Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laleczka1993

różnica wieku

Polecane posty

hej... mam taki problem, że spotykam się z chłopakiem co jest ode mnie o 11 lat starszy. Ja mam prawie, że 20 a on 32. Lubie się z nim spotykać, jest mi dobrze kiedy się do niego przytulam. Mama kazała mi się zastanowić, bo wie jaka jest różnica. Prosze o jakieś podpowiedzi

Gość personall
a co mama ci powie? ja mam podobnie jak ty, moja dziewczyna 23 ja 34 i jest nam swietnie, kochamy sie i nie chce zadnej innej kobiety jak tylko jej. wiec roznica wieku nie ma wplywu na milosc. jesli go kochasz to badz z nim

hmmmmm sama musisz sobie na to pytanie odpowiedzieć czy ta różnica wiekowa niebędzie w przyszłości Tobie przeszkadzać

Gość dziś na pomarańczowo
chyba nie ma reguły na różnicę wieku. jednej parze będzie ze sobą świetnie, inna się szybko rozejdzie. ja osobiście nie chciałabym 40latka za żadne skarby (mam 28, więc analogiczna różnica wieku), ale 32 to jeszcze młody facet, mam kolegów w takim wieku, moim zdaniem pasują do nich 20latki, przynajmniej mentalnie

sama nie wiem czy go kocham ale jak pomyśle, że miała bym z nim zerwać kontakt to zaczynam płakać więc coś musi w tym być. koło niego czuje się bardzo dobrze, dużo się wycierpiałam ponieważ mój tato pije a on tak nie spożywa alkoholu, a reszta chłopaków których znam i z którymi mogła bym być to dość dużo piją a do tego ja mam uraze

Gość personall
no to w czym problem? jak ci z nim dobrze to z nim badz. a przekonasz sie ze roznica wieku nie ma znaczenia facet przy mlodszej kobiecie takze mlodnieje wiec same plusy bedzie dobrze :)

Osobiscie autorko nie zwiazalabym sie z 32 latkiem w tak mlodym wieku. 11 lat w twoim wieku jest duzo ale ta roznica sie w biegiem czasu zatrze. Ja sama jestem w facetem o 13 lat starszym i jest zajebiscie.

Gość cieńwiatru
na początku jest fajnie, mnie samą ciągnie do starszych. ale później już nie jest różowo. widzę to na przykładzie moich rodziców (różnica 15 lat), którzy kiedyś się świetnie dogadywali, a teraz już raczej nie są szczęśliwi. tata zrobił się zwyczajnym dziadkiem, którego pewnie już wkrótce mama będzie niańczyć... ciężko powiedzieć co masz zrobić. ja bym się chyba nie martwiła już teraz o to co będzie potem:)

też go nie chce skrzywdzić bo miał już swoje przejścia z dziewczynami co go później zostawiły, dla jednej u siebie zostawił wszystko i wyjechał na śląsk a później musiał wracać bo go zostawiła i tłumaczyć się tutaj dlaczego wraca a dla jeszcze innej zrezygnował z pracy za granicą i przyjechał co go też zostawiła. nie chciała bym go zranić

Na poczatku zawsze jest rozowo ale wiadomo ze zwiazek to nie tylko sex,ktory na poczatku jest fajny i przytulanie co wieczor. Kiedys minie zauroczernie i wtedy musisz myslec o powaznym zyciu , ktore sklaka sie z wielu problemow, podejmowania waznych zyciowych decyzji... To nie znaczy ze chce cie krytykowac tylko w w ieku 20 lat nie masz doswiadczenia zyciowego(co jest w tym wieku normalne)-----dlategop badz ostrozna i patrz uwaznie na niego zebys nie zostala wykorzystana. Zycze wszytkiego dobrego.

wiem że życie to nie jest bajka, raz jest gorzej a raz lepiej, nie ma idealnego związku, troche się boje z kimś związać bo już troche wycierpiałam jak tato wracał pijany do domu, czasami było najgorszym koszmarem . jest to na prawde poważna decyzja

