Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zieloona

Rzucam cukier i sól na zawsze!!!

Polecane posty

O bardzo ładnie :) Gratuluję :) Jakie masz wyniki odchudzania? Ja słodzika nie toleruję ze względu na to jaki jest niezdrowy. Zdecydowanie wolałabym w te dni zjeść łyżkę miodu. Taka bym się eko chciała zrobić :)

Słodziki to świństwo. Kawę mozesz słodzić miodem - ja tak czasem robię, chociaż spokojnie gorzką też wypijam. A co z naturalnymi słodzikami? Kupiłam ksylitol i czasem się posiłkuję jak mnei najdzie ochota coś posłodzić. Ostatnio modna jest stewia, ale nie próbowałam. Polecam ksiazkę "Sugar Blues" - cukier jest trucizną, niektórzy twierdzą, ze jest bardziej niebezpieczny niz narkotyki. Tyle, ze jego działanie jest odległe w czasie, kumuluje sie, więc ludzie nie utorzsamiaja swoich problemow zdrowotnych z jedzeniem cukru. Jak coś nei zaszkodzi od razu, to znaczy, ze można jeść, ze jest zdrowe - tak myslą. Cukier to powolne zabijanie organizmu. Jego odstawienie to jak najbrdziej dobra decyzja. Aczkolwiek sama czasem dam się mu skusić ......

Gość Aga72k
Witam Dziś rzucam cukier,podobno kuracja w czasie której nie spożywa się cukru trwa 4 tygodnie,tyle czasu potrzebuje organizm by odzwyczaić się od słodkiego,słodziuśkiego bez którego nie wyobrażałam sobie ni jednego dnia.Sól muszę stosować z powodu bardzo niskiego poziomu sodu we krwi.Trzymajcie kciuki,a może jest już ktoś kto przeprowadził taką odwykówkę???pozdrawiam

Gość gość
Sól i cukier zakwaszają organizm. Co to znaczy? A przypomnijcie sobie, czy kiedyś zdarzyło się Wam przetrenować swoje ciało tak że następnego dnia wszystko Was bolało? To były zakwasy Ten sam efekt zakwaszenia uzyskujemy za pomocą większości produktów spożywczych Jednak istnieje sól morska z minerałami która na organizm działa zasadowo. Zwykły cukier można zastąpić brzozowym który również zadziała zasadowo. Jest masa warzyw i owoców które również odkwaszą organizm.

Gość Aga72k
Ludzie gdzie Was wywiało??Ja trzymam się już bez cukru 3 dzień,wczoraj było ciężko...omal nie zjadłam czekolady..jak u Was?jest tu jeszcze ktoś??piszcie

Gość Aga72k
Zielona co u Ciebie???

Gość gość
ja jestem już bez cukru 48 dni i jest dobrze, najgorsze są początki. trzymam kciuki...

Gość Aga72k
Pierwsze3 dni odstawienia cukru były ciężkie,przynajmniej u mnie,ciągle miałam ssanie w żołądku a już najbardziej wieczorem,zawsze ok 21 jadłam czekoladki.Dziś już 5 dzień kuracji i nareszcie czuję się dobrze,już nie myślę o słodyczach nawet jak ktoś przy mnie je zjada.Powodzenia dla Was wszystkich

Gość Aga72k
słuchajcie odstawiwszy cukier się chudnie!!ja już zrzuciłam 1.5 kg!!

Gość gość
Aga, heh, to zaden news, wiadomo, ze cukier tuczy ;) Ale dla Ciebie gratki za silna wole!

Gość gość
Gratuluje ,ja tez sprobuje z tym cukrem od dzis pozdrawiam

Gość gość
Taa srały muchy będzie wiosna... Nie Lubie anonimowo wyrażać swoje negatywne opinie ale .... Nie musiała czytać całego tematu żeby wiedzieć że rzucilas słowa na wiatr bo nie nie zero cukru a potem czytam że do kawy jednak... I z solą podobnie ... To po co pieprzuc głupoty nie rozumiem