Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdfffffdgdgdgdff

ILE ZARABIA ANESTEZJOLOG?

Polecane posty

Gość gdfffffdgdgdgdff

Ma ktoś może bliskiego znajomego/rodzinę anestezjologa?

Gość Lodołamaczer
za dużo zarabia 😡

Gość danp
O co chodzi ?

Gość gdfffffdgdgdgdff
"za dużo zarabia " no to na pewno nie. Lekarze nie zarabiają za dużo. ale to nie o tym dyskusja

Gość danp
To o czym

Gość Karinarese
nie za dużo :D

Gość gdfffffdgdgdgdff
o tym ile konkretnie zarabia anestezjolog młody, który dopiero przyszedł do pracy po specjalizacacji 2 stopnia. Czy jest to rzedu 5 czy 10 tysiecy

Gość danp
5

Gość gerger643t4t
[zgłoś do usunięcia] gdfffffdgdgdgdff "za dużo zarabia " no to na pewno nie. Lekarze nie zarabiają za dużo. ale to nie o tym dyskusja Jak ktos zarabia 10 razy tyle co płaca minimalna to uwazam ze za duzo. teraz lekarz w szpitalu na reke wezmie 10 czt 15 tysiecy. To mało?? To z naszych podatków jest. Co innego jakby to był szpital prywatny. Jak ich stac to niech sobie tyle płaca. Dlatego jest u nas taka drozyzna , wysokie podatki aby niektore grupy zawodowe miały lepiej.

Gość gdfffffdgdgdgdff
jak można porównywać pensje lekarza do statystycznego kowalskiego?! niektorym to się już naprawde w dupach przewraca...

Gość gerger643t4t
A nie mozna porównywac?? Jestem pewny ze w panstwowych szpitalach w innych krajach nie mają zarobków tak drastycznie wiekszych od reszty. Powinno tak byc ze pracuja w szpitalu i koniec albo tylko prywatnie.

Gość gdfffffdgdgdgdff
wyobraz sobie że mają nieporównywalnie lepsze. Tylko że tam to się tak nie rzuca w oczy bo "kowalski" po prostu zarabia 5 razy wiecej niż w Polsce i tyle różnicy i nie. nie można porónywać. Bo lekarz to specjalista, który skończył makabrycznie trudne studia, staże, wiele poświęcił, ratuje życie a jego praca jest naprawdę ciężka, stresująca i obciązająca

Gość bleblebelebelebkjk
a taki lekarz w szpitalu naprawdę robi gówno. O wiele więcej robi położna czy pielęgniarka. Chocby weż sam poród, odbiera go położna, a lekarz tylko przyjdzie wyczyścic i zszyc, a kto zgarnie kasę? Dodatkowo weż pod uwagę, że lekarz większosc swojego dyżuru siedzi w gabinecie, zastanów się co tam robi? Może modli się o zdrowie pacjenta? haha śpi sobie wygodnie, kiedy inni odwalają jego robotę. A o bardzo trudnych i wyczerpujących studiach mi nie pieprz, bo sie tylko ośmieszasz. I nie neguj tego co pisze, bo na ten temat coś wiem. Mam 25 lat stażu w szpitalu. A z Twoich wypowiedzi widac, że to Ty szanowny/ na pan/i dr. Jesteś bo bardzo ociekają jadem. Oczywiście moja wypowiedz nie tyczy się wszystkich lekarzy, ale większości.

Gość gdfffffdgdgdgdff
studia niby nie są trudne? a praca nie jest obciążająca? trzeba porównywać różne oddziały. Wiadomo, że na niektórych jest luuz, ale większość jest takich, że lekarz nie ma czasu nawet się wysikać

Gość gdfffffdgdgdgdff
i sprawdz sobie w internecie jak kobiety z porodówki wspominają położne- chamki, prostaczki, szmaty zwykłe, a jak lekarza...

Gość bleblebelebelebkjk
nooo sprawdź jak wsominają lekarzy, niby nie jedno dziecko miało problemy zdrowotne, bo lekarzowi się nie chciało du*y ruszyc? Poza tym, większośc pacjentek nawet nie wie, że lekarz coś spieprzył, bo zawsze są kryci. Ostatnio było przypadek, w szpitalu którym pracuje. Pacjentka po cięciu dostała krwotoku, bo lekarz zapomniał przyżegac naczynia. Pacjentka była otwierana kolejny raz. A myślisz że została poinformowana o winie lekarza? Chcesz to mogę ci setki takich przypadków przytoczyc, tylko po co...

