Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smuuuttteek

co sie dzieje mojej córce???? lekarka nie wie!!!!!!!

Polecane posty

Gość smuuuttteek

córka ma niecale 2 lata, wstala dzisiaj rano z gorączką 38,5 wiec dalam jej czopek nurofenu i pobieglam do lekarki z nią. ta ją osłuchala i zaglądała w gardlko i mowi ze gardlo czystwe kataru nie ma... ze przeciez ją tez nie zawialo bo cieplo u nas jest i nie ma wiatrow wichury... po desczu z nioą nie chodzilam. ma gorączke ktora sie utrzymuje , nie chce jesc... mało pije marudzi i teraz usnęła... nie chce sie bawic wszystko ją denerwuje musze z nią siedziec w domu... co o tym sądzicie?

moja nie dawno miała podobnie trwało to 3 dni i minęło jak ręką odjął. może to tak zwana 3dniówka :)

Gość co to za rada
a co się ma dziać?nie panikuj,małe dzieci często mają 3 dniowa goraczkę i to nic groźnego podawaj jej środki przeciwgoraczkowe i pilnuj by dużo piła

moze 3 dniowka, albo coś sie dopiero zaczyna i da osobie znać jakas ospa np albo inny wirus. Musisz ją obserwować, dopajać, zbijać gorączkę i najwyżej jak by nie przeszlo po 2-3 dniach to znow lekarz no i jakby się pogorszylo to też do lekarza. Zdrowia życzę.

Gość junn
u nas gorączka zbijana lekami trwała 5 dni. Bez żadnych innych objawów.

może zakażenie ukm, może 3 dniówka, moze zęby, może wirusówka typu żołądkówka - u mojego kolegi dziecka tak było, dziecko przeszło tylko gorączkując, później kilka luźniejszych kupek, o kolega o mało w szpitalu nie wylądował

i gorączka przy wirusie moze trwać do 5 dni, jak trwa dłuzej jest bakteria

Gość SSSMUTTTEKK
A CO ROBIC JAK MA PO CZOOOPKU OD RAZU LUŹNĄ KUPE? TZN PO 5 MIN OD PODANIA JUZ KUPA WEIEC NIE PODAŁAM JEJ KOLEJNEGO CZOPKA LECZ SYROP A SYROP ZWYMIOTOWALA.... MASAKRA JAKAS...

Gość SSSMUTTTEKK
i co byscie zrobily na moim miejscu jesli bedzie miala goraczke jutro też a nie bedzie miala biegunek.... i nie bedzie kataru//./ co? wtedy czkeac 2 dni jeszcze?

Gość junn
zrób badanie moczu. a temp. zbijaj okładami skoro leków nie toleruje.

kurde, wygląda na jelitówkę a ile ma teraz tej gorączki?

np i możesz siuśki złapac i zanieść, ale prawdopodobnie to wirusik no i poczekać te 5 dni, chyba, ze dojdzie katar i kaszel to jeszcze raz na osłuch

Gość SSSMUTTTEKK
no masakra jestem zalamana, bo juz kiedys mialam jej robic badanie moczu nie dalo rady bo na nocnik nie sika więc jak ja jej to zrobie a ten worek w pampersie czy w majtkach jej sie odkleja ł... i sie wylewał w pampersa itp... no masakra a jak probowalam jej kiedys do pojemnika pobrac to biegala gola po pokoju i jak zaczela sikac to sie turlała itp i uciekala i nie moglam "złapac"do pojemnika..

