Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smuuuttteek

co sie dzieje mojej córce???? lekarka nie wie!!!!!!!

Polecane posty

jak 38 to mozesz poczekać, jeśli wzrośnie wyzej to coś podaj, albo okład, ale taki dwulatek obłożyć raczej się nie da mozesz raz jeszcze spróbowac z syropem, coś tam moze zostanie i może nie zwymiotuje

no i podobno 5 są najgorsze, chociaż u nas w sumie nie było żadnych problemów

Gość SSSMUTTTEKK
okladow ona sobie n ie da zrobic! jest duza szybka biega chodzi i ucieka zrywa sobie oklady z glowy a ten plaster drogi z aptki na czolo to sobie wyrywa drapie wkurza sie i szaleje;(................. nerwowa jest placzliwa wszystko ją wkurza od dzis:(.... nie ma biegunki tylko 2 kupy jak do tej pory dzisiaj byly. tznb po tym czopku od razu.... po syropie miala wymioty od razu! syrop mamy paracetamol truskawkowy kiedys mialam bufenik owocowy tez takie same odruchy:(... CO ROBIC? JAK WSTANIE ZNOW JEJ DAWAC SYROP? BO TAK: O 8;30 DALAM JEJ SYRIOP ZWYMIOTOWALA.. GO WIEC O 9TEJ DALAM CZOPEK I KUPA OD RAZU... O 13 DAŁAM JEJ SYROP ZJADŁA 5ML I TERAZ KIEDY JEJ DAC JAK WSTANIE CZY DOPIERO JAK PO KAPANIU NA SEN??? BO WSTANIE NAPEWNO ROZPALONA;(

dużo tego nurofenu na łyżcze jest? bo może za dużo na raz my mamy bufenik i jest miarka 2,5 ml, to dosłownie pół łyżeczki po 2 łyżkach paracetamolu młody też wymiotował

Gość mój syn
właśnie, te plastry ibym ice też są dobre, koją gorączkę, dziecko lepiej się czuje

Gość SSSMUTTTEKK
no jej kiedys rozcienczlaam kilka razy z woda czy sokiem czy herbatka (kiedys ) i nie pila rzucala piciem i ble...

zależy ile bedzie tej gorączki, jeśli do 38 to nie radzę nic dawać

Gość SSSMUTTTEKK
pisalam dla jej wagi jest 5ml paracetamolu ale naprawde dobry owocowy truskawwwkowy smaczek:)

Gość SSSMUTTTEKK
a jak bedzie 38,4 albo 38,6 to wtedy jej dam jak wstanie np. o tej 16stej paracetamol 5ml (mala miarka) i potem o 20.30 przed snem?

no jesli powyżej 38 to daj dawkę odpowiednią do jej wieku

Gość a ja////////////.
SSSMUTTTEKK wirusik? hmmm ale przeciez nie zjadła nic nieświezego, butelki jej nadal wygotowuje w garnku i sterylizuje! i w piaskownicy nie siedziala wogole ani nie siadala na zimnej podlodze więc skąd zapalenie pecherza>>>nie rozumiem ... salmonelle juz kiedys miala w szpitalhu bylam i jelitowke tez miala co objawialo sie sie tym ze miala goraczke ale i biegunki co kilka minut co pol godz itp. a teraz tak nie ma. No kurcze z tym dzieckiem obchodzisz sie jak z jajkiem ! 2 letnie dziecko a ty nadal wygotowujesz butelki ( zreszta w tym wieku jeszcze butelki ?! ) Dziecko nie chodzi do piskownicy ? Biedne to twoje dziecko , serio ........ A tak wracając do tematu - dziecko wirusa moze złapac wszedzie i od kazdego . Zapalenie pecherza nie jest od siedzenia na zimnej podlodze - zwykle to zapalenie bakteryjne . Poczekaj jeszcze do konca weekendu - w miedzy czasie podawaj srodki przeciwgoraczkowe , rob czesto letnie prysznice ( dobrze dziala na wysoka goraczke - nie martw sie nie przeziebi sie bardziej od tego :) ). Jesli do konca weekendu nie bedzie poprawawy idz do lekarza .

Gość przechodziłam przez to
Jeśli nie chce pic paracetamolu to spróbuj Milifen, ma truskawkowy smak i nie ma tej goryczki.Poza tym ma na tyle płynną konsystencję, że można wlać do butelki i niech wypije z butelki. U mnie to zdało egzamin.