Cyt "sama nie wiem czy go kocham ale jak pomyśle, że miała bym z nim zerwać kontakt to zaczynam płakać więc coś musi w tym być. koło niego czuje się bardzo dobrze, dużo się wycierpiałam ponieważ mój tato pije a on tak nie spożywa alkoholu, a reszta chłopaków których znam i z którymi mogła bym być to dość dużo piją a do tego ja mam uraze" Różnica wieku w Twoim przypadku mnie nie martwi tak bardzo(sam żyłem z młodszą dziewczyną) jak ten cytat.Znam podobny przypadek że dla dziewczyny najważniejsze było to by facet nie pił, po ślubie facet nie pił ale się okazało że nie pasują do siebie (byli w podobnym wieku więc to nie to) niestety na świat przyszło dziecko i był dramat męczyli się ze sobą kilka lat wkońcu się rozwiedli.Miałem ojca alkocholika więc wiem jak to jest ,ale nie podejmuj decyzji tylko z tego względu bo możesz spaprać sobie życie, siebie unieszczęśliwisz i jego .

laleczka1993 Nie wiem może nie mam racji ,ale czy Ty poprostu nie chcesz się wyprowadzić z domu (ze względu na ojca)? Mieszkasz z rodzicami czy już z nim?

mieszkam z rodzicami a z nim tylko się spotykam, całe szczęście tata już tak nie pije często jak przedtem

laleczka1993 Znam podobny do Twego przypadek ,jakm pisałem powyżej .Wiem jak to jest jak ojciec pije,sam nie wyobrażam sobie by moja kobieta nałogowo piła alkochol to jest poza dyskusją .Ale nie możesz się tylko tym sugerować przy wyborze partnera/męża ,chodzi mi o ten konkretny Twój przypadek.Myślę że to jest Twój pierwszy poważny związek i jesteś zauroczona to normalne , ale masz też wątpliwości co mnie zastanawia .Jesteś bardzo młoda tak naprawdę masz małe doświadczenie ,chcesz się wiązać z kimś kto jest Twoim przeciwieństwem to duże ryzyko. Trudno ocenić czy wam się uda ja bym się obawiał o przyszłość takiego związku,oczywiście to tylko moje zdanie.

Ja Ci powiem tak,jeśli poczujesz że to ten facet to różnica wieku nie będzie miała znaczenia,ja miałam 21 lat kiedy wychodziłem za mąż a mój mąż 32 jesteśmy 18 lat po ślubie i jest nam super a co do opieki to wiem że kobiety szybciej się starzeją i mogą predzej potrzebować pomocy

Gość moj chlopak jest 8 lat mlodszy
Jest rewelka:)

Gość terzyk porcelanowy
U mnie u dziadków była różnica 15 lat. Babcia miała 18 lat jak wychodziła za mąż. Zmarła jak miała 40. I dziadek tak to przeżył że nigdy nie znalazł drugiej. Ja jestem w związku z podobną różnicą i podobno facet mnie kocha. Ja nie jestem pewna. Chyba chcę się wyrwać z patologicznego domu. Ale chce z nim być. Daje mu poczucie bezpieczeństwa.

Gość tak to dobra uwaga
ze mentalnie pewnie pasujecie.

Gość morenitaa
Ja spotykam się z mężczyzną 13 lat starszym .. mam 18. Rozumiemy się niesamowicie... ale jest pare rzeczy przez które to chyba nigdy nie wypali ... a szkoda bo na samą myśl że się rozstaniemy chce mi się płakać . Okropnie się do niego przywiązałam .. szczerze mówiąc jak się poznawaliśmy nie myślałam o nim że moglibyśmy kiedyś być parą czy coś .. później się okazało że jestemsy bardzo do siebie podobni.. wiecie zainteresowania, pasje i wszystko. Ciekawi mnie tylko czy kiedyś znajdę jeszcze kogoś kto mnie tak rozumię i kogo ja tak rozumiem ...