Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 92karolina92

Problem z trądzikiem od wielu lat

Polecane posty

Gość 92karolina92

Mam prawie 20 lat. Trądzik męczy mnie już od jakichś 8 lat i nawet w tym wieku nie zniknął samoczynnie. Czy to normalne? Mój trądzik jest ropny. Na początku pojawia się czerwona plamka, czasami nawet duże zgrubienie i później pojawia się ropa więc wygląda to okropnie. Mam to tylko na brodzie, czasami nad ustami pod nosem. Ślady nie znikają, mam pełno różowych plam na brodzie. Jakie znacie sprawdzone sposoby na trądzik? czy tabletki Visaxinum dobrze działają? bo mam zamiar je zażywać. A jakie są domowe sposoby na trądzik? słyszałam o okładach z rumianku i napoju drożdżowym ale nie wiem czy to jest skuteczne. Najpierw chcę pozbyć sie tych wyprysków a potem walczyć ze śladami. Co wam pomogło?

Gość Karinarese
a na swoim kwiatuszku tez masz trądzik????

Gość calkiem normallna
antybiotyk tetralysal co najmniej 3 miesiace a najlepiej dluzej a do smarowania duac punktowo. skore mocno nawilzac np. effaclarem h. myc twarz 2,3 razy dziennie zelem do skory mieszanej a potem przemywac rumiankiem. uzywac papierowych recznikow do wycierania twarzy i nie wyciskac. jak poradzisz sobie z krostami potem mozesz smarowac blizny np. no scarem albo cepanem. powinno pomoc