Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maammaa Matuśka

bierzmowaie

Polecane posty

Gość maammaa Matuśka

Drogie Mamy mam pytanie czy na bierzmowanie daje sie jakis prezent jesli tak to jakie??Jakieś pamiatki ?/? Mąz jest chrzesnym bierzmowanej ,ale zadne z nas nie ejst swiadkiem.

Moja córka w zeszłym roku szła do bierzmowania i dostała prezenty od wszystkich gości. Były to różne rzeczy. Od dziadków dostała złoty łańcuszek, od chrzestnego bransoletkę z apatra taka na żemyku z ładnym serduszkiem. Pieniądze itp.

Gość powiem i ja......
jeśli zostaliście zaproszeni na bierzmowanie to wypada dać jakąś pamiątkę i drobny prezent ...mogą to być oczywiście pieniądze ale nie koniecznie....i w tym wypadku nie potrzeba myśleć o jakiś dużych kwotach czy drogich prezentach

W tym roku byłam świadkiem na bierzmowaniu i bierzmowana dostała upominki odemnie i od babci swojej, chrzestnych nie zapraszali. Odemnie dostała bransoletke, a od babci forse:P jeśli jesteście zaproszeni to jej kupci jakiś drobny upominek, ale bez szalu:P

Gość dddddd4t
Boże to już nawet na bierzmowanie daje się prezenty ?!?!??! Ludziom się w głowach poprzewracało.

Gość no i dobrze
u mnie w rodzinie nie było i nie ma żadnychi imprez i prezentów z tej okazji. W Kościele byłam z rodzicami (mama była świadkiem)

Sokro zostaliscie zaproszeni to wypada dac;) Ja bylam swiadkiem u siostry i dalam jej srebrny lancuszek z medalikiem-ktory nosi do dzis a minely juz 4lata i dalam jeszcze pieniazki;-)

popieram, jeżeli jesteście zaproszeni to na pewno wypada coś dać. odradzam kupno jakiś łańcuszków! na chrzest łańcuszki, na komunię, łańcuszki, na bierzmowanie to samo. toż to człowiek sie cały obwiesic może potem tymi łańcuszkami a znając życie zaden nastolatek nie chodzi w łańcuszkach. ja polecam dać parę groszy. jak byłam świadkiem na bierzmowaniu to dałam 200zł a jak ja miałam bierzmowanie to dostałam od swojej świadkowej bierzmowania 100zł i srebrny komplet- naszyjnik i branzoletkę.

Gość maammaa Matuśka
Własnie ja też uważałam ,że z takiej okazji jak bierzmowanie nie daje sie prezentów ,ale cóz zweryfikowałyście mój pogląd na ten temat ,zwłaszcza ,że rodzina bierzmowaniej twierdzi,że cos trzeba dać ,kupie więc wobec tego jakieś kolczyki lub cos w tym stylu...ehh