
ja to już widziałam i moje dzieci nie oglądają tych durnych bajek. Teraz reksio jest na topie :)

Gość 456789090
a co ma dtiecko do telewizora i kompa?????????? jezeli jestes dobra matka to udukuj dzieci ksiazkami- bajkami

Gość kkkiiikkkaaa
Trzeba miec nasrane we łbie, żeby wierzyć w takie pierdy...:o

Gość sdsfs
o żesz ku...rwa ale się uśmiałam z tego. Jakim to debilem trzeba być, żeby takie bzdury pokazywać. hahahaha myszka miki gejem a mini lesbijka. o ja pierdole. do psychiatryka z wami.

Gość TakaSobieMama:)
Mamo dwojki dzieci -- moja corka tez woli Krecika, Uszatka, Filemona i Reksia :) niz Disneya. I oby tak dalej :) Ta bajki maja przynajmniej jakis przekaz :) i forme dostosowana dla dzieci. Topik czytalam (i czytam dalej) ale nie przmawia do mnie .... wiem co to przekazy podprogowe, obrazy subliminalne ale trzeba wziac poprawke ze to dziala (i to w minimalnym stopniu) na bardzo waska grupe ludzi.

Gość sdsfs
zróbmy protest, żeby zlikwidować czerwone torebki bo teletubis jest gejem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahahahaha

nie chodzilo mi o myszke lesbijke czy mikiego geya ale cala reszte, znai satistyczne, teksty do tylu odluchane maja zupelnie inny przekaz niz te do przodu i nasz mozg to rejestryje nawet jak nie zdajemy sobie sprawy z tego. Ja nie chce zeby moje dzieci spiewaly piosenek w ktorych chwali sie diabla, czy aby ktos wplywal na nie negatywnie. Jesli nie przejmujecie sie , nie wierzycie w to, czy macie gdzieś co wasze dzieci ogladaja, to spoko, ja poczulam potrzebe przekazania tego dalej, jesli choc jeden rodzic zareaguje tp bedzie ok. Pozdrawiam cieplo wszytkich.

Gość Oczyiwscie ze to moze
byc prawda, a moze byc naciagane, jakby nie patrzec cos w tym jest. Ale wiecie co? Ja ogladalam Disneya, moj maz, rodzenstwo, kolezanki, koledzy, kuzyni - wszyscy wychowalismy sie na Disneyu!!! I nie znam w swoim otoczeniu ani geja, ani satanisty, ani mordercy, ani zboczenca!!! BTW, co ma piernik do gejow? :O

Gość mama dwójki dzieci
Ja też wiem co nieco na ten temat i wydaje mi się, że na dzieci może mieć to wpływ w znacznym stopniu. Jednak każdy robi jak uważa. Autorko myślę, że to dobry pomysł nagłaśnianie tego- gdybym nie wiedziała o tym cieszyłabym się, że mi to pokazałaś.

Gość do gejów nic nie mam
do satanistów już tak dobry temat i choc nie mam jezcze dzieci wiem, że coś nie tak dzieje się na świecie i też dziękuję za te linki.

Gość dhdj
ludzie ja i wiele mam które są na tym forum wychowałyśmy się na tych bajkach( disneya) i jakoś nie jesteśmy mordercami, lesbijkami i satanistami. ja nawet jako dorosły człowiek nie zauważyłam niczego złego w tych bajkach a co dopiero kilku letnie dziecko. jakie dziecko zwróci uwagę że gdzieś tam w tle na okładce bajki mała syrenka jest ,, męski członek,, jak to powiedział pan w filmiku:), które dziecko ogląda alladyna w zwolnionym tempie żeby posłuchać satanistycznej piosenki albo które normalne dziecko będzie analizować znaczenie imienia pocahontas. uśmiałam się tylko oglądając ten filmik. a najlepsze było stwierdzenie że ,, kto ogląda króla lwa będzie mordercą,,:)

Gość sdsfs
nie u wierze wam, że same żeście tych bajek nie oglądały, więc bez przesady. raczej nie wyrosłyście na satanistki czy morderczyni. temat za bardzo rozdmuchany i bezsensowny

Gość ja uważam, że coś w tym jest
Nie każdy wyrośnie na morderce, to oczywiste, ale na bank coś w tym jest i lepiej uważać. Myślicie, że dlaczego taka madonna nie pozwala oglądać tv swoim dzieciom?

Gość angelika...
zastanówcie się co wy robicie pokazując takie linki. to tak jakbyście same nauczały o satanizmie. mam 30 lat i nigdy nie wiedziałam jakie są znaki szatana, a teraz już wiem i to dzięki wam...

Gość sdsfs
ja stąd idę czuję się jakbym do sekty wstąpiła

Moim zdaniem bajki mają wpływ na to co robiś dzieci jako dorośli ludzie :p bo niby skąd problem z dopalaczami????????? Wiadomo! Wszystkiemu winne Gumisie i sok z gumijagód! No bo czego to uczy jak nie brania dopalaczy :p

Gość do niewiedzącej
to chyba lepiej wiedzieć i nie robić niż nie wiedzieć i oddawać cześć złu.. nie jest tak>?

Gość dhdj
ja wzięła bym raczej po lupę współczesne bajki. jakoś nie słyszałam nigdy żeby po obejrzeniu myszki miki dzieci skakały z okna bo myślały że umieją latać albo chciały sobie zrobić coś złego bo tak jak bohater z bajki mają kilka żyć. te bajki które są teraz produkowane to dopiero są złe i pełne przemocy a nie bajka o syrence czy myszy..

Gość o ja cie....
No to już wiadomo, co oglądał Nergal w dzieciństwie!

Gość do niewiedzącej
w bajkach disneya sa podprogowe informacje przekazywane

Gość moze tak i prawda
nieraz sie zastanawialam czemu te angielskie piosenki sa takie o dupie marynie, te ich teksty, a tu rzeczywiscie chodzi o to zeby mialy tez sens jak sie je zaspiewa od tylu zaczynam w to wierzyc

Gość Magda___O
sorry ale śmiać mi się chce po obejrzeniu tych wszystkich filmików. Jak się czegoś szuka to się zawsze znajdzie:) Te piosenki, których słucha się od tyłu z teksami satanistycznymi - może moje dziecko jest dziwne ale jakoś nigdy od tyłu piosenek nie słucha :D Ten penis na obrazku Disneya - z tym księdzem jest coś chyba nie tak, że go tam w ogóle dostrzegł. Ja bym w życiu tam penisa nie zobaczyła, a przyglądałam się długo. No ok, może ślepa jestem. Napis "sex" z piachu - podobnie trzeba się mocno wysilić i do tego zasugerować, mieć jedno oko zaropiałe by tam dostrzec ten napis. Ludzie jak się chce to wszystko można zobaczyć, nawet odbicie diabła w kałuży. Nie dajmy się zwariować !!! Pewnie, że trzeba uważać co dziecko ogląda, ale to są jakieś jaja :D

Gość mala dla ciebie a dla
nie trzeba słuchać do tyłu tłumoku! twoj mózg- jeśli go posiadasz w co wątpię, odnotowuje ten tekt. Współczuję twoim dzieciom takiej tępej matki..

Gość ale---cyrk
ja się zgadzam z tym, że to jest paranoja jakaś, ja oglądałam Disneya i słuchałam piosenek a jakoś wyznawcą szatana nie jestem. Wam to się chyba już nudzi, może czas do pracy pójść?