Gość ghiutt
a zeby,juz jej wyszly mam na mysli 5

Gość SSSMUTTTEKK
wirusik? hmmm ale przeciez nie zjadła nic nieświezego, butelki jej nadal wygotowuje w garnku i sterylizuje! i w piaskownicy nie siedziala wogole ani nie siadala na zimnej podlodze więc skąd zapalenie pecherza>>>nie rozumiem:(... salmonelle juz kiedys miala w szpitalhu bylam i jelitowke tez miala co objawialo sie sie tym ze miala goraczke ale i biegunki co kilka minut co pol godz itp. a teraz tak nie ma.

lepiej do poejmnika, ale jak jest zakażenie to leukocyty wyjdą duze i białko w moczu, tu worek nie przeszkadza, a bakteriami nie ma co sie sugerować, bo z worka to zawsze są

Gość jesli po trzech dniach
wystapi wysypka to trzydniowka, jesli nie to inne dziadotwo

Gość SSSMUTTTEKK
5tki to te duze/?? no one jej wychodza własnie,...

Gość ghiutt
bo moj synek tez ma 2 latka i ostatnio goraczkowal bo mu wychodzily 5

kochana wirusik z jedzenia sie nie bierze, no chyba, ze wzw coś tam moze złapac wszędzie, nawet przechodząc obok kogoś ale poczekaj, ile ma tej temperatury teraz?

Gość ghiutt
no to moze dlatego:)

Gość SSSMUTTTEKK
zęby jej wychodza tez ale nigdy przy zębach tak sie nie zachowywala.

Gość mój syn
mój syn 16mcy tez robił luźne kupki zaraz po podaniu nurofenu w czopku. Podobno większość dzieci tak reaguje na ten nurofen wlaśnie. Przerzuć się na nurofen w syropie, wiem, że ciężej z podaniem, ale masz pewność, że przyjmie całą dawkę, bo z tym czopkiem nie wiadomo, skoro robi kupę od razu przede wszystkim, nie panikuj. Mała ma już wszystkie zęby? Może to zwykłą 3dniówka też. Dawaj jej dużo pić, może infekcja dopiero się rozwija. Dopiero po 3dniach gorączki szukaj z lekarzem przyczyny, jesli nie pojawią się inne objawy Zdrówka ;*

Gość ghiutt
tak to te duze

no to moze być z zębów albo moze być tak, ze jest osłabiona przez te wychodzące piątki i łapie szybciutko każdą infekcję

no, ale wymiotuje przy syropie, także chyba narazie okłady, jeśli ma gorączke nadal

Gość SSSMUTTTEKK
pytacie o temperature, więc tak: wstała rano miala 38,4 potem 37,7 potem znow 38,5 i teraz 38 i śpi i tak sie jej utrzymuje... tak jak pisalam mam problemy z podawaniem jej lekow bo: -syrop rano zwymiotowała od razu po podaniu.... mimo ze dawalam jej go powoli i smaczny jest bo owocowy... -czopek tez chyba sie nie przyjął bo po podaniuu doslownie 5min juz kupa duza.

moja cora po czopku odrazu kupke robiła a syropy tak jak twoja zwymiotowała ja kupiłam plastry ibum na gorączke przykleja je się na czoło i tak jej zbijałam :) one działają kojącą jak okład zimny na prawde polecam te plastry .w środku znajduje sie jeden duży plaster który możesz pociąć na małe kawałki w zależności od czoła dziecka

Gość mój syn
i wydaje mi się, że to nie jest jelitówka, tylko reakcja na lek. Spróbuj jeszcze raz z syropem. Wiesz, jak ja robiłam, jak mój nie chciał wypić? Wlewałam mu dawkę do kubeczka z minimalną ilością wody, tak, zeby wypił szybko. Sam sobie brał ten niekapek i pił. I wtedy nie wymiotowal, bo podałam mu ten lek bez nerwóó. Spróbuj. A to, że nigdy tak zębów nie przechodziła, nie oznacza, ze teraz nie może. Z dziećmi różnie bywa

Gość zapraszam !
Hej ; ) Masz ochotę testować co miesiąc kosmetyki znanych marek za darmo .? Brzmi zbyt pięknie .? Zarejestruj się i sama się przekonaj .! Żadna ściema .! ;) http://shinybox.pl/?ref=879dd13 . Pozdrawiam ; x .