Gość gdfffffdgdgdgdff
a ja miliony takich, gdzie lekarze jednak lecza, a nie zabijają

Gość bleblebelebelebkjk
twoje słowo przeciw mojemu. A i tak wiem, że nic do Ciebie nie dotrze, bo jesteś zapatrzony/na w swoj lekarski światek nierobów. Więc powodzenia na dalszej drodze życia.

Gość gdfffffdgdgdgdff
jak trafisz kiedyś na dobrego lekarza, o co nietrudno, życzę żebyś zmienił zdanie

Gość niestety ale
większośc ludzi raczej nie jest zadowolona z usług lekarzy. A na pewno każdy kto choruje na cos więcej niż grypa raz do roku. Ja bywałam w szpitalach i wiem, ze wielu "lekarzy" wiedziało o mojej chorobie mniej niż ja. No ale ja sobie sama recepty nie wypiszę ;]

Gość wukrw na debila
gdfffffdgdgdgdff jełpie to jest z kasy pańswtwowej więc kowalski ma prawo do pytania dlaczego tak dużo? Dla porównania stosunek najniżej pensji do najwyższej w Szwecji to 1:4 w Polsce 1:320

Gość gdfffffdgdgdgdff
no to jak lekarze mają tak świetnie, to pisz maturę na 90% z biologii i chemii, dostań się, skończ i będziesz miał/miała ten cudowny raj pracy lekarza

Gość niestety ale
gff nie wiem, czy 90% to dużo czy nie, bo ja normalną maturę plus egzaminy na studia, ale z tego co wiem to trudne nie były. Moi znajomi pozdawali jakoś :) Jakoś widać studia trudne nie byly skoro "produkują" lekarzy nieumiejących rozpoznac grzyicy skóry. (Podpowiem ci, bo moze tez nie wiesz jak to wygląda, to taki okragły slad, którego nie da się z niczym pomylić). Nie mówiąc już o pomocy choremu na cukrzyce 1 :)

Gość gdfffffdgdgdgdff
grzybica skóry może wyglądać na 100000 różnych sposobów, więc Twoja wiedza z zakresu dermatologii jest nikła. Ja po operacji tarczycy miałam ślad, który wyglądał właśnie jak grzybica, chociaż jej nie miałam. Niestety medycyna to nie dr. House

Gość wypilam sok z cytryny
Nie wiem ile zarabia anestezjolog, ale mogę zapytać męża. Mój mąż jest lekarzem radiologiem i zarabia średnio 18-19 tyś.

Znam jednego i zarabia okło 7 tysiecy pracuje na etacie w szpitalu :) i problem nie jest w tym że zarabia mało jako że dostaje małą pensję, tylko do niego nikt nie leci z łapówką, ani nie dorobi sobie po godzinach w prywatnym gabinecie :p i to właśnie boli anestezjologów, ta niesprawiedliwość :p Poza tym mam w rodzinie chirurga i z tego co mówi widzę, ze anestezjologa uważa na mniej więcej tym samym poziomie co lepszą pielęgniarkę, taką która pomaga przy operacjach, a nie tak jak równego sobie lekarza i to też musi być dla takiego anestezjologa przykre.

Gość gdfffffdgdgdgdff
ja wiem tylko tyle, że anestezjolodzy mają tzw "niepłodność wziewną". termin oczywiście umowny, natomiast rzeczywiście z powodu nawdychania się wszystkich tych środków, mają bardzo duże kłopoty kobiety z zajściem w ciąże, dlatego zazwyczaj rodzą dzieci w trakcie robienia specjalizacji, nim jeszcze na poważnie się tym będą zajmować

Gość niestety ale
taaaaaa ciężko rozpoznac grzybicę :) Bo faktycznie :) Tylko, że bidna pani dochtór nie miała pojęcia co to jest. Jesli diagnozę geybicy skóry porównujesz do Hałsa to widze, ze też jesteś z "tych"

Gość Beyonceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
lekarze nie zarabiaja duzo... niezły dowcip :D mam w rodzinie wielu lekarzy i zarabiaja bardzo duzo kilkanascie razy tyle co przecietny Kowalski

Gość gdfffffdgdgdgdff
" Tylko, że bidna pani dochtór nie miała pojęcia co to jest. " najpierw semestr na studiach dermatologii, potem 4 lata na specjalizacji. Naprawdę sądzisz że to był jej pierwszy kontakt z grzybicą? ;/